برگزيدگان «جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس» معرفی شدند
کد خبر: 1830823
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۹

برگزيدگان «جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس» معرفی شدند

گروه ادب: برگزيدگان «جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس» در شش گروه اين جشنواره با حضور رئيس مجلس شورای اسلامی شب گذشته معرفی و تجليل شدند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، برگزيدگان جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس شامگاه روز يكشنبه (پنجم مهرماه) در مراسم ويژه‌ای در تالار انديشه حوزه هنری با حضور «علی لاريجانی»، رئيس مجلس شورای اسلامی، مورد تجليل قرار گرفتند.
بر اساس اعلام نظر هيأت داوران در گروه ادبيات، كه در شاخه‌های داستان، داستان كوتاه، رمان، شعر، نثر ادبی، شعر كودك و نوجوان و داستان كودك و نوجوان برگزيدگان خود را شناخت، اين افراد توانستند به عنوان نفرات ممتاز و تقدير شده دست بيابند:
در شاخه داستان و از ميان350 عنوان اثر، كتاب «آخرين بنكه» نوشته «رحيم مخدومی» به پاس ساختار موفق روايی ـ خاطره‌ای و داستانی و كتاب «فرمانده‌ای مثل پدر» اثر زنده‌ياد «داوود بختياری دانشور» به دليل زبان پويا و روان، به‌عنوان آثار تقديری معرفی شدند.
در شاخه داستان كوتاه نيز از ميان 99 عنوان كتاب، مجموعه داستان‌های «چته‌ها» به قلم «ابراهيم حسن‌بيگی» و «سانتاماريا» اثر «سيد مهدی شجاعی» به پاس ارزش‌های داستانی و طرح ابعاد و زوايای پنهان ارزش‌های دفاع مقدس، مورد تقدير قرار گرفتند.
همچنين كتاب‌های «فال خون» تأليف «داوود غفارزادگان» و «نخل‌ها و آدم‌ها» نوشته «نعمت‌الله سليمانی»، در ميان بيش از 700 اثر شركت كننده در شاخه رمان، مورد تقدير قرار گرفتند.
در شاخه شعر، با بررسی 650 عنوان اثر، مجموعه شعر «از آسمان سبز» اثر زنده‌ياد «سلمان هراتی»، به دليل نگاه نو، جسورانه و متعهدانه به دفاع‌مقدس، و نيز مجموعه شعر «فرشته بفرستيد» نوشته «عبدالرضا رضايی‌نيا» به دليل شعر سپيد بلند با ساختار استوار و طبيعی در حوزه جنگ تحميلی و نيز «قطار انديمشك» اثر «عليرضا قزوه»، به پاس شفافيت تصاوير، مضامين و تكيه آگاهانه بر سنت شعر فارسی، به عنوان آثار تقديری معرفی شدند.
در شاخه نثر ادبی و پس از بررسی 70 اثر كتاب‌های «پشت به سايه‌ها و صداها» و «شب يك رويا» اثر «سيد ضياءالدين شفيعی» را به پاس ارايه تصويری صميمی و موثر، به عنوان آثار ممتاز شناخته شدند و دو اثر با نام‌های «بسيج كلمات عاشقان» نوشته «احمد عزيزی» و «عقيق‌های فصل يادگاری» اثر «اسماعيل فيروزی»، به پاس تخيل پويا و زبان نثر موثر، مورد تقدير قرار گرفتند.
در شاخه شعر كودك و نوجوان كتاب‌های «مثل چشمه، مثل رود» سروده زنده‌ياد «قيصر امين پور» به پاس چندين سروده استوار، روان و صميمی در حوزه دفاع ‌مقدس و كتاب «از اين ستاره تا آن ستاره» اثر زنده‌ياد سلمان هراتی به خاطر پيشتازی در شعر كودك و نوجوان و صميميت و سيال بودن زبان، به صورت مشترك به عنوان رتبه ممتاز معرفی شدند.
علاوه بر اين مجموعه اشعار «يك سبد بوی بهار» سروده «افشين علا» به پاس زبان عاطفی و حسی و «كوچه باران» نوشته عبدالرضا رضايی‌نيا، نيز به عنوان اثر تقديری معرفی شدند.
در بخش داستان كودك و نوجوان، كه در اين جشنواره در دو بخش جداگانه «كودك» و «نوجوان» مورد بررسی قرار گرفتند، دو كتاب «چشم، چشم، دو ماهی» نوشته «محمد حمزه‌زاده» و «شب بخير فرمانده» به قلم «احمد اكبرپور» را در گروه داستان كودك، شايسته تقدير معرفی كردند و كتاب‌های «بابای آهوی من باش» نوشته «حسن بنی‌عامری» به پاس قوت و قدرت زبانی، روايت صميمانه، واقع‌بينانه و شخصيت‌پردازی قوی و «شبی كه جرواسك نخواند» تأليف «جمشيد خانيان» به خاطر توجه به ارزش‌ها و استفاده از فرم خاص در روايت، شايسته مقام ممتاز دانسته شدند.
همچنين در اين بخش سه كتاب «گردان چهار نفره» نوشته «احمد دهقان»، «گُل خاكی» اثر شهيد «حبيب غنی‌پور» و «دود پشت تپه» به قلم «محمدرضا بايرامی»، نيز حائز رتبه تقديری در شاخه داستان نوجوان شد.
جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس برگزيدگان گروه ادبيات و تاريخ مستند را در شش بخش خاطره، زندگی‌نامه داستانی، گزارش‌نويسی، وصيت‌نامه‌ها و نامه‌ها، جُنگ و زندگی‌نامه غير داستانی مورد تقدير قرار داد.
در بخش خاطره، كه بيشترين تعداد آثار داوری شده در جشنواره در ربع قرن كتاب دفاع مقدس را به خود اختصاص داد.‌ «روزهای آخر» نوشته احمد دهقان به عنوان اثر رتبه ممتاز و «كنار رود خين» تأليف «اشرف السادات مساوات» و «هفت روز آخر» اثر محمدرضا بايرامی، به عنوان اثر تقديری رتبه تقديری معرفی شدند.
همچنين در حوزه خاطرات «ديگر نوشت» ـ كه به مرور خاطرات رزمندگان شده توسط فردی غير از آن‌ها اختصاص دارد ـ كتاب «لشكر خوبان» به قلم «معصومه سپهری»، به عنوان اثر ممتاز و كتاب «يادگاران» نوشته «آيدين نظاری» و «حرمان هور» اثر «عليرضا كمری»، به عنوان اثر تقديری معرفی شدند.
در شاخه گزارش‌نويسی، كتاب‌های «شب‌های قدر كربلای 5» نوشته نصرت‌الله محمودزاده و «جشن حنابندان» اثر «محمدحسين قدمی»، شايسته تقدير شناخته شدند.
در حوزه وصيت‌نامه‌ها و نامه‌ها نيز پس از بررسی 54 عنوان اثر، كتاب‌ «نامه‌های فهيمه» نوشته «عليرضا كمری» به عنوان اثر ممتاز شناختند.
در شاخه جُنگ ها منتشر شده پيرامون دفاع مقدس نيز مجموعه سه جلدی «حماسه مقاومت؛ يادمان هشت سال دفاع‌مقدس» منتشر شده توسط معاونت فرهنگی تبليغات ستاد فرماندهی كل قوا و به اهتمام «بهمن دری اخوی»، «بهروز اثباتی»، «محمدباقر شمسی‌پور» و «محمدقاسم فروغی» به عنوان اثر تقديری معرفی كردند.
در بخش زندگی نامه كتاب «سفر سرخ» اثر نصرت‌الله محمودزاده را به پاس دقت آگاهانه و هنرمندانه در تلفيق عناصر داستان و زندگی نامه و قدرت تاثيرگذاری، اثر ممتاز در حوزه زندگی نامه داستانی و همچنين كتاب‌های «سال بازگشت» نوشته احمد دهقان و «هميشه رفيق» از مصطفی خرامان را شايسته تقدير دانستند.در شاخه زندگی نامه غير داستانی كتاب «كمين گل سرخ» نوشته محسن مومنی نيز به عنوان اثر ممتاز و مجموعه آثار زندگی‌نامه های شهدا از زبان همسران با عنوان «نيمه پنهان» و منتشر شده توسط موسسه روايت فتح، رتبه تقديری را كسب كرد.
در شاخه پژوهش‌های نظامی، كتاب‌های «خرمشهر در جنگ طولانی» نوشته «مهدی انصاری»، «هادی نخعی» و «محمد دروديان» را به عنوان رتبه ممتاز و «اجتناب‌ناپذيری جنگ» اثر «محمد دروديان» به عنوان رتبه تقديری معرفی و تجليل شدند
همچنين مجموعه كتاب‌های «فرهنگ جبهه» نوشته «سيد مهدی فهيمی»، رتبه ممتاز شاخه پژوهش‌های ادبی جشنواره ربع قرن را از آن خود كرد و «كتاب‌شناسی دفاع‌مقدس»اثر «فيروزه برومند» در اين حوزه، شايسته تقدير شناخته شد.
در بخش پژوهش‌های هنری كتاب «وضعيت‌های نمايشی دفاع‌مقدس» به قلم جمشيد خانيان، رتبه ممتاز و دو كتاب «پايداری در قاب» اثر سيد «محمد سليمانی» و «تصوير ايثار»به كوشش «فهيمه پرآور»، رتبه تقديری را كسب كردند.
داوران شاخه پژوهش‌های اجتماعی و تاريخی، پس از بررسی 17 اثر در اين حوزه، سرانجام از دو كتاب با عناوين؛ «از سقوط گنجه تا فتح خرمشهر» نوشته «حسن رحيمی» و «ما و عراق از گذشته دور تا امروز» تأليف «منوچهر پارسادوست» به پاس دقت، اسناد، روانی و نگارش موفق، تقدير كردند.
در گروه سياسی ـ حقوقی جشنواره نيز، كتاب «تجاوز عراق به ايران و موضعگيری سازمان ملل» نوشته «نسرين مصفا»،«بهرام مستقيمی»، «مسعود طارم سری» و «عبدالرحمان عالم» را شايسته تقدير در بخش پژوهش حقوقی دانستند.
همچنين در بخش پژوهش سياسی نيز كتاب «تاريخ سياسی جنگ تحميلی عراق عليه جمهوری اسلامی ايران» نوشته «علی‌اكبر ولايتی»، رتبه تقديری را به پاس ارايه اطلاعات دقيق و مستند از مراحل مختلف مذاكرات آتش بس و صلح، كسب كرد.
داوران گروه هنر جشنواره ربع قرن كتاب دفاع‌ مقدس، پس از بررسی كتاب‌های مرتبط با شاخه‌های «فيلمنامه»، «نمايشنامه»، «عكس» و «گرافيك، طراحی جلد و مهندسی كتاب»، عناوين آثار برتر اين شاخه‌ها را به شرح زير معرفی كردند
در شاخه فيلمنامه، پس از بررسی 49 اثر، فيلمنامه «از كرخه تا راين» اثر «ابراهيم حاتمی‌كيا» را به پاس استحكام در ويژگی‌های ممتاز فيلمنامه‌ای تمام عيار، به عنوان اثر ممتاز معرفی كردند .
همچنين «هور در آتش» نوشته «عزيزالله حميدنژاد» و مجموعه آثار زنده‌ياد «رسول ملاقلی‌پور»، به عنوان آثار تقديری، مورد تجليل قرار گرفتند.
در شاخه نمايشنامه نيز كتاب «چهارمين نامه» نوشته جمشيد خانيان به عنوان اثر ممتاز و نمايشنامه‌های «چهار حكايت از چندين حكايت رحمان» نوشته آقای «عليرضا نادری» و «كانال كميل» از «سيد حسين فدايی حسين» را مورد تقدير قرار دادند.
در شاخه عكس جشنواره ربع قرن، مجموعه هفت جلدی«جنگ تحميلی» منتشر شده توسط انتشارات ستاد تبليغات جنگ را به عنوان اثر ممتاز معرفی كردند و «كمال خرازی» به نمايندگی از ناشر اين مجموعه، جايزه را دريافت كرد.
همچنين مجموعه عكس‌های «سعيد صادقی» و منتشر شده به همت موسسه روايت فتح و كتاب «رويش در سپيده» اثر «ابوطالب امام»، به عنوان آثار تقديری معرفی شدند.
هيات داوران گروه گرافيك، پس از بررسی بيش از شش هزار عنوان كتاب در پنج شاخه طراحی جلد، تصويرسازی و داستان‌های تصويری دنباله‌دار (كميك استريپ)، مديريت هنری و صفحه‌آرايی؛ «مجيد زارع»، را به خاطر به پاس طراحی جلد كتاب «نشانه» به عنوان ممتاز و «مرتضی زاهدی» را به خاطر طرح جلد كتاب «راه صلح»، «كوروش پارسانژاد» را به دليل طراحی كتاب «مرتضی آيينه زندگی‌ام بود»، «جهنم تكريت» و «شهادت» و همچنين انتشارات سوره‌مهر و كانون پرورشی فكری كودكان و نوجوان، به پاس ايده‌های نو در طراحی، شايسته تقدير شناخته شدند.
در شاخه تصويرسازی نيز «هدی حدادی» به دليل تصوير سازی كتاب «اگر من خلبان بودم»، رتبه ممتاز را كسب كرد.
همچنين «امير نساجی» به پاس تصويرسازی كتاب «كلاه‌خود» و «پرويز اقبالی» به دليل تصويرساز كتاب «مثل چشم‌های بابا» رتبه تقديری را كسب كردند. وی همچنين به دليل خلق فضاهای متفاوت و مناسب و تركيب‌بندی هنرمندانه در كتاب «داستان حماسه حاج يونس» رتبه ممتاز شاخه كميك استريپ را نيز به خود اختصاص داد.
در اين بخش «نوروز عباسی» به پاس به كارگيری تكنيك‌های مناسب در طراحی كتاب داستان «به خرمشهر خوش آمديد» و ايرج خان‌باباپور به خاطر تصويرگری كتاب «نبرد تانك‌ها» قدردانی و مورد تقدير قرار گرفتند.
در شاخه مديريت هنری نيز مديريت هنری انتشارات روايت فتح، به پاس توليد مجموعه‌های «نيمه پنهان ماه»، «روزگاران»، «يادگاران»، «از چشم‌ها»، «آسمان»، «روايت نزديك» ، «اينك شوكران» و ... مقام ممتاز و از مديريت هنری انتشارات سوره مهر به پاس توليد كتاب‌های «به مناسبت بيست و پنجمين سال آزادی خرمشهر» و «بانوی ماه» قدردانی به عمل آمد.
همچنين مركز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به پاس انتشار مجموعه كتاب‌های «اطلس راهنما»، در شاخه صفحه‌آرايی مورد تقدير قرار گرفت.
هيأت داوران شاخه‌های ترجمه فارسی به عربی و عربی به فارسی گروه ترجمه جشنواره ربع قرن، پس از بررسی و ارزيابی 26 عنوان كتاب، مجموعه آثار«فاطمه شعبان برجكانی» و كتاب «تاريخ الدفاع المقدس» اسماعيل لاريجانی با ترجمه «عقيل خورشا» را شايسته تقدير معرفی كردند.
در بخش جنبی جشنواره ربع قرن نيز «مرتضی سرهنگی» به پاس تأليف چندين عنوان كتاب، مديريت فعال، هوشمندانه و متعهدانه در حوزه نشر كتاب دفاع‌مقدس مورد تجليل قرار گرفت.
همچنين از سردار «بهروز اثباتی» به پاس فعاليت چشمگير و مستمر به ويژه در برگزاری هشت دوره جشنواره كتاب سال دفاع‌مقدس، همكاری و همراهی در چاپ چندين عنوان كتاب در مجموعه های سپاه پاسداران و بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌ مقدس و هدايت‌الله بهبودی به خاطر تلاش صادقانه و عاشقانه در حوزه مطبوعات، پژوهش و نشر كتب دفاع مقدس، تقدير به عمل آمد.
«قاسم‌علی فروغی» نيز به پاس كوشش خستگی ناپذير در راه‌اندازی انتشارات سپاه پاسداران، برگزاری جشنواره‌های كتاب دفاع‌مقدس، كنگره‌های سراسری شعر دفاع‌مقدس و ارتباط مستمر با نويسندگان اين حوزه و «اميرحسين فردی» نيز به پاس كوشش در تربيت نسل نويسنده دفاع‌ مقدس و برگزاری جشنواره كتاب شهيد حبيب غنی‌پور و تاليف چند عنوان كتاب درباره جنگ تحميلی، نيز تجليل شدند.
در حوزه مديريت فرهنگی و به دليل كوشش در ترويج و تعميق نمايشنامه‌نويسی دفاع‌مقدس و به پاس راه اندازی جشنواره‌های سراسری تئاتر دفاع‌مقدس، «فرهاد مهندس‌پور» مورد قدردانی قرار گرفت و سردار «قاسم سليمانی» هم به پاس همراهی، همدلی و كوشش صادقانه در چاپ آثار دفاع‌مقدس، در حوزه چهره‌های فعال در شاخه‌های ادبيات دفاع‌مقدس و برگزاری كنگره سرداران شهيد استان كرمان، ‌تشويق شد.
همچنين «نصرت‌الله صمدزاده» به پاس فعاليت در حوزه كتابداری دفاع مقدس و تبيين حوزه‌های جديد در اين زمينه و كوروش عليانی به پاس نگاه نو به شيوه خاطره‌نگاری و تدوين كتب دفاع مقدس و سرويراستاری مجموعه‌های «يادگاران» و «روزگاران» و «سيدعباس ميرهاشمی» نيز به خاطر توليد مجموعه كتاب عكس دفاع مقدس، تقدير شدند.
در اين بخش همچنين از «داوود اميريان»، به پاس نگاه متفاوت و باز كردن زاويه‌ای نو در داستان جنگ، موسی بيدج به خاطر تلاش مستمر و ستودنی در حوزه ترجمه آثار دفاع‌مقدس، «محمدرضا كاتب»،‌ به پاس تدوين مجموعه آثار داستانی در حوزه جنگ تحميلی، «احد گودرزيانی»، به خاطر فعاليت در حوزه مطبوعات و اخبار مرتبط با ادبيات دفاع‌مقدس، «نادر قديانی» به پاس فعاليت مثمر ثمر در حوزه چاپ و نشر آثار داستانی مرتبط با جنگ تحميلی و انتشارات سپاه پاسداران (مركز مطالعات و تحقيقات جنگ) به دليل انتشار بيش از 1300 عنوان كتاب درباره دفاع‌مقدس مورد تقدير و تجليل قرار گرفتند.
در پايان اين مراسم نيز از شاعران زنده‌ياد؛ «سيد حسن حسينی» و «نصرالله مردانی» به پاس فعاليت مستمر در حوزه خلق و نقد شعر دفاع مقدس، تجليل شد.
captcha