شرایط برای تولید فیلم‌های عاشورایی مهیا نیست
کد خبر: 3648290
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹
جبار آذین:

شرایط برای تولید فیلم‌های عاشورایی مهیا نیست

گروه هنر: یک منتقد و مدرس سینما گفت: متاسفانه به دلیل گرایش دست‌اندرکاران سینما به سینمای غرب و علاقه برخی سینماگران به گیشه، شرایط برای تولید کارهای عاشورایی در سینما مهیا نیست.

جبار آذین، منتقد و کارشناس سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره مطالبات سینمای عاشورایی چنین اظهار نظر کرد: سینمای ارزشی اعتقادی عاشورایی، هسته اصلی ساختار و نیاز مبرم فرهنگ سینمای کشور است. باورهای دینی و ملی ایرانی، اسلامی و تاریخ حماسی و شکوهمند شیعه، بستر محوری نگرش‌های ایمانی ایران اسلامی است که از صدر اسلام آغاز شده و با رخداد بزرگ عاشورا به شکوفایی رسیده و با برافراشته شدن پرچم ضد کفر و و ضد استکبار و داعش ستیز مدافعان حرم در عصر حاضر جلوه نمایانده است.

وی افزود: بدیهی است این فرهنگ غنی و انسان‌ساز عاشورایی  باید در جای جای جامعه نشو و نما یابد و بویژه در عرصه‌های هنر و فرهنگ کشور بدرخشد. از همین رو ظرفیت، آگاهی و باور اجتماعی عاشورا در جامعه ما جریان و غلیان دارد و تجلی و بالندگی آن در هنر و سینما به هنرمندان، مدیران و سینماگران معتقد و متعهد و حمایت ملی و مردمی  و هزینه و همیت مسوولان نیاز دارد.

این مدرس سینما درباره نقش و جایگاه نهاد‌ها و ارگان‌ها، چنین توضیح داد: در راستای رسیدن به هدف مورد نظر، نهادها و ارگان‌ها و هنرمندان ارزشی نقش مهم و تاثیرگذار دارند و باید پرچمدار تولید آثار هنری و سینمایی عاشورایی در ایران باشند، گرچه فضای موجود سینما به علت اهمال و غفلت و گرایش‌های بعضی مدیران سینمایی به سینمای غرب و یکه تازی نازل و بازاری سازان در سینما، چندان شرایط مناسبی برای احیاء و ارتقای سینمای ارزشی، انقلابی، مقاومت و عاشورایی، مهیا نکرده است، اما حضور مقاوم و مستمر هنرمندان عاشورایی با تولید فیلم‌ها و آثار دینی و عاشورایی می‌تواند موانع کذایی تبدیل سینمای تجارتی سوداگرانه به سینمای ملی و دینی و عاشورایی را از میان بردارد.

آذین در پاسخ به این سال که حماسه عاشورا تنها در کربلا خلاصه می‌شود؟ گفت: حماسه تاریخ، انسان‌ساز، افتخار شیعه و اسلام، عاشوراست. برای همین این حماسه تنها به رخداد ظهر عاشورا خلاصه نمی‌شود که از شروع حرکت ظلم‌ستیز کاروان عاشوراییان تا مبارزات و مجاهدات روز عاشورا و دوران اسارت و تداوم مبارزه با پرچم زینبی ادامه دارد. در واقع برای نمایش عظمت عاشورا باید مبارزات حسینی(ع) و زینبی(س) را در یک امتداد در جامعه و حوزه‌های هنر و سینما به تصویر کشید.

وی در تکمیل توضیح فوق ادامه داد: این نوع نگرش، تصویرسازی، حرف و حرکت حق شیعه را، ایران جهانگیر کرده و ابعاد گوناگون الهی و انسانی و دینی و اخلاقی عاشورا و عاشوراییان را در کشور و جهان نهادینه می‌کند.

این منتقد سینما در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این‌که چرا سینماگران می‌بایست به موضوعاتی چون مدافعان حرم بپردازند؟ تصریح کرد: همانگونه که جوانان کفر ستیز امروز ایران اسلامی با مجاهدات قهرمانانه خود راه مولای خود امام حسین (ع) و پیروان عاشورایی او را در جهان زیر ستم آمریکا، صهیونیست و داعش ادامه می‌دهند، ضروری است سینما و سینماگران متدین و باورمند کشور هم در همان مسیر و در قالب هنر و سینما با تولید آثار دینی و عاشورایی و ضد‌صهیونیستی و ضد داعشی، علاوه بر ثبت و ضبط تاریخی حماسه آنها و انتقال حقانیت راه آنها در جهان، در کنار مدافعان حریم و حرمت دین و ایران و ایمان و اسلام و انسانیت قرار گیرند.

این مدرس سینما در انتهای سخنانش تاکید کرد: سینمای کنونی ایران از منظر تولید آثار ارزشی بخصوص فیلم‌ها و نمایش‌هایی در ارتباط  با عاشوراییان همراه سرور شهیدان کربلا تا علمدار امروز عاشورایی آن شهید بی سر حججی، به‌شدت فقیر است و ضرورت دارد که همگام با اصلاحات و سالم سازی سینما، جریان اصلی تولید و اکران فیلم و سینما، سمت و سوی دینی و ملی، ایرانی، اسلامی و عاشورایی یابد.                     

captcha