مشاغل خانگی با همکاری وزارت تعاون و جهاد دانشگاهی در 8 استان توسعه می‌یابد
کد خبر: 3648680
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۷

مشاغل خانگی با همکاری وزارت تعاون و جهاد دانشگاهی در 8 استان توسعه می‌یابد

گروه دانشگاه: با امضای تفاهم‌نامه همکاری و عقد قرارداد اجرایی بین وزیر تعاون و رئیس جهاد دانشگاهی، 20 هزار نفر در هشت استان کشور صاحب شغل می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم امضای تفاهم‌‌نامه همکاری بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی و انعقاد قرارداد طرح توسعه مشاغل خانگی در هشت استان کشور امروز سه‌شنبه 11 مهر ماه با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، حمید‌رضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و جمعی از معاونان دو نهاد در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

جهاد دانشگاهی قدیمی‌ترین نهاد ایجاد اشتغال در کشور است

در ابتدای این مراسم محمد صادق بیجندی، معاون جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری‌‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی قدیمی‌ترین نهاد ایجاد اشتغال در کشور است، خاطرنشان کرد: بر اساس پیش‌بینی مشکل اشتغال برای دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها بود که در سال 1377 سازمان همیاری دانش‌آموختگان در جهاد دانشگاهی ایجاد و 18 تا 19 سال است که در حال فعالیت است.

وی با اشاره به اینکه هرگاه با وزارت رفاه همکاری کردیم اتفاقات خوبی رخ داده است، اظهار امیدواری کرد که اولین گام به خوبی برداشته شود چرا که حل معضل بزرگ اشتغال عزم ملی می‌خواهد و باید با استفاده از پتانسیل همه نهادها این مشکل مرتفع شود.

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز طی سخنانی عنوان کرد: در برنامه اشتغال فراگیر، طرح اشتغال خانگی در دستور کار قرار دارد و این برنامه‌ها با استفاده از ظرفیت جهاد دانشگاهی عملی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس روش‌های جدید سیاست‌گذاری از مداخله مستقیم دولت در بخش خصوصی پرهیز می‌شود، گفت: بر همین اساس نیازمند نهادهای تسهیل‌گر هستیم که جهاد دانشگاهی در این طرح نقش تسهیل‌گر را خواهد داشت.

طراحی الگوی جدید مشاغل خانگی

منصوری ادامه داد: طی سال‌های گذشته توسعه مشاغل خانگی به پرداخت وام و صدور مجور محدود بود اما می‌دانیم که صرف پرداخت وام منجر به ایجاد اشتغال نمی‌شود. همین مسئله موجب شد الگوی جدید مشاغل خانگی را طراحی کنیم که در آن مزیت منطقه‌ای شناسایی می‌شود و بدون سوء استفاده از تسهیلات بانکی و با استفاده از آموزش مهارتی، ارتباط با بازار و پایدارسازی کسب و کار اشتغال خانگی ایجاد می‌شود.

در ادامه این نشست، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی با اعلام اینکه تمام توان خود را در خدمت توسعه اشتغال قرار می‌دهد، خواستار تسریع در عضویت جهاد دانشگاهی در ستاد‌های اشتغال استان‌ها شد.

وی افزود: مشکل جدی که در زمینه فناوری‌های داخلی داریم، بحث بازار است. ما فناوری تولید می‌کنیم، تجاری‌سازی می‌کنیم و نمونه صنعتی هم تولید می‌کنیم اما در بازار مشکل جدی داریم. تکلیف «مسئولیت وصل به بازار» باید مشخص شود که آیا وزارت کار، معاونت علمی، وزارت علوم و ... کدام مسئول هستند؟ در حال حاضر کسی مسئول وصل فناوری‌ها و تولیدات به بازار نیست و جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی که چندین فناوری تولید کرده در وصل به بازار دچار مشکل است.

مشاغل خانگی با همکاری وزارت تعاون و جهاد دانشگاهی در 8 استان توسعه می‌یابد

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز طی سخنانی بزرگ‌ترین مسئله دولت را اشتغال عنوان و اظهار کرد: نیاز به ایجاد فرصت‌های شغلی در کشور داریم و تک‌تک وزارتخانه‌ها در حال بررسی فرصت‌های شغلی ممکن هستند.

تعریف شغل و قوانین تأمین اجتماعی باید تغییر داده شوند

وی ادامه داد: با اتصال بخش خدمات به ICT در طول 2 سال 320 هزار شغل فرصت‌یابی شده است که باید به اشتغال منجر شود. اتصال گردشگری بهICT ، اتصال حمل و نقل به ICT و ... نیز تاکنون نتایج خوبی داشته است اما باید تعریف شغل تغییر داده شود و حتی قوانین تأمین اجتماعی نیز تغییر پیدا کند تا مشاغل جدید به رسمیت شناخته شود.

ربیعی عنوان کرد: مدعی هستم سیاست اشتغال را دولت یازدهم و دوازدهم دنبال کرده است و قبل از آن در کشور سیاست تولید و رشد داشتیم و سیاست اشتغال ذیل سیاست تولید و رشد تعریف می‌شد. در سایر کشورها 1.2 درصد بودجه برای سیاست اشتغال هزینه می‌شود اما برای اولین‌بار در کشور ما است که برای اشتغال هزینه می‌شود و بودجه این کار نیز کم است.

وزیر رفاه افزود: برای رسیدن به اشتغال یک میلیون نفری در سال در کنار اشتغال فراگیر، اشتغال روستایی، اشتغال خانگی و ... را طراحی کرده‌ایم. در دنیای امروز اشتغال خانگی بخش مهمی از اشتغال است و به معنی اشتغال کاذب نیست. اشتغال خانگی در کشورهای اروپایی نیز وجود دارد. تصور کنید اگر اشتغال خانگی با فضای مجازی متصل شود، شکل جدیدی از اشتغال به خود می‌آورد. البته مسئله امروز ما رسمی کردن و پایدار کردن مشاغل خانگی است که به سمت تامین اجتماعی بروند تا گام بزرگی در امنیت شغلی این مشاغل ایجاد شود.

ربیعی اعلام کرد: به‌زودی از مبحث تأمین اجتماعی ارزان قیمت رونمایی می‌شود که می‌توان با آن گام بزرگی برای تأمین امنیت شغلی برداشته می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی با جهاد دانشگاهی کار می‌کنیم، چند ویژگی جهاد را در مقابل خود داریم از جمله اینکه جهاد دانشگاهی دانش لازم را دارد، شیوه کار جهاد اداری نیست بلکه جهادی است و ظرفیت خوبی در کشور دارد.

وزیر تعاون با اذعان به اینکه نهاد مناسب برای اتصال به بازار نداریم، گفت: در کشور ترکیه مسئول اتصال به بازار اتاق بازرگانی است و ما در ایران سه سال است که با اتاق بازرگانی برای این موضوع در حال رایزنی هستیم.

وی افزود: دو میلیون و 300 هزار نفر متقاضی تسهیلات اشتغال خانگی بودند که نتوانستیم از آنها حمایت کنیم. ما طی پنج سال اخیر به یک میلیون و 360 هزار نفر مجوز فعالیت دادیم که پایداری شغل آنها سنجیده و مشخص شد 600 هزار نفر بعد از چهار سال اشتغال پایدار داشته‌اند که دلیل پایدار نبودن مشاغل 40 درصد باقی مانده باید بررسی شود.

مشاغل خانگی با همکاری وزارت تعاون و جهاد دانشگاهی در 8 استان توسعه می‌یابد

ربیعی با تأکید بر اینکه در اجرای این طرح مراجعه و معرفی به بانک صرف نداریم، تشریح کرد: ارزیابی، آموزش فنی و حرفه‌ای، مشاوره و راهنمایی به افراد متقاضی اشتغال خانگی در این طرح دیده شده است و جهاد دانشگاهی در این زمینه توانایی بالایی دارد و حتی در بخش اشتغال پایدار هم می‌تواند فعال باشد.

وی افزود: این طرح در فاز اول در هشت استان آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و لرستان به صورت پایلوت اجرا می‌‌شود و در سال آینده در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

وزیر تعاون داشتن تعریف مشخص از شغل به این عنوان که فرد در یک اداره کارمند باشد را یکی از معایب فرهنگی دانست که طی آن افراد به داشتن آب‌باریکه معتقد هستند و افزود: اگر مسئله بیمه بازنشستگی بسیاری از مشاغل حل شود، تعریف از اشتغال و کار نیز تغییر خواهد کرد.

در پایان این مراسم تفاهم‌نامه‌ همکاری و قرارداد طرح توسعه مشاغل خانگی در هشت استان کشور به امضای رئیس جهاددانشگاهی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید و اعلام شد: اشتغال 20 هزار نفر در هشت استان کشور با اجرای این طرح محقق می‌شود که وزارت تعاون کارفرمای اصلی، صندوق امید واسط و جهاد دانشگاهی تسهیل‌گر اجرای این طرح است.

captcha