تعهد و تقید به همراه دوری از مادیات؛ از ویژگی‌های آیت‌الله قاضوی
کد خبر: 3557086
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
در محضر علماء/

تعهد و تقید به همراه دوری از مادیات؛ از ویژگی‌های آیت‌الله قاضوی

کانون خبرنگاران نبأ: مرحوم آيت‌الله قاضوی، مردی پاک، متعهد، متدین و مقید به دستورات اسلامی بود و اهل مادیات نبود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، در ادامه سلسله گزارشات در محضر علماء این بار به زندگی مرحوم آیت‌‌الله سید مسعود(احمد) قاضوی، عضو دفتر آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی و امام جماعت مسجد امام جعفر صادق(ع) می‌پردازیم. در همین راستا با آیت‌الله سید باقر آیت‌ میردامادی، نماینده آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی مصاحبه‌ای داشتیم.


از چه سالی با آیت‌الله قاضوی آشنا شدید؟
آیت‌الله سید باقر آیت میردامادی، نویسنده و پژوهشگر حوزه دین و فرهنگ گفت: من سال 1357 یعنی سال پیروزی انقلاب که جلسه‌ای در مسجد امام رضا(ع) تشکیل شده بود که جمعی از علمای منطقه هم بودند بنده از طرف آیت‌الله العظمی مرعشی‌نجفی که نامه‌ای هم ایشان نوشته بودند بنده را به عنوان امام جماعت مسجد امام رضا(ع) منصوب و معرفی کردند و مرحوم آقای فلسفی هم سخنران این مراسم بود و متن نامه را قرائت و بنده را معرفی کردند؛ در این جلسه آیت‌الله قاضوی هم شرکت کرده بودند بنده از همین موقع ایشان را شناختم؛ البته ایشان سن و سالشان از من دو سال کوچک‌تر بود اما سابقه تهران بودنشان از من بیشتر بود.


مدیر حوزه علمیه حاج ابوالفتح ادامه داد: آیت‌الله قاضوی، نزدیک به 40 سال بود که در مسجد امام جعفر صادق(ع) امام جماعت بود من با ایشان رابطه پیدا کردم و رفیق شدم.
ویژگی برجسته آیت‌الله قاضوی را بفرمایید؟
آیت‌الله آیت میردامادی گفت: آیت‌الله قاضوی روحانی متعبد و متعهد و خیلی مرد پاکی بود و اهل مادیات نبود.

فقیه مکتب اهل‌بیت ادامه داد: من به منزل آیت‌الله قاضوی رفته بودم ایشان زندگی ساده‌ و مسجد کوچکی داشت و افرادی هم به ایشان علاقه داشتند و در  جلسات عمومی، خانه‌ها و مساجد منبر می‌رفت.

استاداخلاق حوزه علمیه گفت: آیت‌الله قاضوی، خیلی ساده زیست، باوقار، نجیب و عفیف بود.
نقش آیت‌الله قاضوی در انقلاب

آیت‌الله آیت‌ میردامادی گفت: بنده، آقای قاضوی و دیگر روحانیون انقلابی در جلساتی که جزو حزب جمهوری اسلامی بود حضور داشتیم و هم شرکت و تبلیغ می‌کردیم و هر هفته‌ای در یک مسجدی جلسه‌ای برپا می‌شد که بیشتر این جلسات در مسجد لرزاده بود و آیت‌الله عمید زنجانی نماینده این مسجد بود.
وی ادامه داد: جامعه روحانیت مبارز که رئیس آن مرحوم آیت‌الله مهدی‌کنی بود برای هر منطقه‌ای نماینده‌‌ای منصوب کرده بود و هر نماینده‌ای وظیفه داشت روحانیون آن منطقه را در مسجدی جمع و برای آنها جریانات و حوادث روز را بیان کند و اشخاص مراکز بالای سیاسی، مسائل و اطلاعاتی را در این جلسه مطرح می‌کردند و پیامی که از طرف امام خمینی می‌آمد آن پیام را برای علمای منطقه می‌خواندند.
نماینده آیت‌الله العظمی نوری همدانی گفت: آیت‌الله قاضوی جبهه رفته و جزو انقلابیون بودند و زمان انقلاب هم ایشان سخنرانی و منبر داشتند و  یک دوره هم ایشان کاندیدای نماینده مجلس هم شدند.

کیفیت رابطه آیت‌الله قاضوی با حضرت امام خمینی(ره)

آیت‌الله آیت میردامادی گفت: ایشان از علاقه‌مندان به امام خمینی بودند و در منبرهایش امام خمینی را تبلیغ و برای ایشان دعا می‌کرد و در مراسمی که امام دستور می‌داد شرکت می‌کرد.

آیت‌الله قاضوی در یک جمله

آیت‌الله سید باقر آیت میردامادی در یک جمله آيت‌الله قاضوی را معرفی کرد و افزود: ایشان مردی پاک، متدین، متعهد، بی‌ریا، بی غل و غش و مرد فاضل و دانشمند بود؛ روحانی واقعی و اهل غیبت کردن نبود و  مقید به دستورات اسلامی بود.

علیرضا برومند  

captcha