تدوین و آماده‌شدن سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی در چهارمحال و بختیاری
کد خبر: 3648744
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۶
روحی خبر داد:

تدوین و آماده‌شدن سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی در چهارمحال و بختیاری

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر کارگروه پژوهش و آموزش عالی شورای هماهنگی و توسعه فعالیت‌های قرآنی استان چهارمحال و بختیاری از تدوین و نهایی شدن سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی این استان برای بررسی و تصویب نهایی خبر داد.

مجید روحی، عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد و دبیر کارگروه پژوهش و آموزش عالی شورای هماهنگی و توسعه فعالیت‌های قرآنی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری با اعلام این خبر، به تشریح فرآیند تدوین و محتوای این سند راهبردی پرداخت.
روحی گفت: به دنبال ابلاغ ماموریت تهیه سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی استان توسط شورای توسعه قرآنی استان، جلسات متعددی از بهمن ماه 95 با حضور جمعی از اساتید، فعالان و صاحب‌نظران قرآنی در دانشگاه شهرکرد تشکیل شد که ماحصل آن تهیه سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی استان در اواخر شهریورماه 96 بوده است.
وی عنوان کرد: این سند راهبردی به طور خلاصه در چهار بخش شامل تدوین سرمایه‌ها و ویژگی‌های قرآنی استان، تهیه اهداف عملیاتی در چهار حوزه آموزش عمومی قرآن، فعالیت‌های تبلیغی‌ و‌ ترویجی قرآنی، پژوهش‌ و‌ آموزش عالی قرآنی و مدیریت امور قرآنی، تهیه اقدامات متناظر با اهداف تعیین شده و در نهایت تهیه شناسنامه اقدامات مذکور آماده شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد در توضیح اهداف پیش بینی شده در این سند بیان کرد: در بخش آموزش عمومی قرآن چهار هدف راهبردی شامل ارتقاء سطح کمی مراکز قرآنی از 170 مرکز رسمی کنونی به 250 مرکز تا افق 1400 و به 320 مرکز تا افق 1404 و ارتقاء کیفی آن‌ها، ارتقاء سطح  کمی و کیفی مدرّسان قرآن، تأسیس سه مدرسه قرآنی در شهرستان‌های استان تا افق 1400 و جمعاً شش مدرسه قرآنی تا افق 1404، بازآموزی و توانمندسازی معلمان ابتدایی برای تدریس قرآن، توانمندسازي اساتيد روش تدريس قرآن در دانشگاه فرهنگيان استان در حوزه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآنی سه هدف شامل افزایش محافل قرآنی از 310 محفل در سال به 380 محفل در سال تا افق 1400 و به 420 محفل در سال تا افق 1404 و توزیع زمانی برگزاری محافل با توجه به مناسبت‌های مرتبط، توسعه و ترویج آموزش‌ها و معارف قرآنی در فضای مجازی، ارتقاء کیفی نشریات و مکتوبات قرآنی منتشر‌ شونده در سطح استان و انتشار منظم آن‌ها با همکاری سازمان تبلیغات و ارشاد اسلامی و دانشگاه‌ها و در حوزه پژوهش و آموزش عالی قرآنی سه هدف شامل دایر کردن مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه شهرکرد و مقطع کارشناسی ارشد تفسیر در حوزه علمیه خواهران و برادران شهرکرد، آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی استان و احصاء موجودیت حقیقی و حقوقی قرآنی استان و تشکیل شورای نخبگان قرآنی استان در حوزه مدیریت امور قرآنی استان پیشنهاد و تدوین شده است.
وی تهیه اقدامات متناسب و متناظر با اهداف ذکر شده و تدوین شناسنامه این اقدامات را از دیگر بخش های این سند دانست و افزود: اقدامات تدوین شده در این سند بر اساس اهداف تهیه‌شده و اقدامات پیش‌ نویس اسناد راهبردی ملی تهیه شده است.
دبیر کارگروه پژوهش و آموزش عالی قرآنی استان عنوان کرد: در مجموع 21 اقدام عملیاتی به همراه شناسنامه این اقدامات برای محقق شدن اهداف در سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی استان پیشنهاد و تدوین شده است.
وی اضافه نمود: متن تهیه شده پس از بررسی و تصویب در شورای هماهنگی و توسعه فعالیت های قرآنی استان رسمیت پیدا می کند و به دستگاههای مربوطه ابلاغ می شود.
وی تهیه و تصویب این سند را نقطه عطفی در تحقق چشم انداز توسعه فرهنگ قرآنی استان و نوید دهنده تحول چشم‌گیری در توسعه فعالیت های قرآنی استان دانست و رفع موانع و چالش‌ها،  تامین منابع مالی برای انجام فعالیت های پیش بینی و التزام مسئولین اجرایی و نهادهای مردمی استان به اجرای مفاد سند را  شرط لازم برای اجرایی شدن آن دانست.
روحی، اظهار امیدواری کرد پس از بررسی و تصویب این سند، تصمیم‌گیری‌ها، جهت‌گیری‌ها و هدایت امور قرآنی استان در بخش‌های قرآنی از جمله دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، عمومی و مردمی بر اساس محتوای سند مذکور صورت گیرد تا از اعمال سلیقه ها و موازی کاری در امور قرآنی جلوگیری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد از تمامی صاحب‌نظران و اعضای شورای هماهنگی فعالیت های قرآنی استان درخواست نمود نظرات و پیشنهادات خود در خصوص متن سند را به دبیرخانه کارگروه در دانشگاه شهرکرد به شماره تماس 32321636 منعکس نمایند تا انشاءالله با رفع نقایص احتمالی مراحل تصویب و ابلاغ این سند در نزدیک‌ترین زمان ممکن انجام شود.
روحی در پایان از تمامی اعضای کارگروه  و اشخاصی که خالصانه و جهادگرانه در تهیه این سند همکاری نمودند از جمله دکتر حمیدرضا عزیزی، معاون محترم فرهنگی اجتماعی دانشگاه شهرکرد، استاد مسعود داوری، دکتر افراسیاب صادقی، حجت‌الاسلام موسوی (معاون نهاد رهبری دانشگاه شهرکرد)، استاد مهدی پرتوی، محمدتقی حسین‌پور، دکتر امرالله معین و حجت‌الاسلام البرز رئیسی تقدیر و تشکر  نمود.
گفتنی است؛ علاقه‌مندان می‌توانند پیش‌نویس و نسخه غیررسمی سند توسعه فرهنگ قرآنی استان چهارمحال و بختیاری را که در اختیار ایکنا قرار گرفته است از اینجا دانلود کنند.
captcha