اختتامیه نخستین جشنواره ملی «محراب» در مشهد برگزار شد
کد خبر: 1451948
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰

اختتامیه نخستین جشنواره ملی «محراب» در مشهد برگزار شد

گروه اجتماعی: اختتامیه نخستین دوره از جشنواره ملی محراب با موضوع نقش مساجد در توسعه و ترویج تعالیم و آموزه‌های رضوی، عصر روز گذشته در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اختتامیه نخستین دوره از جشنواره ملی محراب با موضوع نقش مساجد در توسعه و ترویج تعالیم و آموزه‌های رضوی، عصر روز گذشته، 29 شهریور با حضور جمعی از مسئولان و اقشار مختلف مردم در تالار نور مشهد برگزار شد.

در ابتدای مراسم، سیدسعید سرابی، مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: فرهنگ جامعه اسلامی، منبعث از دستاوردهای دین اسلام و پرچمداری مساجد است زیرا این اماکن در اعتقادات و باورهای دینی ما جایگاه ویژه‌ای دارند و برای فعالیت‌های اجتماعی مسلمانان، جایگاه ویژه‌ای محسوب می‌شوند.

سرابی در رابطه با نقش کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در عرصه‌های فرهنگی و هنری گفت: این کانون‌ها در عرصه‌های فرهنگی و هنری دارای ظرفیتی بی نظیر بوده و پیوند دهنده اندیشه‌های اسلام ناب محمدی و انقلابی هستند، بر همین اساس باید گفت که این کانون‌ها در توسعه معارف و هنر دینی در قالب‌های مختلف، نقش بسزایی را ایفا می‌کنند.

مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه افزود: جشنواره ملی محراب با هدف شناسایی ظرفیت‌های فرهنگ و معارف رضوی ایجاد شده است که فعالیت‌های این کانون‌ها به وسیله ارائه آثار برتر شناسایی می‌شوند تا زمینه‌ای برای رشد و توسعه این فعالیت‌ها در سال‌های آینده باشند.

در ادامه مراسم، گروه همخوانی فؤادالقرآن از شهر سبزوار به مدیحه‌سرائی در رثای امام رضا(ع) پرداخت و سپس در ادامه، حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، دبیر عالی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت.

حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی اظهار کرد: میان مسجد و موضوع ولایت، پیوندی تاریخی وجود دارد و این اماکن پایگاه‌های هدایت و ارشاد الهی بوده و به یک امام هادی نیازمند هستند زیرا از ابتدای خلقت تا زمان آخرین منجی، مساجد با انبیای الهی سروکار داشته‌اند و از این ظرفیت بهره‌مند بوده‌اند.

وی با بیان اینکه آخرین منجی بشریت هم رسالتش را از مسجد آغار می‌کند، ابراز کرد: پیامبر(ص) در یکی از روایت‌ها که بیان می‌کنند «هرکس خدا را دوست دارد باید اهل بیتم(ع) را نیز دوست داشته باشد، هرکس آنان را دوست بدارد باید با قرآن مأنوس باشد و هرکس که با قرآن مأنوس باشد باید با مساجد نیز انس داشته باشد»، منظومه‌ای زیبا برای سیر و سلوک ما ترسیم کردند تا از شر شیطان در امان باشیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به نقل از امام رضا(ع) اظهار کرد: «برای عبادت، 70 وجه وجود دارد که 69 مورد آن در طلب خشنودی خداوند و اوامر و نواهی اولی‌أمر خلاصه می‌شود»، این روایت نشان می‌دهد اعمالی چون حج، زکات و جهاد با ولایت مداری سنجیده می‌شوند و بر همین اساس می‌توان گفت که مساجد پایگاه خداوند است و اگر منهای ولایت باشند پروردگار عالم از آن به عنوان مسجد ضرار یاد می‌کند.

در ادامه مراسم، از حجت‌الاسلام محمدباقر فرزانه، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به خاطر فعالیت‌های فرهنگی و مبارزاتی وی در دوران رژیم پهلوی در کنار رهبر معظم انقلاب در مسجد کرامت تجلیل شد.

حجت‌الاسلام فرزانه با اشاره به برجستگی و صفات برتر رهبر معظم انقلاب در طول دوران مبارزه و پس از آن اظهار کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دارای ویژگی‌هایی هستند که من آن‌ها را در کمتر کسی دیده‌ام به طوری که امروزه دنیا معترف است ایشان حرف نخست را در تحولات جهان کنونی می‌زنند.

وی در ادامه افزود: ایشان امروز به جایگاهی رسیده‌اند که دولت‌هایی همچون آمریکا و امثال آن را دچار سرگردانی کرده و نقشه‌های آنان را برملا می‌کنند.

در ادامه این مراسم از نفرات برتر جشنواره بوسیله جوایز و لوح یادبود تقدیر به عمل آمد که اسامی نفرات برتر به شرح زیر است:

در بخش شعر، محمدحسین ملکیان، از اصفهان، وحید طلعت از میاندوآب و هادی فردوسی از شیراز رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و علی سلیمانی از همدان و نسرین سلیمانی از زنجان شایسته تقدیر شناخته شدند.

همچنین در بخش داستان، شیما عرب صاحبی از گناباد، امیرحسین دستجردی از بجنورد و علی رضائی از تبریز رتبه های اول تا سوم این بخش را از آن خود کردند و فهیمه مقیسه و آرزو زاهدی تحت عنوان شایسته تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند.

در بخش مقاله و پژوهش نیز زهرا و مطهره آقالری از بابل، حمید میرعباسی از نجف آباد، و محبوبه معظم آبادی از طبس نفرات اول تا سوم این بخش شدند و ژیلا امامی از سنندج و محدحسین سعید از روستای سنقر کلیایی شایسته تقدیر شناخته شدند.

زینب ابویسانی از کانون فرهنگی ـ هنری آتاب جغتای رتبه دوم را در بخش روزنامه دیواری هم را از آن خود کرد، همچنین در بخش نشریه محمد جعفری به خاطر نشریه منشور پنجم، از کانون فرهنگی ـ هنری امام محمدباقر(ع) مشهد و فهیمه کریمی به خاطر نشریه پیام محراب، از کانون فرهنگی ـ هنری جوانان حضرت علی اکبر(ع) روستای همت‌آباد باخرز تایباد به عنوان نفرات اول و دوم این بخش تقدیر شدند، همچنین کانون فرهنگی ـ هنری احسان هم شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش پوستر، مجتبی صمدیان از کاشان، داوود رحیمی از بندرعباس و نرگس حاتمی موحد از تهران مقام‌های اول تا سوم را از آن خود کردند، همچنین حسین علیرضائی با انیمیشن پرواز از اصفهان رتبه نخست بخش فیلم کوتاه و انیمیشن را کسب کرد.

یادآور می‌شود، در بخش فعالیت‌های شاخص رضوی، زهرا محیطی از کانون فرهنگی ـ هنری محمد رسول‌الله(ص) خلخال رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داد.

captcha