گزارش ایکنا از چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت تبریز
کد خبر: 3539590
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵

گزارش ایکنا از چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت تبریز

گروه فعالیت‌های قرآنی: در چهارمین دوره از نمایشگاه قرآن وعترت تبریز، ۱۰۰ ناشر قرآنی حضور داشته و برنامه‌های جنبی متعددی با محوریت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در محل سالن شهریار نمایشگاه بین‌المللی تبریز برگزار می‌شود.

گزارش ایکنا از چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت تبریز

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، در چهارمین دوره از نمایشگاه قرآن و عترت تبریز ۱۰۰ ناشر قرآنی حضور داشته و برنامه‌های جنبی متعددی با محوریت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در محل سالن شهریار نمایشگاه بین‌المللی تبریز برگزار می‌شود.

ایستگاه قرآن بخوانید و جایزه بگیرید، ایستگاه نقاشی کودک و نوجوان با موضوع کتاب و عاشورا، نمایشگاه عکس محرم و عکس رضوی، نمایشگاه خوشنویسی فرازهایی از خطبه غدیر(سوره صف)، نمایش فیلم‌های کوتاه قرآنی، برگزاری نمایشگاه آثار و ورک شاپ شهرستان مراغه، برگزاری نمایشگاه کاریکاتور با موضوع قرآن از جمله مواردی است که در این نمایشگاه پیر و جوان را گرد خویش جمع کرده است.

 وجود بانک شهر در این نمایشگاه و ارائه‌ بن کارت از طریق این شعبه، از جمله مواردی است که مردم به شدت از آن استقبال کرده و برای انجام کارشان به صف انتظار می‌نشینند.گزارش ایکنا از چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت تبریز

 در این میان غرفه‌ مجازی با عنوان «خیمه‌گاه بهشتی و اردوگاه جهنمی» خودنمایی می‌کند، در کناره‌های این غرفه، تصویری از کسانی که در عاشورا حضور داشته‌اند به چشم می‌خورد، با مسئول این غرفه هم‌کلام شده و از محتوای برنامه‌هایشان جویا می‌شوم.

حمید قدسی آذر، در این خصوص اظهار کرد: در غرفه‌ مجازی، مردم می‌توانند توسط دوربین‌هایی، به زیارت بارگاه مقدس امام‌رضا(ع) مشرف شده و از همین فضای غیرواقعی طعم زیارت را بچشند.

 وی با اشاره به زیارت مجازی مردم از مشهد مقدس یادآور شد: به علت مصادف شدن این نمایشگاه با ایام محرم، اقدام به برگزاری چنین غرفه‌ای کرده‌ایم تا فضای معنوی موجود را دوچندان کنیم.

این غرفه‌دار همچنین گفت: مردم می‌توانند در این غرفه با نصب نرم‌افزار «خیمه گاه بهشتی و اردوگاه جهنمی» نمایش کاملی از حرکات 28 شخصیتی که در عاشورا حضور داشتند، ببینند و آگاهی جامعی پیدا کنند.

 وی ادامه می‌دهد: ما این امکان را فراهم آوردیم که با نصب این نرم‌افزار بر روی گوشی‌های مردم، این فضا را در خانه‌هایشان نیز اشاعه دهیم؛ چرا که افراد با دیدن چنین برنامه‌هایی از شخصیت‌های حاضر در کربلا اطلاعاتی چند به دست می‌آورند؛ این نرم‌افزار توسط سازمان سراج ساخته شده است.

 وی درباره استقبال مردم نیز تاکید کرد: این برنامه‌ها به صورت رایگان عرضه شده و صلواتی است که هر دو برنامه‌ نیز با استقبال بی‌نظیر مردم رو به رو شده است.

 قدسی‌آذر در پایان یادآور شد: هدف ما این است که فضای معنوی را در قالب تکنولوژی برای مردم عرضه کرده و بتوانیم فضای مجازی را با معنویات بیامیزیم.گزارش ایکنا از چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت تبریز

 نزدیک غرفه‌ دیگری شده و با غرفه‌دار هم صحبت می‌شوم، او که از شهر قم عازم برپایی غرفه‌ قرآنی در این نمایشگاه شده است، از استقبال مردم ابراز رضایت کرده و گفت: مردم تبریز بسیار با فرهنگ و اهل ادب و مطالعه‌اند، نمایشگاه قرآن نیز در سطح بسیار بالایی نسبت به بقیه‌ نمایشگاه‌های شمال‌غرب کشور برگزار می‌شود.

مشتریان نیز در این غرفه‌ قرآنی حضور داشته و اقدام به خرید می‌کنند از طرفی، عده‌ای نیز از قیمت فروش محصول ابراز نارضایتی کرده و غرفه را ترک می‌کنند تا در غرفه‌ دیگری موارد دلخواه خود را بیابند.

 با یکی دیگر از غرفه‌داران این نمایشگاه معنوی، هم کلام شده و از نقاط قوت و ضعف نمایشگاه نسبت به سال گذشته، جویا می‌شوم، خانم خلیلی با اعتراض از ساعات کاری غرفه‌داران در نمایشگاه، بیان کرد: بنده سال گذشته نیز در این نمایشگاه حضور داشتم، ساعت بازدید از نمایشگاه امسال مناسب نبوده و نیازمند هماهنگی بیشتری است.

 وی از استقابل بی‌نظیر مردم نیز ابراز رضایت کرده و یادآور شد: خوشبختانه استقبال مردم از محصولات قرآنی در سطح بسیار بالایی قرار دارد.

 سید شهابی دیگر غرفه‌داری است که با وجود تعداد زیادی از مشتریانش، به هم‌صحبتی نشسته و روز شروع نمایشگاه را یکی از نقاط قوت این دوره از نمایشگاه قرآن می‌داند، او در این خصوص ادامه داد: امسال با توجه به اینکه روز آغاز به کار نمایشگاه از دوشنبه بوده، افراد کارمند و پرمشغله نیز از برگزاری این نمایشگاه مطلع شده و در روزهای آخر هفته توانسته‌اند خود را به نمایشگاه برسانند.

وی از چیدمان سالن‌های موجود ابراز رضایت کرده و افزود: فضای نمایشگاه و چیدمان سالن نیز نسبت به سال گذشته بهتر شده است.

وی در خصوص نقاط ضعف این دوره از نمایشگاه قرآن و عترت نیز اضافه کرد: بهتر می‌شد که در ورودی از بازدیدکنندگان مبلغی دریافت نکرده و وسیله نقلیه رایگان نیز هماهنگ کنند تا رغبت و راحتی بیشتری برای مردم فراهم شود.

سید شهابی با اشاره به اینکه غرفه‌داران موجود در نمایشگاه کتاب تبریز در مقابل اجاره‌ غرفه‌ها وجه نقد پرداخت می‌کنند، یادآور شد: خوشبختانه در نمایشگاه قرآن و عترت که در سالن استاد شهریار واقع شده است، هیچ هزینه‌ای برای اجاره‌ غرفه‌ها دریافت نشده است.

آقای قربان‌پور نیز یکی دیگر از غرفه‌دارانی است که اقدام به فروش کتاب‌های قرآنی و ادبی می‌کند، او از استقبال مردم ابراز رضایت کرده و گفت: تبلیغات شهری نمایشگاه قرآن و عترت در درجه‌ مناسبی قرارداشت و حضور گسترده‌ مردم در اینجا شاید یکی از نتایج تبلیغات مناسب باشد.

 آقای رضایی از دیگر غرفه‌دارنی است که دارای تجربه‌ برگزاری نمایشگاه در استان‌های دیگر نیز بوده است، او در این راستا اظهار کرد: مردم تبریز فرهنگ دوست بوده و نمایشگاه قرآن کریم تبریز نیز نسبت به نمایشگاه‌های برگزار شده در استان‌های هم‌جوار بسیار در سطح بالایی قرار دارد.

 وی گفت: از آموزش و پرورش نیز تقاضا داریم که در راستای هماهمگی مدارس و بازدید گروهی دانش‌آموزان از نمایشگاه قرآن، هماهنگی‌های لازم را انجام داده و در این راستا هم دانش‌آموزان را با فضای قرآنی آشنا کرده و همچنین از نمایشگاه قرآن حمایت کنند؛ چرا که در استان‌های دیگر این موضوع جریان دارد.

 وی از رفتار مسئولان نمایشگاه با غرفه‌دارن ابراز خرسندی کرده و بیان کرد: نمایشگاه قرآن تبریز مسئولان خوبی را دارد و همچنین در راستای معرفی نمایشگاه تبلیغات محیطی نیز بسیار در حد بالایی قرار داشته است.

 این غرفه‌دار با اشاره به ایچاد امکانات رفاهی برای مردم و با بیان اینکه اخذ ورودیه از مردم، ممکن است سبب ایجاد بی‌انگیزگی در مردم شود، تاکید کرد: مردم نیاز به دلگرمی داشته و مسئولان برگزاری نمایشگاه باید در این راستا سرمایه‌گذاری کنند.گزارش ایکنا از چهارمین نمایشگاه قرآن و عترت تبریز

بنا بر این گزارش، وجود قرآن کریم چرمی بخط نستعلیق بر روی جعبه‌ مخصوص در میان این نمایشگاه که یکی از شاهکارهای جهانی و اولین قرآن چرمی ساخته شده در جهان است، از دیگر مورادی بود که بازدیدکنندگان را گرد خویش جمع کرده و عکاسان را به دامان خود کشانده بود.

 این قرآن چرمی توسط سعید بنای بخشایش خلق شده که تلفیقی از هنرهای خطاطی، تذهیب، منبت، معرق و قالی‌بافی است، اثری فاخر که در اثر ذوق معنوی و علاقه‌ وافر خلق شده است، حالق این اثر ارزشمند، این مصحف شریف را جهت ادای دین به ساحت مقدس نبی اکرم(ص) و عرض ارادت به محضر منجی علم بشریت تهیه کرده است.

 این اثر بی‌نظیر در نتیجه‌ هشت هزار و 760 ساعت تلاش برای کتابت این مصحف و همچنین هزار و 200 ساعت تلاش نیز برای ساخت جعبه‌ آن بوده است؛ این قرآن خطی در نمایشگاه‌های قرآنی داخل و خارج از کشور حضور داشته و در نمایشگاه بین‌المللی تهران نیز رونمایی شده است.

 خالق این اثر خود تمامی هزینه‌ها برای ساخت این قرآن بی‌نظیر را متقبل شده است؛ این اثر با وجود اینکه مورد بازتاب رسانه‌های مختلف قرار گرفته، اما چندین سال مهجور مانده است.

 به سراغ بازدیدکنندگان رفته و نظراتشان را جویا می‌شوم؛ عفت افتخاری یکی از بازدیدکنندگان این نمایشگاه است که با حضور در غرفه‌ حجاب و عفاف اقدام به خرید چادر کرده است، این دختر جوان که در دوره‌های مختلف این نمایشگاه حضور داشته، در خصوص نقاط قوت و ضعف نمایشگاه قرآن کریم اظهار کرد: تخفیف محصولات امسال خوب شده و همچنین کتاب‌ها نیز از تنوع بیشتری برخوردار شده‌اند.

وی ادامه داد: امسال نسبت به سال گذشته، به راحتی توانستیم خود را به محوطه‌ نمایشگاه رسانده و خودروی خود را پارک کنیم در حالی که سال گذشته فضاسازی برای پارک ماشین‌ها در محوطه اصلاً خوب نبود.

 وی از نبود امکانات رفاهی موجود در نمایشگاه نیز گلایه کرد و گفت: متاسفانه حتی آب سردکن و یا سطل زباله‌ای در داخل نمایشگاه نتواستیم پیدا کنیم.

 محمدحسین پورعلی یکی دیگر از بازدیدکنندگان است که به همراه خانواده‌ خود در این نمایشگاه حضور یافته است، او از نبود کتاب‌های تفسیر به شدت گلایه کرد و گفت: با وجود اینکه نام این نمایشگاه به «قرآن» مزین شده است اما متاسفانه کتاب‌های تفسیری را که در این خصوص جستوجو می‌کردیم را نیافتیم.

 برخی دیگر از بازدیدکنندگان نیز به همین منوال از نیافتن کتاب‌ها و محصولات مورد نظر خود گلایه داشتند.

این بود حکایتی از چند ساعت گشت و گذار میان نمایشگاه قرآن و عترت تبریز که با ارائه‌ برنامه‌های متنوع مردم را به قلب خویش کشانده و بار دیگر چشم مردم را به معنویت خویش مزین ساخت.

جالب اینجاست، با وجود اینکه این نمایشگاه در شهر اولین‌ها و در شهر مومن پرور تبریز برگزار شده است، اما اکثریت غرفه‌های موجود در نمایشگاه قرآن و عترت از شهرهای قم و تهران بوده و در این میان جای انتشارات و غرفه‌داران تبریزی بسیار خالی بود.

 هرچند که این موضوع، مورد جدیدی نبوده و عادی جلوه می‌کند، اما چقدر خوب می‌شد اگر فعالان قرآنی تبریز و یا سایر شهرهای کشور عزیزمان نیز در این گردهم‌آیی معنوی حضور به هم رسانده و جهت تبلیغ دین قدم بر می‌داشتند!

گزارش از مهری هاشم‌زاده

captcha