وقتی عزم دینی در آفریقا به اوج می‌رسد
کد خبر: 3646762
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۱
اختصاصی ایکنا؛

وقتی عزم دینی در آفریقا به اوج می‌رسد

گروه بین‌الملل: برخی مراکز مذهبی کشور غنا برای حمایت از نیازمندان عزم خود را جزم کرده و با راه‌اندازی کمپین ویژه‌ای، کمک‌های مورد نیاز را در بین آنان توزیع می‌کنند.

وقتی عزم دینی در آفریقا به اوج می‌رسدرایزنی فرهنگی ایران در غنا در گزارشی اختصاصی برای خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)؛ اعلام کرد: به طور کلی فرهنگ توجه و رسیدگی به نیازمندان از خانواده آغاز می‌شود و در کلیت جامعه نشر یافته موجب برجسته شدن آن خواهد شد.
 
در کشور غنا که اکثریت جمعیت 27 میلیونی آن پیرو دین مسیحیت هستند، نوعی از هم‌زیستی دینی بین پیروان ادیان به چشم می‌خورد و هر دو دین اسلام و مسیحیت بر این مسئله فرهنگی باوری محکم دارند.
 
استفاده از این فرهنگ اخلاقی از جانب ادیان در غنا جدای از پررنگ کردن فضای دموکراسی توانسته موجب تقویت رفتار رسیدگی به هم‌نوع، دردمند، بیمار و یا هر گونه نیازمند انسانی در جامعه باشد. البته این مهم با توجه به امکانات مالی بیشتر اکثریت مسیحی این کشور از طریق مراکز کلیسایی و رهبران فرق مسیحی به وفور انجام می‌شود.
 
میعادگاه شهروندان غنا
 
کلیساهای فرق مختلف مسیحی در غنا همواره به ویژه در صبح روزهای یکشنبه شاهد جمعیت انبوهی از پیروانی است که به همراه فرزندان و اعضای خانواده و فردی و گروهی، حضور در مراسم دینی هفتگی عبادت در کلیسا را مهمترین برنامه خود در زندگی می دانند.
 
فضای شهرها و روستاها در ساعات صبح یکشنبه با سکوت خاصی توأم است، این سکوت اما در درون کلیساها شکسته شده و صدای مناجات مسیحیان چه مردم و یا رهبران دینی تنها صدایی است که شنیده می‌شود.
 
این فضای دینی و اخلاقی در جامعه‌ای حاکم است که موج فزاینده فقر و بیکاری و افزایش تورم، زندگی را از آسانی خارج ساخته و برای طبقات کم درآمد مشقت فراوانی دارد. در این جامعه تهیه قوت لا یموت روزانه برای بسیاری سخت است و بیماران و دردمندان جامعه در تنگنای شدیدی قرار دارند.
 
مسیحیت غنا با انسجام و هماهنگی مراکز کلیسایی خود در مراکز شهری و روستایی این کشور سعی بر آن دارد تا به روش‌های مختلف و بیشتر از طریق رسیدگی به محرومیت‌های پیروان خود نه تنها آنها را از دردها رهایی بخشد بلکه با این روش بتواند راه یافتگان به کلیسا را بیش از پیش کرده و پیروان علاقمند و با انگیزه‌تری داشته باشد.
 
رسیدگی به ایتام و دادن هدایا و اقلام مورد نیاز به آن‌ها در مراکز پرورشگاهی، سرزدن به زندان‌ها، ملاقات و کمک به زندانیان دربند، برنامه ملاقات با بیماران در مراکز درمانی و عیادت آن‌ها، تقویت امکانات آموزشی مدارس و مراکز علمی و دیگر انواع اقدامات که روزانه گوشه‌ای از آن‌ها در اخبار رسانه‌های غنا می‌آید این امکان را به جامعه مسیحی داده تا در بدترین شرایط اقتصادی کشور فقیرترین مردم نیز از حداقل زندگی قابل اعتبار انسانی برخوردار بوده و به قول خود رهبران مسیحی شاید همین اقدامات بتواند سیل عظیم ناتوانان را از مواجهه با موانع صعب العبور زندگی از هرگونه فرار از واقعیت‌ها با اقدام به خودکشی و... دور کند.
 
اعلام روز کمک
 
گروه‌های مسیحی غنا ضمن برپایی کمپین اخیر خود با هماهنگی مراکز کلیسایی و اعلام روزی به عنوان «روز کمک به نیازمندان» 18 هزار نفر از جمعیت نیازمند آکرا(پایتخت غنا) را در میدان «استقلال» پایتخت مورد حمایت معنوی و درمانی قرار دادند.
 
این برنامه گسترده تبلیغی اجتماعی از ساعات اولیه صبح این روز با برنامه منظم کلیسایی برای نیازمندان آکرا اتفاق مهمی را در توجه‌دهی مسیحیت به اهمیت رسیدگی به دردهای زندگی مردم نشان داد.
 
در ابتدای این برنامه اسقف کلیسای غنا ضمن سخنرانی درباره عشق خداوند به بشریت و علاقه‌اش به شناخته‌شدن بیشتر از سوی بندگان حضار فقیر، نیازمند و بیمار(فلج) حاضر در کمپین را سخت تحت تأثیر قرار داد و در این میان آنانی که ناتوانی بیشتری نسبت به سایرین داشتند فوق العاده تحت تأثیر قرار گرفتند.
 
بلافاصله پس از این سخنرانی تیم‌های مختلف حمایت اجتماعی حاضر در این کمپین وارد عمل شده در صدد معاینه بیماران، توانبخشی بیماران خاص و نیز مشاوره با دردمندان روحی برآمدند.
 
کلیساهای غنا مدتی پیش از این ضمن اعلام خطر افزایش میزان خودکشی در جامعه، دولت و مردم را متوجه این مهم کرده بودند و با برپایی کمپین قصد داشتند تا کمکی به نیازمندان در رفع اندازه‌ای از دردهای روزگاری که سپری می کنند، انجام دهند.
 
یکی از نکات جالب توجه در این برنامه تبلیغی اجتماعی، فعالیت‌های ابتکاری مسیحیت برای مردم نیازمند و بیمار بود. برای نمونه به بیمارانی که از ویلچر استفاده می‌کردند، ویلچر نو هدیه شد و به آنهایی هم که نیازمند ویلچر بودند، این وسیله هدیه شد.
 
دیگر بیماران با معاینه و درمان پزشکان مواجه شدند و کلیسا فکر همه چیز را کرده بود و برای کودکان و خانواده‌ها امکانات تفریحی و وسایل بازی گذاشته بود تا هم خیال والدین راحت باشد و هم به کودکان خدمت کرده باشند.
 
نکته مهم دیگر توجه کلیسا به بیمارانی بود که ناراحتی‌های پوستی داشتند و به آنها داروهای لازم (کرم‌های مخصوص) هدیه می‌دادند.امنیت برنامه هم تأمین شده بود چرا که حدود یکصد پلیس تأمین امنیت این اجتماع عظیم را برعهده داشتند.
 
پوشش 10 هزار نیازمند
 
گفته شده است که برگزاری این برنامه در سال گذشته حداقل ده هزارنفر از مردم نیازمند و فقیر را پوشش داده است.

نکته جالب توجه دیگر حضور مسئولان دولتی به عنوان استقبال‌کنندگان بود برای نمونه وزیر جنسیت، کودکان و حمایت اجتماعی غنا با حضور زود هنگام خود در محل ورودی به مردم نیازمند خوشامد می‌گفت.
 
این وزیر در این مراسم خطاب به شرکت‌کنندگان گفت: باید از این حرکت خودجوش کلیسا درس گرفت و آن را در مناطق مختلف این کشور برای خدمت‌رسانی به مردم غنا انجام داد؛ چرا که برای دولت این امکان وجود ندارد که همه این مشکلات را رفع کند.
 
وی همچنین از مردم توانمند از نظر مالی خواست تا با کمک به این برنامه کلیسا، کمیت و کیفیت آن را ارتقا دهند.این وزیر کابینه به مردم قول داد ظرف 2 تا 5 سال آتی دیگر کودک خیابانی در جامعه نخواهد بود.
 
در پایان این برنامه به همه فقرا و نیازمندان و بیماران چندین بار از جانب مبلغین کلیسا گفته می‌شد که دیگر بس است قرارداشتن در تنگنا، دیگر نباید به خاطر فقر کارتن خوابی کنید که خداوند نزد شماست و ما خدمتکاران خدا نزد شما هستیم. به فضل پروردگارمان و فرستاده‌اش آرامش در زندگی شما برقرار خواهد شد و چنین روزی دور نخواهد بود/.
captcha