پایش عملکرد کمیسیون‌ها نگاه ترمیمی و تکمیلی دارد/مهلت دو ماهه برای پایش
کد خبر: 3464992
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۷
حجت‌الاسلام بهمنی:

پایش عملکرد کمیسیون‌ها نگاه ترمیمی و تکمیلی دارد/مهلت دو ماهه برای پایش

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس هیئت پایش عملکرد کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه پایش عملکرد کمیسیون‌ها نگاه ترمیمی، تکمیلی و بالندگی با خود به همراه دارد، گفت: در حکمی که ابلاغ شده است مهلتی دو ماهه درنظر گرفته شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید بهمنی، رئیس هیئت پایش عملکرد کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه این هیئت پایش اولین جلسه خود را برگزار کرده است، گفت: این جلسه سه روز قبل در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، در آن جلسه درباره اهداف کلی و بررسی سازو کار پایش و برخی مطالب اولیه بحث و تبادل نظر شد.
وی افزود: نتیجه این شد که جلسه بعد را به صورت نمادین به میزبانی لاله افتخاری، یکی از اعضای هیئت و رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی برگزار کنیم. دلیل این میزبانی نیز این است که هویت مجلس، هویتی فرابخشی و نظارت بر امور است، بنابراین جلسه آینده که سه شنبه هفته آینده خواهد بود در مجلس شورای اسلامی است.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: بعد از آن نیز تلاش خواهیم کرد تا جلسات را به صورت شناور برگزار کنیم و آن را تننها محدود به دبیرخانه نکنیم. به طور طبیعی بعد از مجلس نیز با میزبانی اعضایی که نوعی هویت فرابخشی دارند موافقت خواهد شد، در نهایت نیز اگر به نتیجه‌ای در مورد سازوکار اساسی پایش برسیم جلسات را در کمیسیون‌ها برگزار خواهیم کرد.  
بهمنی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد شاخص‌ها و مدل‌هایی که پایش بر اساس آن صورت می‌گیرد، بیان کرد: شاخص‌های اول که دبیرخانه پیشنهاد کرده بود بر اساس مدل سیستمی بود، یعنی ورودی‌ها، فرایند، خروجی و پیامدها را باید بر اساس این مدل بررسی می‌کردیم.
رئیس هیئت پایش عملکرد کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه مدل سیستمی مورد تأیید اعضای هیئت قرار نگرفته است، اظهار کرد: بر همین اساس مدل دیگری را پیشنهاد دادند که ما نیز امور را به آنها واگذار کردیم تا بر اساس آن شناسه‌ها و شاخص‌ها را تعریف کنند. این مدل بر اساس تعیین مسئله و مسئله‌محور بودن مطرح است.
وی با تأکید بر اینکه اعضای هیئت در کنار گذاشتن مدل سیستمی اتفاق نظر داشته‌اند، گفت: مدل مسائل و راهبردها را بنا دارند طراحی کنند، کار طراحی فرم‌ها و شاخص‌ها بر اساس این مدل به گروهی واگذار شده است تا این کار صورت بگیرد، بر اساس مسائل فرم‌ها که حاوی شاخص‌ها خواهد بود طراحی می‌شود.  
بهمنی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در مورد آغاز کار پایش و مدت زمان اجرای آن نیز گفت: آنچه در حکم آمده است این است که کار پایش طی یک فاصله زمانی دو ماهه تمام شود، اعضا معتقد هستند که دو ماه برای این حجم اطلاعات کم است با این حال پیشنهاد داده شد تا برای استمهال دست نگه داشته شود و بعد از اینکه وارد عملیات شدیم در مورد مدت زمان صحبت شود.
این عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرگزاری ایکنا اظهار کرد: گرایشی وجود داشت مبنی بر اینکه کمیسیون برتر معرفی شود اما استقبال زیادی از آن صورت نگرفت، چراکه اعتقاد داشتند ممکن است اصل مطلب و دستیابی به نقاط قوت و آسیب‌‌ها را دچار چالش کند و به حاشیه ببرد.
رئیس هیئت پایش عمکرد کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود:‌ کمیته پایش بنا دارد نقاط برجسته و بابرکت فعالیت کمیسیون‌‌ها را شناسایی کند و در عین حال آسیب‌ها را همراه با راه‌حل تشخیص دهد، بحث بر سر مسابقه میان این کمیسیون‌ها نیست و در واقع پایش نگاه ترمیمی، تکمیلی و بالندگی با خود به همراه دارد.
بهمنی در مورد اطلاع‌رسانی نتایج پایش نیز خاطرنشان کرد: نتایج باید به شورای توسعه و رئیس شورا داده شود و بعد از آن آنها تصمیم‌گیری خواهند کرد که نتایج اطلاع‌رسانی شود یا خیر، ما به‌عنوان هیئت پایش در وهله اول باید گزارش عملکردها را به شورای توسعه و رئیس آن ارائه دهیم.
وی در ادامه افزود: به جامعه قرآنی توصیه می‌کنم حالا که بعد از شش سال از آغاز رسمی فعالیت کمیسیون‌ها و دبیرخانه، شورای توسعه اهتمام کرده به اینکه ببینید بازوان اصلی در تمشیت امور قرآنی کشور چه کرده‌اند و فعالیت آنها را بازخوانی و بازبینی کند، تقاضا این است که اگر ملاحظه‌ و پشنهادی برای اینکه ما با نگاه دقیق‌تری مطالب را ببینیم و درمانگرانه‌تر مسائل را بررسی کنیم به ما اطلاع داده و ما را بهره‌‌مند کنند.
این عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پایان در پاسخ به سؤالی در مورد نتایجی که پایش می‌تواند به دنبال داشته باشد، گفت: با توجه به اینکه این کمیسیون‌ها و دبیرخانه آن، بازوان و شعب فرماندهی امور قرآنی در کل کشور هستند و اصلاح شمول اینها به همه جامعه قرآنی و به هر کسی که دل در گرو قرآن دارد مربوط می‌شود آنها که برخوردار از اطلاعاتی هستند ما را بهره‌مند کنند. وقتی خودمان، خودمان را محاسبه می‌کنیم انتظار این است که نقاط نورانی و درخشان را گسترش دهیم و جاهایی که توفیق نداریم را بیشتر بررسی کنیم.

captcha