سیره فاطمی، نور هدایت بشریت
کد خبر: 3587692
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۸

سیره فاطمی، نور هدایت بشریت

گروه معارف: در تاریخ ملت‌های مسلمان، حضرت فاطمه(س) منبع الهام آزادی و حق‌خواهی و عدالت‌طلبی و مبارزه با ستم، قساوت و تبعیض بوده است، حضرت فاطمه‌(س) یک زن بود، آنچنان که اسلام می‌خواهد، مظهر یک دختر در برابر پدرش، مظهر یک همسر برابر شوهرش، مظهر یک مادر برابر فرزندانش و مظهر یک زن مبارز و مسئول در برابر زمان و سرنوشت جامعه‌اش.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان‌شمالی، با مطالعه تاریخ و روایات، شاهدیم بزرگان و مورخان تاریخ اعم از سنی و شیعه، ائمه شیعه و مقدم بر همه این اشخاص، پیامبر گرامی اسلام بر کامل بودن شخصیت این بانوی نمونه اسلام، به عنوان الگوی زن مسلمان شهادت داده اند. امروز جامعه اسلامی و به‌ویژه بانوان نیازمند الگوبرداری و پیروی از این وجود گرامی است. خبرنگار ایکنا طی گزارش و مصاحبه با صاحب نظران دینی، به بررسی شخصیت و ابعاد زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخته است.
جامعه امروز نیازمند فرهنگ فاطمی است
حجت الاسلام حسین کوثری امام جمعه شیروان، با بیان اینکه فرهنگ فاطمی به معنای ولایت‌مداری و دفاع از حریم امامت است، گفت: امروز جامعه ما نیاز به فرهنگ فاطمی دارد.
وی اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) کمال و تمامیت ارزش وجودی خود را در دفاع از حریم ولایت اتخاذ کردند چرا که کمال دین‌داری، زندگی در حریم ولایت است.
وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) مسئولیت خود را به خوبی انجام دادند و ما نیز باید به عنوان شیعه از ایشان الگو بگیریم.
امام جمعه شیروان یکی از نیازهای بزرگ جامعه امروز را تعالی اخلاق و تربیت اسلامی ذکر کرد و گفت: حضرت فاطمه زهرا الگوی جامعه است؛ چرا که با کم‌ترین امکانات زندگی و در خانه‌ای بسیار ساده، فرزندانی همچون امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) را تربیت کردند که هر یک از این بزرگواران مربی انسان‌های بیشماری گشتند.
حجت الاسلام کوثری، از دیگر نیازهای روز جامعه را، نیاز به نوع دوستی و دگر دوستی عنوان کرد و افزود: در مکتب فاطمی این درس به خوبی مشاهده می‌شود که زهرای مرضیه در دعا برای دوستان و امت اسلام، انفاق، دلسوزی به مستمندان و نیازمندان را بر خود مقدم می‌داند و در شان ایشان آیه نازل می‌شود.
وی با بیان اینکه به راستی که امروز جامعه ما در گرداگرد یک جنگ نرم و تهاجم فرهنگی قرار دارد، تصریح کرد: حضرت زهرای اطهر به ما آموخته است که با حفظ ارزش‌های دینی و انسانی، عفت و حیاء و حجاب و پاکدامنی می‌توان جامعه را از خطر بزرگ غرق شدن در فساد نجات داد.
وی خاطرنشان کرد: تمامی مراحل زندگی حضرت فاطمه(س) برای ما درس زندگی و الگو است و اگر بتوانیم مکتب فاطمی را به عنوان سرآمد اهل بیت(ع) و سقل بی بدیل امامت و امانت بزرگ پیامبر حفظ کنیم، از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی خلاص می‌شویم.
امام جمعه شیروان اظهار کرد: امروز برای رسیدن به آرامش نیاز است که سبک زندگی فاطمی را الگو قرار داده و در جامعه این مهم را رونق بخشیم.
حضرت فاطمه زهرا(س) نمونه بانوی انقلابی است
حجت الاسلام حجت سالاری،مدیر حوزه‌های علمیه خراسان‌شمالی نیز گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) نمونه بانوی انقلابی و آگاه به مسائل روز زمان خویش بوده است.
وی اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) علمدار ولایت و بانوی بصیری بودند که جریان نفوذ را به‌موقع تشخیص داده و با آن به مقابله پرداختند. اوج بصریت این بانوی نمونه اسلام در خطبه فدکیه مشاهده می‌شود.
مدیر حوزه‌های علمیه خراسان‌شمالی گفت: در سیره سیاسی حضرت فاطمه(س) بیانات روشنگرانه و مرجعیت علمی، عبادت عارفانه، افشاگری و مقابله با جریان نفوذ به خوبی مشاهده می‌شود و الگویی مناسب برای جامعه بشریت است.
حجت الاسلام سالاری با تاکید بر شناسایی به موقع آسیب‌های اجتماعی و جریانات نفوذی، تصریح کرد: حضرت زهرا(س) با تشخیص به موقع جریان نفوذ به دفاع جانانه از حریم ولایت پرداختند و در پشت پرده در نقاب با حجاب بانوی نمونه مسلمان، خطبه‌های بسیار زیبا و پر محتوایی را قرائت کرده‌اند.
وی اضافه کرد: از نیازهای جامعه امروز است که این خطبه‌های ارزشمند در سیستم آموزشی کشور پیاده شود تا جوانان با نخستین مدافع حریم ولایت آشنا شوند.
مدیر حوزه‌های علمیه خراسان‌شمالی تاکید کرد: امروز جامعه خواهران باید بیشترین زمان خود را صرف شناختن زندگی پر فراز و نشیب حضرت زهرا(س) کنند و سیره فاطمی را در زندگی خانوادگی و اجتماعی خود در پیش بگیرند.
وجود حضرت زهرا(س)، دلیل حقانیت شیعیان است
حجت الاسلام عباسعلی قلیزاده، امام جمعه فاروج با بیان اینکه وجود هفت میلیون جمعیت از سادات فاطمی، از معجزات حضرت زهرا(س) است، گفت: همانا آن‌هایی که پیامبر را ابتر خواندند خود ابتر ماندند و از معجزات الهی است که از نسل حضرت زهرا(س) به عنوان تنها بانوی نمونه در دنیا امروز هفت میلیون نفر از سادات فاطمی با سند معتبر زندگی می کنند.
وی، با اشاره به اینکه بنی عباس با زنده به گور کردن شیعیان و آزار فراوان سادات، تلاش زیادی کردند تا نسل سادات فاطمی را از زمین بردارند، اظهار کرد: وقتی خداوند به جهت دلداری به پیامبر اسلام می گوید «ما به تو خیر کثیر عنایت کردیم» و با نزول سوره کوثر ولادت حضرت زهرا(س) را مژده می دهد، نشان دهنده عظمت این بانوی گرامی اسلام است.
وی با اشاره به اینکه نسل از طرف پدر و آباء و اجداد است، خاطرنشان کرد: نسل شیعیان از حضرت فاطمه زهرا(س) ادامه می یابد و این وجود مبارک، خیر کثیر پروردگار به اهل زمین است.
حجت الاسلام قلیزاده با تاکید بر اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) در میان زنان عالم از برگزیدگان و برجستگان است، گفت: در عظمت ایشان همین بس که پیامبر اسلام می فرمایند فاطمه(س) پاره تن من است و هرکسی او را بیازارد مرا آزرده است.
وی یکی از مهم ترین ویژگی های پیمغبر اسلام در حق دختر گرامی شان را، احترام ویژه به حضرت عنوان کرد و افزود: پیامبر اسلام هنگام سفر از آخرین منزلی که خداحافظی می کردند منزل دخترشان بود و به هنگام بازگشت نخستین منزلی که ورود می یافتند، خانه حضرت زهرا(س) بود.
امام جمعه فاروج با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) یک شاخص و معیار برای امت اسلام است، تصریح کرد: یکی از دلایل مهم حقانیت شیعه وجود این بانوی بزرگوار است.
حجت الاسلام قلیزاده اضافه کرد: این بانوی گرامی، امام زمان خویش و حقانیت ایشان را به خوبی شناختند و از شیعه و سنی نقل شده است که فرمودند «از کسانیکه مرا آزار دادند، خشنود نیستم».
اخلاق نیک یادگار و سیره زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) است
حجت الاسلام عقیل فرزانه، مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه‌های پیام نور خراسان‌شمالی با بیان اینکه اخلاق و رفتار، انسان‌ها را بزرگ و عزیز می‌کند، گفت: روش زندگی را باید از حضرت فاطمه زهرا(س) الگو گرفت و در زندگی از آن‌ها استفاده کرد.
 وی با اشاره به ایام فاطمیه، در وصف زندگی بانوی برگزیده اسلام، اظهار کرد: سبک زندگی حضرت فاطمه(س) بسیار جای تامل دارد، ایشان 9 سال بیشتر زندگی خانوادگی نداشتند اما در همین زمان محدود بسیار محبوب خداوند بودند.
وی خاطر نشان کرد: هیچگاه ثروت بزرگی را به همراه ندارد بلکه خوب بودن است که شخص را بزرگ و جاودان می‌کند.
حجت الاسلام فرزانه با بیان اینکه پس از گذشت هزار و چهارصد سال، از حضرت فاطمه زهرا(س) به نیکی و به عنوان الگو یاد می‌شود، تصریح کرد: در زندگی کوتاه و سراسر برکت ایشان نبود ثروت، مانعی برای نیک زیستن نبود و ایشان با ساده زیستی مهم‌ترین درس‌ها را به جوامع بعد از خود منتقل کردند.
وی اضافه کرد: ایشان در خانه‌ای بسیار کوچک و در سادگی کامل با کم‌ترین امکانات زندگی کردند و همیشه به فکر نیازمندان بوده‌اند، پس می‌توان با اطمینان گفت ثروت ملاک بزرگ بودن یک شخصی نیست.
مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه‌های پیام نور خراسان‌شمالی گفت: حضرت فاطمه زهرا(س)، در سن 9سالگی ازدواج کردند اما در همان سن بزرگی خود را به گونه‌ای نشان دادند که تحسین برانگیز است و به عنوان الگوی بانوان دنیا، زندگی پر افتخار ایشان نمونه و بی نظیر است.
حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی ارزنده برای زنان مؤمن است
حجت الاسلام تکمیلی امام جمعه بخش مانه نیز گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی ارزنده، پر ارزش و کامل برای زنان مؤمن و خداجو است و بانوان از ایشان الگو بگیرند.
وی حضرت فاطمه (س) را کامل‌ترین بانوان در شجاعت، مقاومت و پشتیبانی از ولایت ذکر کرد.
وی حضرت فاطمه زهرا«س» را به عنوان مظهر دین، اسوه تقوی، سرور زنان جهان و الگوی عفت و فضیلت نام برد و زندگی آن حضرت را برای قرون و اعصار متمادی، الگویی ارزنده و پر ارزش برای زنان مومن و خداجو دانست که با گذشت زمان نیز بر شکوه و عظمت آن افزوده شده است.
اقتصاد مقاومتی از ویژگی‌های بارز زندگی حضرت فاطمه(س) است
حجت الاسلام ابوالقاسم يعقوبي،امام جمعه بجنورد نیز معتقد است: صرفه‌جویی و مقاومت در برابر مشكلات به‌ویژه مشكلات مادي، نشان‌دهنده جاری بودن الگوی اقتصاد مقاومتی در زندگی این بانوی بزرگوار اسلام است.
وی با بیان اینکه با مطالعه و تحليل سبك زندگي حضرت فاطمه (س) متوجه می‌شویم كه اقتصاد مقاومتي در زندگي و رفتار اين بانوي بزرگوار به معناي كامل كلمه جاري بوده و نقش مؤثري در زندگي آن حضرت داشته است، اظهار کرد: ایشان با صرفه‌جویی و مقاومت در برابر مشكلات به‌ویژه مشكلات مادي از اصول و ارزش‌های اسلامي خود محافظت كرده و به اين طريق عزت نفس خود را حفظ می‌کرد.
وی ادامه داد: اگر زنان و دختران جامعه در هر شرايطي سبك و سيره حضرت فاطمه (س) را سرلوحه رفتارهاي فردي و اجتماعي خود قرار دهند به‌طور يقين تحت هيچ شرايطي با چهره‌های آن‌چنانی در مغازه‌ها كار نمی‌کنند.
captcha