«سفیران نور» تجلیل شدند/ اعلام آمادگی سازمان دارالقرآن برای تداوم طرح در مناطق محروم
کد خبر: 3615545
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۸
در مراسمی به میزبانی ایکنا؛

«سفیران نور» تجلیل شدند/ اعلام آمادگی سازمان دارالقرآن برای تداوم طرح در مناطق محروم

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در مراسم تجلیل از اعضای کاروان قرآنی «سفیران نور» که عصر 13 تیرماه در ایکنا برگزار شد، برای اجرای مجدد و هرچه بهتر این طرح قرآنی اعلام آمادگی کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم تجلیل از اعضای کاروان قرآنی «سفیران نور» عصر سه‌شنبه، ۱۳ تیرماه، از ساعت ۱۷ به میزبانی خبرگزاری ایکنا و با حضور زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مردم شهرستان مبارکه و عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، مهدی قره‌ شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم،  حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، جمعی معاونان سازمان دارالقرآن الکریم و تنی چند از از قاریان و حافظان و مجریان شرکت‌کننده در این طرح برگزار شد.

«سفیران نور» تجلیل شدند/ اعلام آمادگی سازمان دارالقرآن برای تداوم طرح

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم طی سخنانی در این مراسم قرآنی و معنوی ضمن تشکر از تمامی قاریان، حافظان و مجریان توانمند قرآنی که در طرح «سفیران نور» مشارکت و همکاری داشتند و با بیان اینکه با اجرای چنین برنامه‌های قرآنی اصرار بر این داریم که از تمامی ظرفیت‌های قرآنی کشور استفاده کنیم و نباید ظرفیت‌ها را محدود کنیم، گفت: خوشبختانه در سطح کشور هم قاریان، هم حافظان و هم مجریان توانمند بسیار خوبی داریم. البته استفاده از عنوانی مانند بین‌المللی برای برخی از قاریان و حافظان بعضا محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است که برخی فکر می‌کنند که تنها افرادی که دارای این عنوان هستند می‌توانند برنامه‌های در سطح عالی را اجرا کنند که این تفکر نادرست است و هستند قاریان و حافظان قرآنی که در رده ممتاز و عالی قرار دارند و برنامه‌هایی در سطح بسیار خوب اجرا می‌کنند که در راستای اجرای طرح قرآنی سفیران نور نیز سعی بر این داشتیم تا از حفاظ و قاریان بین‌المللی در کنار قاریان و حافظان ممتاز کشوری به ویژه در رده سنی جوانان استفاده کنیم.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: واقعا اگر تأکید دوستان بر تداوم و استمرار این طرح قرآنی وجود دارد، ما در مجموعه سازمان دارالقرآن الکریم به کمک و حمایت شما برای اجرای دوباره طرح نیاز داریم که اگر این اتفاق رخ دهد، آمادگی آن را داریم تا این طرح قرآنی را در مناسبت‌های مختلف و با تعداد نفرات بیشتر از حافظان، قاریان و مجریان قرآنی اجرا کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه از سازمان‌ها و نهادهای بالادستی مانند دولت و مجلس شورای اسلامی نیز انتظار داریم تا به ویژه در بحث بودجه قرآنی توجه بیشتری را معطوف سازمان‌ها و نهادهای قرآنی داشته باشند، تصریح کرد: ما در سطح کشور ظرفیت‌های قرآنی بسیار فراوانی داریم ولی متأسفانه بعضا به دلیل وجود محدودیت‌های مالی فراوان بسیاری از برنامه‌ها و ظرفیت‌های قرآنی به مرحله اجرا نمی‌رسد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با بیان اینکه علاوه بر تعاریفی که از نحوه اجرای طرح قرآنی سفیران نور وجود دارد، مسلما معایب و نواقصی نیز در این زمینه و در راستای اجرای طرح مطرح است، افزود: از همه عزیزان و دوستانی که در اجرای طرح به ما کمک کردند تقاضا داریم تا چنانچه نواقصی در اجرای طرح وجود داشت و ایشان با آن‌ها مواجه شدند، نواقص موجود را به ما اطلاع دهند تا با برطرف کردن مشکلات زمینه را برای اجرای هرچه بهتر طرح در آینده فراهم کنیم.

قره شیخلو در ادامه با بیان اینکه متأسفانه با آسیب‌هایی در حوزه قرآنی کشور مواجه هستیم که باید در مقام برطرف کردن این آسیب‌ها و مشکلات برآئیم، گفت: جامعه قرآنی ما تحرک و پویایی لازم در حوزه قرآنی کشور و حتی حوزه‌های دیگر را ندارد و انتظار می‌رود که قرآنیان کشور در برابر رویدادهای مختلفی که در کشور رخ می‌دهد اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... واکنش نشان دهند و به تبیین و روشنگری درباره رویدادهای مختلف بپردازند؛ یعنی اگر اتفاق خوبی در سطح کشور و در حوزه قرآنی رخ می‌دهد جامعه قرآنی باید آن را تأیید کرده و به مردم اطلاع‌رسانی کند و بالعکس نیز اگر چنانچه حادثه و رویداد ناگوار و تلخی نیز رخ داد، در برابر این رویداد واکنش نشان داده و موضع بگیرد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با ذکر مثالی در این زمینه به اختصاص بودجه قرآنی کشور برای سال جاری که تقریبا معادل پنجاه درصد بودجه تخصیص داده شده در سال گذشته است، پرداخت و با اشاره به عدم واکنش مناسب جامعه قرآنی در این زمینه، افزود: پولی که در حوزه قرآن کشور هزینه می‌شود، از پول‌هایی است که هیچ گونه شک و شبهه‌ای در آن نیست و تأثیرات زیادی نیز در کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد داشت که البته متأسفانه امسال با کاهش پنجاه درصدی بودجه قرآنی در کشور مواجه شدیم و واکنش قابل توجهی نیز از سوی جامعه قرآنی نسبت به این قضیه صورت نگرفت.

وی در ادامه سخنان خود با ارائه پیشنهاد برگزاری حداقل ماهی یک بار از چنین جلساتی در محل سازمان دارالقرآن الکریم، اظهار کرد: با برگزاری این‌گونه جلسات قرآنی می‌توانیم وضعیت قرآنی را کشور را بررسی کنیم و به این امر اشراف پیدا کنیم که حضور جامعه قرآنی در چه مواردی پر رنگ و مؤثر بوده و در چه مواردی نیز حضور کمرنگ‌تری داشته‌اند.

قره شیخلو در ادامه با اشاره به آسیب دیگری که در این زمینه مطرح می‌شود و البته هنوز در حد بسیار پایین است ولی باید به موقع آن را از بین برد تا در آینده گریبان‌گیر جامعه قرآنی کشور نشود، افزود: متأسفانه در این زمینه با تک برخوردهایی مواجه شدیم که بعضا در شأن برخی از افراد نبود و احیانا معیارهای مالی از سوی برخی مطرح شد و مد نظر ایشان قرار داشت که این امر بسیار ناپسند بوده و در شأن جامعه قرآنی کشور نیست، البته ما به عنوان متولی فعالیت‌های قرآنی کشور از کسی انتظار نداریم که وقت خود را به صورت رایگان در اختیار ما قرار دهد ولی جامعه قرآنی باید با تأسی بر تک ویژگی مشترک پیامبران الهی که هیچ‌کدام از ایشان برای رسالت خود از کسی مزدی نگرفتند،‌ روحیه‌ای پیامبرگونه داشته باشند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با بیان اینکه البته برخی سیاست‌گذاری‌های اشتباه و غلط نیز در این زمینه مؤثر است، به دعوت از قاریان برخی از کشورهای خارجی ازجمله مصری به کشور و اعطای پول فراوان به ایشان برای اجرای برنامه‌ها و محافل قرآنی اشاره کرد و گفت: باید این سیاست‌گذاری اشتباه تغییر کند؛ چراکه هم‌اکنون قاریان قرآن کریم در سطح بسیار خوبی در کشور داریم که می‌توانند برنامه‌های بسیار بهتری از این قاریان کشورهای دیگر اجرا کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از آسیب‌های موجود در این زمینه این است که ارزش‌گذاری مصوبی برای زحمات قرآنیان و جامعه قرآنی کشور وجود ندارد، تصریح کرد: بعضا شاهد هستیم که در این زمینه افراط و تفریط فراوانی صورت می‌گیرد که این امر باید در سطح کشور به صورت نظام‌مند ایجاد شود تا جلوی سوء استفاده‌ها در این مورد گرفته شود.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه یکی دیگر از آسیب‌هایی که در رابطه با فعالیت‌های قرآنی کشور وجود دارد، عدم هم‌افزایی میان دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی در سطح کشور است، اظهار کرد: البته در طول این چند سال این هم‌افزایی همواره از سوی سازمان دارالقرآن الکریم با دیگر نهادها وجود داشته است ولی این هم‌افزایی از طرف مقابل کمتر دیده شده که این نیز امر ناپسندی است.

قره شیخلو در ادامه با بیان اینکه اگر قرار است اتفاقی در حوزه قرآن کشور رخ دهد، باید به دست امثال جمع حاضر و فعالان قرآنی کشور صورت گیرد، افزود: در این زمینه اجرای طرح قرآنی سفیران نور را به فال نیک می‌گیریم و امیدوار هستیم تا با کمک و همکاری شما عزیزان حاضر در جلسه، پرچم این حرکت قرآنی که از ماه مبارک رمضان در سطح کشور آغاز شده، زمین‌گیر نشود و بتوانیم این طرح قرآنی را با قوت هر چه بیشتر و بهتر در ایام و مناسبت‌های مختلف و در نقاط محروم و کم‌برخوردار کشور اجرایی کنیم.

وی در ادامه ضمن تقاضا از قرآنیان حاضر در جلسه جهت پیگیری و اجرای طرح‌های قرآنی مانند سفیران نور، تصریح کرد: امیدواریم برای اجرای این طرح قرآنی در گام دوم، برگزاری کرسی‌های تلاوت قرآن که مد نظر مقام معظم رهبری نیز می‌باشد، ضروری است. برای مثال طرح را در چندین مسجد مشخص در شهر تهران اجرا کنیم و برای مثال در مساجد مختلف کرسی ثابت تلاوت قرآن را برگزار کنیم تا این امر به یک فرهنگ در بین مردم تبدیل شود.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با بیان اینکه دوستان و قرآنیان باید در زمینه اجرای این‌گونه برنامه همکاری و کمک لازم را داشته باشند و با اشاره به این نکته که هنوز بسیاری از مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش‌های مختلف حوزه قرآن بر روی زمین مانده است، افزود: نباید برای اجرای برنامه‌های مختلف قرآنی منتظر نهادها و دستگاه‌ها باشیم؛ چراکه اصل خود بدنه جامعه قرآنی است که می‌تواند بسیاری از فعالیت‌ها را انجام داده و برنامه های قرآنی را پیش ببرد.

قره شیخلو با بیان اینکه هیچ آموزه‌ای مانند آموزه‌های قرآنی نمی‌تواند آسیب‌های اجتماعی را در کشور از بین ببرد که در این زمینه از اساتید و مربیان و فعالان جامعه قرآنی کشور انتظار می‌رود تا برای نهادینه کردن آموزه‌های قرآنی در کشور همکاری و کمک لازم را داشته باشند و خود وارد میدان شوند، ادامه داد: سازمان دارالقرآن الکریم پذیرای همه عزیزان قرآنی است که می‌‌خواهند وارد میدان شده و برنامه‌های خود را اجرایی کنند و ما نیز در سازمان آماده هرگونه همکاری و کمک و مساعدت به عزیزان هستیم. همگان باید خداوند متعال را برای این نعمت بزرگ در راه قرآن بودن که در اختیار ما قرار داده شاکر باشیم که اگر خدایی نکرده در این زمینه کوتاهی صورت گیرد، برکت خداوند برای ما همواره جاری و ساری و همیشگی نخواهد بود.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان ضمن تأکید مجدد بر برگزاری چنین جلسات قرآنی جهت بررسی مسائل مربوط به جامعه قرآنی و نیز اعلام آمادگی برای تداوم اجرای طرح سفیران نور در مناسبت‌های مختلف و با تشکر از مسئولان بانک پارسیان به دلیل مشارکت در اجرای طرح قرآنی سفیران نور، تصریح کرد: مشارکت نهادهای مالی و اقتصادی در حوزه‌‌های فرهنگی به ویژه حوزه قرآن الگوی بسیار خوبی است که می‌تواند زمینه رونق هرچه بیشتر این برنامه‌ها و فعالیت‌ها را فراهم کند.

«سفیران نور» تجلیل شدند/ اعلام آمادگی سازمان دارالقرآن برای تداوم طرح

همچنین، در ادامه این مراسم معنوی و قرآنی، زهرا سعیدی مبارکه، عضو هیئت رئیسه فراکسیون قرآن، نماز و عترت مجلس شورای اسلامی و حافظ کل قرآن کریم نیز طی سخنانی ضمن عرض ادب و احترام خدمت اساتید و قرآنیان حاضر در مراسم، اظهار کرد: خادم قرآن بودن بیش از خادم مردم بودن افتخار من است و بنده افتخار دارم که امروز در جمع قرآنیان کشور حضور دارم.

دبیر فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه تمام تلاش بنده و همکاران بنده در فراکسیون قرآن در حمایت از جامعه قرآنی بوده است، تصریح کرد: برای مثال در بحث بودجه قرآنی کشور تمام تلاش خود را معطوف داشتیم تا بتوانیم بودجه بیشتری برای برنامه‌های قرآنی کشور در نظر گرفته شود که البته در این زمینه گلایه‌هایی وجود دارد ولی باید عرض کنم که درواقع بودجه‌ای برای فعالیت‌های قرآنی در نظر گرفته نشده بود که با تلاش همکاران بنده مبلغ کنونی در نظر گرفته شده، به تصویب رسید.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز هرچه داریم به برکت قرآن است و انقلاب اسلامی عزیزمان نیز برگرفته از آموزه‌های قرآنی است، افزود: قرآنیان نورانی که در قالب طرح قرآنی سفیران نور به مناطق محروم و کم برخوردار جامعه رفته و به اجرای برنامه‌های قرآنی پرداختند درواقع با خدا معامله کرده‌‌اند و اجر و پاداش الهی برای ایشان نزد خداوند متعال محفوظ است.

نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه تکیه بر حرکت‌های مردمی و انجام خالصانه فعالیت‌های قرآنی با نیت قرب الهی مهم‌ترین مؤلفه برای ترویج این فعالیت‌ها در جامع است، اظهار کرد: در راه قرآن خدمت کردن به توفیق الهی نیاز دارد که نصیب هرکسی نیز نمی‌شود.

«سفیران نور» تجلیل شدند/ اعلام آمادگی سازمان دارالقرآن برای تداوم طرح

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم معنوی با حضور مسئولان و قرآنیان حاضر، از اعضای کاروان سفیران نور، با اعطای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل و قدردانی شد. همچنین عکس دسته‌جمعی، پایان‌بخش این مراسم بود.

captcha