اهدای مصحف به حرم حضرت عباس(ع)؛ گامی به جلو در کتابت/ برنامه‌ریزی اهدا به حرم سایر ائمه(ع)
کد خبر: 3381934
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۸
بابایی از دستاوردهای سفر می‌گوید؛

اهدای مصحف به حرم حضرت عباس(ع)؛ گامی به جلو در کتابت/ برنامه‌ریزی اهدا به حرم سایر ائمه(ع)

گروه ادب: مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن با اشاره به اهدای مصحف جدید این مرکز به حرم حضرت عباس(ع) گفت: حضور کاتبان در قالب یک سفر معنوی به عراق برای اهدای این مصحف، نقطه‌ عطفی بود تا به برکت آن، گام بزرگی در زمینه کتابت قرآن برداشته شود.

محمد بابایی، مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه حضور کاتبان در قالب یک سفر معنوی به عراق نقطه‌ عطفی بود تا به برکت این سفر، گام بزرگی در زمینه کتابت قرآن برداشته شود، توضیح داد: از کتابت تا اهدای مصحف فرایند یک ساله‌ای طی شد و مراسم اولیه شروع کار در حسینیه الزهرا(س) بود که با پیام تولیت آستان مقدس حضرت عباس‌(ع)، آیت‌الله سیداحمد صافی و نیز پیام آیت‌الله علوی گرگانی، مرجع تقلید کشورمان، 240 کاتب کار را آغاز کردند.
بابایی افزود: پس از کتابت، مراحل بازبینی انجام شد و اساتید، عیار هنری کار را بررسی کردند و تلاش شد که کتابت‌هایی در این مصحف قرار گیرند که حد نصاب لازم را داشته باشند. سپس مراحل تصحیح کار و آما‌ده‌سازی مصحف شروع شد و نهایتاً صحافی کار در استان مازندران شهر آمل توسط هنرمندان آملی انجام و نسخه‌ای زیبا و نفیس تهیه شد.

تجلیل مقام معظم رهبری از کاتبان
وی گفت: اول ماه رمضان امسال که جامعه قرآنی با مقام معظم رهبری دیدار داشتند، مصحف به رؤیت ایشان رسید و استادان برجسته کار به حضور طلبیده شدند و معظم له از دست‌اندرکاران تهیه مصحف تقدیر کردند. سپس مصحف را به شهر قم، محضر آیت‌الله علوی گرگانی بردیم و گزارش کار را ارائه کردیم. همچنین در آستان حضرت معصومه(ع) حاضر شدیم و آیت‌الله سعیدی، مسئول تولیت آستان مقدس قم کار را مشاهده و پیامی مرقوم کرد که این اقدامات از جمله فعالیت‌های مقدماتی داخل کشور بود.
مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن افزود: اصل کار این بود که مصحف توسط جمع قابل توجهی از کاتبان به عتبات برده شده و به حرم اهدا شود که این روند در بازه زمانی 20 تا 27 شهریور انجام شد. جلسه اهدای مصحف نیز همزمان با 25 شهریور در حرم حضرت عباس(ع) برگزار شد. در محل استقرار تولیت آستان، اساتید و خوشنویسان حاضر شدند و توضیحاتی داده شد و مصحف به آستان اهدا شد.

تعجب کاتبان عراقی از شمار کثیر بانوان کاتب و یکدستی کتابت
وی تصریح کرد: این سفر از چند نظر قابل توجه بود. یکی اینکه جمع کثیری از خوشنویسان به کشور عراق که صاحب عنوان در این عرصه است سفر کردند. از سوی دیگر برای استادان خوشنویس کشور عراق جالب بود که ایران این تعداد خوشنویس دارد که تعداد کثیری از آنها خانم هستند. کارشناسان عراقی عیار کار را بررسی کردند و از آن تقدیر به عمل آوردند. برای آنها اینکه این قرآن با وجود تعدد کاتبان متعدد یکدست کتابت شده است، قابل توجه بود.
بابایی با بیان اینکه تجمع کاتبان و سفر آنها به عراق نقطه عطفی بود، گفت: یکی از نکاتی که ضمن این سفر حاصل شد، فضای استثنایی بود که برای کاتبان فراهم شد تا به زیارت حضرت امیر(ع) و امامین جوادین(ع) و امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) بروند.

مدیر اجرایی مرکز طبع و نشر ادامه داد: این سفر یک فرصت تاریخی و استثنایی بود که در روحیات افراد هنرمند که روحیه لطیفی دارند تاثیرگذار بود و مسلماً در کتابت آنها نیز تاثیر می‌گذارد و به برکت این سفر با عنایت اهل بیت(ع) گام بزرگی در زمینه کتابت قرآن برداشته می‌شود و این امر با سرعت بیشتری جلو می‌رود.
وی یادآور شد: 240 کاتب در کتابت این مصحف همکاری داشتند، ولی کمتر از صد نفر از کاتبان توانستند در این سفر با مرکز طبع و نشر همراه شوند. البته اساتید برجسته کار و دست‌اندرکارانی که بخش عمده مصحف را کتابت کردند و صحافان و ناظران کار، حضور داشتند که ترکیب جالبی بود.

رونمایی از مصحف اهدایی طی دو مرحله
بابایی ادامه داد: در جریان سفر دو بار مصحف رونمایی شد. یک بار برای کاتبان که خودشان حاصل این کار جمعی را ندیده بودند و یک بار نیز در حرم حضرت عباس(ع). همچنین دیدار با خوشنویسان، اساتید و مسئولان قرآنی عراق از حواشی این سفر است که جلسه جالبی بود. 

وی تصریح کرد: یکی از دستاوردهای بزرگ این سفر تشویق کاتبان به ادامه فعالیت به صورت جدی‌تر است. برخی از کاتبانی که یک جزء یا 10 صفحه از این مصحف را کتابت کرده بودند، اکنون خود دست به کار شده‌ و چندین جزء را کتابت کرده‌اند. این در حالی است که اگر 20 سال دیگر هم نشست می‌گذاشتیم، چنین نتیجه‌ای به دست نمی‌داد و ابتر می‌ماند، ولی این کار دستاوردهای زیادی داشت و کاری دلی و هنری بود.

مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن گفت: درصدد هستیم که این کار را ادامه دهیم و برنامه کتابت و اهدای مصحف به حرم سایر ائمه(ع) دنبال شود.

captcha