آسیب‌های هیئت‌های مذهبی آیند‌ه‌پژوهی شود/ پول برای بلند‌گو داریم برای پژوهش نه
کد خبر: 3646002
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳
موسوی هوایی:

آسیب‌های هیئت‌های مذهبی آیند‌ه‌پژوهی شود/ پول برای بلند‌گو داریم برای پژوهش نه

گروه جامعه: معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه پژوهشی ملی در خصوص هیئت‌های مذهبی کشور در دست اجرا است، گفت: فعلاً بودجه لازم برای اجرای این پژوهش را نداریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا در خصوص عملکرد هیئت‌های مذهبی در سازمان تبلیغات اسلامی پژوهشی انجام شده است؟ گفت: بله پژوهش‌های متعددی در این حوزه صورت گرفته از جمله برای توصیف و تعریف وضعیت موجود هیئت‌های مذهبی و فاصله‌ای که با حقایقی که اهل بیت(ع) فرموده‌اند، دارند. همچنین فرمایشات و مطالبات امام راحل، مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید نیز معیارگذاری و شاخص‌گذاری شده‌است.

بودجه برای پژوهش ملی در خصوص هیئت‌های مذهبی نداریم

وی ادامه داد: محتوای سخنرانی، مباحثی که مداح مطرح می‌کند، اشعاری که در مراسم قرائت می‌شود و ... در استان‌های مختلف مورد پژوهش قرار گرفته و در سطح ملی نیز تدارک انجام پژوهشی در خصوص هیئت‌های مذهبی دیده شده است اما هنوز بودجه‌ای که لازم است تأمین نشده است.

هر دولتی سرکار آمده خواسته با هیئت‌های مذهبی ارتباط برقرار کند

حجت‌الاسلام موسوی هوایی در خصوص محور پژوهش ملی که در دست انجام است، گفت: آثار هیئت‌های مذهبی در زیست دینی و انقلابی مردم، همچنین سبک زندگی ایرانی اسلامی و بررسی اینکه هیئت‌های مذهبی تأثیرشان بر زندگی مردم چگونه است محور این پژوهش ملی خواهد بود. البته تأثیرگذاری هیئت‌های مذهبی در جامعه واضح است به نحوی که هر دولتی سرکار آمده است به سرعت خواسته که با هیئت‌ها ارتباط برقرار کند.

دولت‌ها و گرایش‌های مختلف نمی‌توانند در هیئت‌های مذهبی تأثیر داشته باشند

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در این میان از هیئت‌های مذهبی سوء استفاده نیز صورت می‌گیرد؟ گفت: سوء استفاده نیست. به دستور رهبر معظم انقلاب، اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی و حتی برخی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئله هیئت‌های مذهبی با سازمان تبلیغات مرتبط است و رئیس این سازمان از رهبری معظم انقلاب حکم می‌گیرد. بنابراین دولت‌ها و گرایش‌های مختلف نمی‌توانند در این حوزه تأثیرگذار باشند.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سؤال که اگر هیئتی از اصول مشخص شده برای هیئت‌های مذهبی تخطی کند چگونه با آن برخورد می‌شود؟ گفت: هیئت‌های مذهبی در یک انتخابات آزاد نمایندگان خود را انتخاب می‌کنند و تشکیلات مفصل و خوبی دارند که به صورت خودجوش بر همدیگر نظارت می‌کنند.

نمایشگاه عطر سیب و فیش‌هایی که برخی گرفته‌اند؟

وی در پاسخ به مباحث مربوط به نمایشگاه عطر سیب و فیش‌هایی که اعضای شورای شهر دریافت کرده‌اند و به نظر می‌رسد آنها را به هیئت‌های مذهبی خاص خود خواهند دادند، گفت: اصلاً اینطور نیست. دست آنها درد نکند که به هیئت‌ها می‌دهند. ما سد خیر نمی‌کنیم. این نمایشگاه فضای بازی است که هیئت‌های مذهبی که از سازمان تبلیغات مجوز دارند تجهیزات مورد نیاز خود از قبیل بلند‌گو، وسایل صوتی، وسایل مورد نیاز برپایی هیئت و ... را تهیه می‌کنند.

سه ماه بود بودجه دریافت نکرده بودیم

موسوی هوایی در پاسخ به این سؤال که حال که این حمایت‌های گسترده از هیئت‌های مذهبی صورت می‌گیرد بهتر نیست کمی از این حمایت‌ها هم صرف تأمین مالی پژوهش‌های علمی در خصوص هیئت‌های مذهبی شود؟ گفت: وضع دولت خوب نیست و سه ماه بود که بودجه درستی به سازمان نداده بود و ما در عسر و حرج بودیم. بعد هم مقدار بسیار کمی یعنی یک پنجم پولی که باید به سازمان پرداخت می‌شد، داده شد. متأسفانه هر جا بودجه کم بیاید اول بودجه مسائل فرهنگی حذف یا کاهش پیدا می‌کند. البته مسئله بودجه کشور آنقدر هم بغرنج نیست که بخواهد به مراکز فرهنگی فشار بیاید.

مسئله مهم آینده‌پژوهی هیئت‌های مذهبی است

وی تصریح کرد: مسئله مهم آینده پژوهی هیئت‌های مذهبی، آسیب‌هایی که در برخی از هیئت‌ها وجود دارد و آینده پژوهی آسیب‌های هیئت‌های مذهبی است. البته در مورد بسیاری از این مباحث بحث و تحقیق انجام و نتایج آن به مراجع عظام تقلید ارائه شده است و مراجع مسائل را در صحبت‌ها و دروس خارج خود مطرح کردند که موجب شد اکنون آسیب هیئت‌ها بسیار کم‌تر شود. اگر چه حتی اگر یک هیئت هم در مسیر امام حسین(ع) گام برندارد و یا کمتر گام بردارد برای ما سخت است ولی اصلاحات خوبی در هیئت‌های مذهبی صورت گرفته و اشعار مداحان و محتوای سخنرانی سخنرانان بهتر شده است.

معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: غیر از مسئله کمیت مبلغین و مبلغات که رشد خوبی داشته از نظر کیفیت هم شرایط راضی کننده است اگر چه همچنان مکان‌هایی را داریم که مردم برای اعزام مبلغ به آنجاها تقاضا دارند اما ما نمی‌توانیم این نیاز را پاسخ دهیم. ما همچنان نیروی انسانی کم داریم از سوی دیگر اعزام مبلغ هزینه‌هایی دارد که تمام آن را مردم نمی‌توانند پرداخت کنند و حداقل محل اسکان مبلغان را باید ما تأمین کنیم. در حال حاضر به طور کلی 300 هزار طلبه کم داریم و در مناسبت‌های تبلیغی حدود 25 تا 30 هزار مبلغ برای اعزام به مناطقی که مردم می‌خواهند کم داریم.

captcha