سرانجام خوش تحصیل رایگان قاریان و حافظان ممتاز و بیمه فعالان قرآنی
کد خبر: 3584670
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱
در نشست خبری رئیس فراکسیون قرآن مجلس مطرح شد؛

سرانجام خوش تحصیل رایگان قاریان و حافظان ممتاز و بیمه فعالان قرآنی

گروه سیاسی: در نشست خبری رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس و مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، موضوع تحصیل رایگان قاریان و حافظان ممتاز و نیز افزایش فعالان قرآنی تحت پوشش مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان‌فر، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی امروز، چهارشنبه، 25 اسفندماه، در نشستی خبری که با حضور حسن محمدی، مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی برگزار شد به بررسی اعتبارات قرآنی بودجه‌های سالیانه پرداخت.
پژمانفر در ابتدای نشست با اشاره به ضرورت توجه به اعتبارات قرآنی گفت: با توجه به قانون اساسی و اسناد بالادستی لازم است فعالیت‌های قرآنی در سطوح مختلف جامعه به صورت مسنجم گسترش یابد به همین منظور لازم است اعتبارات قرآنی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: براین اساس شکل‌های مختلفی برای حمایت توسعه از فعالیت‌های قرآنی پیش بینی شد که یکی از آنها تخصیص نیم درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به فعالیت‌های قرآنی بود که از سال 90 در بودجه‌های سالیان آورده شد. اما علیرغم تاکیداتی که صورت گرفته بود به دستگاهها اجازه تخصیص این اعتبار داده شده برای همین دستگاه‌ها الزامی به تخصیص اعتبار نداشتند و این موضوع را جدی نگرفتند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: یکی از دلایلی که اعتبارات قرآنی به درستی تخصیص پیدا نمی‌کرد، نبود صندوقی مشخص برای واریز اعتبارات قرآنی بود که این مسئله توسط شورای توسعه فرهنگ قرآنی مورد توجه قرار گرفت و صندوقی تحت این عنوان ایجاد شد.
وی با اشاره به روند کاهشی پیش بینی اعتبارات قرآنی در بودجه‌های سالیان اظهار کرد: طی سالهای گذشته اعتباری که به بخش قرآنی داده می‌شد 2 هزار میلیارد ریال بود که این اعتبار برای سال 96 به هزار میلیارد ریال تغییر پیدا کرد.
پژمانفر ادامه داد: با توجه به گسترش فعالیت‌های قرآنی این سوال مطرح می‌شود که چرا اعتباراتی که در سال گذشته تکرار می‌شد برای سال 96 ، 50 درصد کاهش یافته است؟ آیا براساس کار کارشناسی که صورت گرفته انتظارات در قبال فعالیت‌ها محقق شده و یا موضوع دیگری مطرح بوده است.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس همچنین گفت: اعتبارات مربوط به سال 95 تا هفته پیش تخصیص داده نشده بود که با پیگیری‌هایی که صورت گرفت، توانستیم 100 میلیارد ریال را به صندوق واریز کنیم و براساس وعده‌هایی که داده شده انتظار می‌رود طی روزهای آتی 150 میلیارد ریال دیگر نیز به صندوق واریز شود. همچنین برای سال 96 اعتبارات مربوط به وزارت ارشاد که 120 میلیاردی بود به بیش از 60 میلیارد افزایش دهیم که این موضوع می‌تواند در حمایت از فعالیت‌های قرآنی موثر باشد.
پژمانفر با اشاره به تخصیص اندک و پراکنده اعتبارات قرآنی اظهار کرد: این شکل تامین اعتبار بیشتر یک شوخی است و نباید با برنامه‌های قرآنی اینگونه برخورد شود؛ براین اساس نمی‌توان انتظار داشت در مقابل هجمه‌های فرهنگی و فشارهای تبلیغاتی کشور را مصون نگه داریم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: حال که اعتبارات قرآنی در سال 96 کاهش یافته تلاش می‌کنیم اعتبارات قرآنی به صورت صد در صد تخصیص یابد.
وی افزود: در این زمینه فراکسیون قرآن و عترت مجلس در اولین جلسه‌ای که در سال 96 برگزار خواهد کرد، میزبان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه خواهد بود تا پیگیر تخصیص اعتبارات قرآنی باشد.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس گفت: تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های دولت استفاده کنیم اما اگر با کمبودهایی در این بخش مواجه شدیم باید از ظرفیت‌های پرشور و گسترده مردمی استفاده کنیم.
پژمانفر در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در رابطه با انعکاس بیمه فعالان قرآنی و تحصیل رایگان قاریان و حافظان ممتاز در بودجه 96 گفت: در رابطه با بیمه فعالان قرآنی با وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم و به این جمع‌بندی رسیدیم که بیمه فعالان قرآنی را از سایر بیمه‌ها مجزا کنیم و صندوقی، پیگیر موضوع این خدمات بیمه‌ای باشد اما با تغییراتی که به وجود آمد این پیگیری‌ها به سرانجام نرسید.
وی افزود: با وزیر فعلی نیز صحبت‌هایی شده و قرار است نه تنها کسانی که پیش از این تحت پوشش بیمه بودند، بلکه افراد جدیدی نیز تحت پوشش قرار بگیرند.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس در مورد تحصیل رایگان قاریان و حافظان ممتاز در دانشگاه‌ها و مراکز عالی نیز گفت: این اشکال هنوز پابرجاست و علی رغم اینکه دولت در این زمینه مکلف بود اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
پژمانفر ادامه داد: برای رفع این مشکل طرحی پیشنهاد شده مبنی بر اینکه آموزش و پرورش سالانه تعدادی از این افراد را جذب کند.
در این نشست خبری همچنین حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در سخنانی اظهار کرد: در سال 90 موضوع نیم درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی مطرح شد و بارقه‌های امیدی برای حمایت از فعالیت‌های قرآنی روشن شد؛ در همین دوران رهبر معظم انقلاب موضوع تربیت 10 میلیون حافظ را مطرح کردند که با نظام‌سازی که در این رابطه انجام می‌شود به این سمت حرکت کنیم.
وی با اشاره به کاهش اعتبارات قرآنی طی سال‌های گذشته علی‌رغم افزایش چشم‌گیر فعالیت‌های قرآنی کشور گفت: این مسئله تا جایی پیش رفت که امسال اعتبارات قرآنی 50 درصد کاهش داشته و این مسئله تیر خلاصی بر پیکر جامعه مظلوم قرآنی بود؛ با این حال جامعه قرآنی که به صورت جهادی شکل گرفته به اقتصاد مقاومتی را در دل خود نهادینه کرده است و کار خود را پیش می‌برد.
محمدی با اشاره به تلاش مؤسسات قرآنی جهت تحقق مطالبه مهم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم گفت: در سال 90 با بررسی‌هایی که صورت گرفت ما نیاز به تربیت 300 میلیون نفر حافظ قرآن داشتیم که برای تربیت هر نفر 50 هزار تومان نیاز داشتیم؛ بر این اساس 15 هزار میلیارد تومان مورد نیاز بود.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور افزود: در این زمینه طرح ملی نهضت حفظ قرآن کریم را راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم در یک چشم‌انداز 15 ساله به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم؛ این طرح نیاز به هزار میلیارد تومان داشت اما در ادامه کار، وضعیت اعتبارات به گونه دیگری رقم خورد.
محمدی همچنین با اشاره به موضوع بیمه فعالان قرآنی گفت: لازم است از اقدامات وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی این زمینه تشکر کنیم که بخشی از اعتبارات مربوط به بیمه فعالان قرآنی را تخصیص داد و همچنین 2 هزار نفر را به افراد تحت پوشش اضافه کرد؛ همچنین قرار بود موضوع بیمه فعالان قرآنی را به بخش مردمی واگذار کند که این موضوع به سرانجام نرسید و امیدواریم وزیر فعلی این موضوع را پیگیری کرده و بیمه فعالان قرآنی را به بخش مردمی واگذار کند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در مورد بدهی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش هزینه تحصیل قاریان و حافظان قرآن نیز گفت: در جلسه تخصیص اعتبارات این موضوع مطرح و قرار شد بخشی از تتمه اعتبارات سال 93 و بخشی نیز از اعتبارات 95 به این موضوع اختصاص یابد.
تصاویر مربوط به این نشست خبری را از اینجا دریافت کنید!
captcha