خانواده موفق در همه جوانب از رشدی متعادل برخوردار است
کد خبر: 3594870
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶

خانواده موفق در همه جوانب از رشدی متعادل برخوردار است

گروه اجتماعی: خانواده موفق خانواده‌ای است که در همه جوانب نکات مثبت و موفقیت‌آمیز از رشدی متعادل و هماهنگ برخوردار است و از افراط و تفریط در امان هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، خانواده موفق یعنی تپیدن یک قلب در سینه همه اعضای خانواده، یعنی روحی مشترک در چندین کالبد که باعث می‌شود، همگام و همراه یکدیگر به سمت کمال حرکت کنند.
در یک خانواده موفق، وحدت، هماهنگی و انسجام نقش بسزایی دارد و تفرقه و تکروی نه تنها جایگاهی ندارد بلکه امورات خانه و خانواده با شور و مشورت و همدلی انجام می‌گیرد.
برای داشتن یک کانون گرم و موفق باید قدم اول را درست برداریم و آن انتخاب همسر با ملاک‌های اسلامی و الهی است که مهم‌ترین آن‌ها، ایمان و باورهای صحیح، حسن خلق، تقوا و سلامت جسمی و روانی است.
در این صورت است که می‌توان به داشتن خانواده‌ای موفق امیدوار بود. معیار قرآنی خانواده‌های موفق در آیه 21 سوره روم این چنین ذکر شده است: « و از نشانه‌های او (خدا) آن است که از جنس خودتان همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و میان شما و همسرانتان علاقه شدید و رحمت قرار داد، بی‌شک در این(نعمت الهی) برای گروهی که می اندیشند، نشانه‌های قطعی است».
از همین آیه استفاده می‌شود که اساس توفیق هر خانواده بر چهار رکن «آرامش و سکون، عشق و مودت، رحمت و اخلاق» می‌باشد.
مصطفی کافی معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش استان اردبیل در گفت وگو با خبرنگار این خبرگزاری، با اشاره به ویژگی خانواده های موفق تصریح کرد: خانواده‌هایی که سنگ زیربنای زندگی خود را بر پایه‌ی ارکان یاد شده بگذارند، خانواده ی موفق محسوب می‌شوند. خانواده‌ای که عواطف انسانی و اخلاق و معنویت بالاتری برای رشد معنوی و اخلاقی در بین اعضای آن مشاهده می‌شود.
وی ادامه داد: در این خانواده‌ها عشق و همدلی تقویت می‌شود و هر یک از زوجین تلاش خود را به کار می‌گیرند تا روابط جهت دار خود را با همسرش تداوم بخشیده و کانون خانوادگی خود را گرم نگه دارند.
کافی تصریح کرد: در یک خانواده مطلوب و موفق سلسله مراتب به خوبی رعایت می‌شود؛ والدین اقتدار ویژه ای دارند و فرزندان در دوران نوجوانی و جوانی و حتی میانسالی احترام خاصی برای والدین قائلند، بین زن و شوهر نیز همدلی و احترام و اقتدار شوهر پذیرفته شده است. 
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: در منظومه زن و شوهری، وظایف به خوبی انجام می‌شود و مودت و رحمت بین زن و شوهر عمیق تر و هر یک از زن و مرد به نیازهای عاطفی هم دیگر پایبند و آگاهند. آنان به این نتیجه رسیده اند که خانواده جایگاه عشق و مهرورزی است منتها نه عشق زمینی و زودگذر، بلکه عشق آسمانی و پایدار. آنان می‌دانند محفل خانواده، محفل زیبای همراهی و همدلی است و نه محفل تنهایی و افسردگی. زن و شوهر در چنین خانواده‌ای دریافته اند، کانون خانواده، مایه حفظ حرمت و کرامت والای انسانی است، به همین خاطر اعضای خانواده وفادار و پایبند به زیبایی‌های معنوی و ارزش های انسانی است. 
وی ادامه داد: هر یک از اعضای خانواده‌ ایمان دارند که محیط خانواده کانون رشد و شکوفایی و مایه امنیت و آرامش است بنابراین از دامن زدن به اختلاف و هر گونه ناامنی امتناع می ورزند به همین منظور طبق دستور خدا می اندیشند و زندگی می‌کنند و خوب زیستن را یک تکلیف شرعی و الهی می‌دانند.
کافی گفت: در یک خانواده موفق حدود پوشش و حجاب روابط با نامحرمان در حدود روابط در خانه رعایت می‌شود و حقوق افراد خانواده مورد توجه و اصل روابط بر اساس عدالت و تقوای الهی است، بطوری که اعضای خانواده به روابط با خویشاوندان، به ویژه والدین زن و شوهر توجه می‌کنند و تعامل و حمایت اجتماعی بین خویشاوندان یک ارزش محسوب می‌شود.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: خانواده  ائمه بزرگوار(ع) با در نظر گرفتن سیره، سلوک و روابط حسنه شان نمونه بارز و کامل یک خانواده موفق و مطلوب است. در این خانواده‌ها رابطه عاطفی و معنوی و اخلاقی بسیار عمیق و تثبیت شده است و در خاتمه باید گفت خانواده موفق خانواده‌ای است که در همه جوانب نکات مثبت و موفقیت آمیز از رشدی متعادل و هماهنگ برخوردار می‌باشد و از افراط و تفریط در امان هستند.
captcha