برگزاری مراسم شبیه‌خوانی در خوشاب/ آئینی با قدمت دو قرن در این شهرستان + عکس
کد خبر: 3393154
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۲
بعد از چهار سال تعطیلی صورت گرفت؛

برگزاری مراسم شبیه‌خوانی در خوشاب/ آئینی با قدمت دو قرن در این شهرستان + عکس

گروه هنر: بالاخره بعد از گذشت چهار سال تعطیلی و سنگ‎اندازی عده‎ای در برگزاری مراسم تعزیه‎خوانی با قدمت قریب به دو قرن در شهرستان خوشاب، مراسم شبیه‌خوانی روز عاشورا در سلطان‌آباد مرکز شهرستان مجددا با استقبال خیل انبوه مشتاقان به اباعبدالله الحسین(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، بالاخره بعد از گذشت چهار سال تعطیلی و سنگ‎اندازی عده‎ای در برگزاری مراسم تعزیه‎خوانی با قدمت قریب به دو قرن در شهرستان خوشاب، مراسم شبیه‌خوانی روز عاشورا در سلطان‌آباد مرکز شهرستان خوشاب، مجددا با استقبال خیل انبوه مشتاقان به اباعبدالله الحسین(ع) برگزار شد.

در ابتدای این مراسم ایستگاه صلواتی از مردم پذیرایی کرد و در ادامه و بعد از حضور هیات‌های زنجیر زنی مراسم شبیه‌خوانی در کنار مزار شهدای شهر سلطان‌آباد آغاز شد.

مراسم شبیه خوانی با به میدان رفتن نقش حر بن یزید ریاحی و بستن راه بر امام حسین(ع) شروع شد و با اجرای زیبای شبیه خوانان، عزاداران حاضر در این مراسم گاها با سینه زنی و گریه آن‌ها را همراهی می‎کردند.

نقش شمر این نمایش دینی را به دلیل طولانی بودن اجرای مراسم در زمان 8 ساعته، چندین نفر بر عهده داشتند که با تسلط کامل به مطالب و نسخه‌های خطی، شور و هیجان خاصی به مراسم می بخشیدند؛ و با بیان واقعیات و اجرای قوی نقش منفی زیبایی نقش مثبت را همچون سفیدی در مقابل سیاهی کاملا نمایان می‌کردند.

نکته بسیار جالبی که وجود داشت حتی کسی که نقش شمر را بازی می کرد در بعضی صحنه‌ها که مقابل نقش امام حسین(ع) قرار می‌گرفت، نمی‌توانست عمق فاجعه عاشورا را فراموش کند و گاها اشک‌هایش جاری می‌شد و گریه می‌کرد.


در زمان اذان ظهر این نمایش و هنر دینی تعطیل شد و نماز جماعت ظهر عاشورا در همان محل برگزار و مراسم بعد از نماز ادامه یافت.


در کنار این مراسم افرادی با آوردن غذا در حاشیه مراسم غذای نذری دادند و از برکات سفره ابا عبدالله الحسین(ع) این است که از انواع غذاها موجود بود و هر کسی غذایی که دوست داشت تناول می‌کرد.

اجرای نقش حضرت عباس(ع) در بعد از ظهر حدود 2 ساعت طول کشید که با عزاداری و سینه زنی و در بعضی صحنه‌ها همراه با اندوه عزاداران به خصوص زمانی که دست‌های آن دلاور مرد را قطع کردند، همراه شد.

یکی از نقاط اوج مراسم قبل از میدان‌داری نقش سرور و سالار شهیدان، همین صحنه‌ها و صحنه برداشتن آب از فرات است؛ آبی که حضرت عباس(ع) نتوانست به خیمه‌ها برساند.


وقتی فردی که نقش امام حسین(ع) را بازی می‎کرد به عنوان امام(ع) میدان رفت؛ اوج مراسم و حضور حضار در صحنه بود؛ جمعیتی که قریب به پنج هزار نفر تخمین زده می‌شد و به جرات می‌توان گفت در آن شهر لحظه خالی از جمعیت بود و حتی بعد از غروب آفتاب هم به دلیل طولانی شدن مراسم کسی از جایش با توجه هیجان مراسم و بازسازی واقعی صحنه‌ها تکان نخورد.بعداز شهادت امام حسین(ع) افراد زیادی ناگهان به سمت بازیگر نقش امام رفتند واو را با گریه غرق در بوسه کردند؛ گویی که در کربلا حاضر بودند...

از حاشیه‌های این مراسم حضور کسانی بود که عزیزانشان را از دست داده بودند، آن‌ها با خیرات میوه، خرما، حلوا و .. پذیرای عزاداران بودند.

همچنین نیروی انتظامی از ابتدای مراسم جهت برقراری نظم و امنیت در محل حضور داشت و تلاش بسیاری را دراین عرصه انجام داد.

علی‌اکبر ملکی

captcha