حضرت زینب(س) الگوی بانوان شیعه است
کد خبر: 3649246
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۷

حضرت زینب(س) الگوی بانوان شیعه است

گروه اجتماعی: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: حضرت زینب(س) قهرمان مهم و چهره تاریخ‌ساز کربلا در صبر، بردباری، عفاف و حجاب بودند که باید الگویی برای زنان شیعه باشند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام جعفر جنتی عصر امروز در همایش رهروان زینبی که به میزبانی حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: تاریخ اسلام بر پایه مذکر و مونث برپا شده است، هر نقشی که مردان در ساختن تاریخ اسلامی موثر بودند در کنارشان نیز بانوان با حفظ حدود تاریخ‌ساز بودند که تاریخ کربلا خارج از این سخن نیست.
وی افزود: تاریخ کربلا دارای دو چهره مهم بود. نخستین جلوه را امام حسین (ع) با یاران فداکارشان با ایثار و از خود گذشتگی نشان دادند، حضرت زینب (س) دومین چهره مهم و تاریخ‌ساز کربلا بودند که با جلوه صبر و توکل نقش خودشان را ایفا کردند.
جنتی تصریح کرد: هنگامی که امام حسین (ع) از مکه با خاندان خود خارج شدند، عده‌ای از امام که چرا زنان را نیز همراه خود به این سفر می‌برید، امام حسین (ع) دلیل این همراهی را در امر و اراده خداوند بیان فرمودند که بانوان نیز همچون ما دارای تکلیف در این مسیر هستند.
وی یادآور شد: یقینا اگر حضور حضرت زینب (س) در کربلا نبود، پیام عاشورا به این صورت مخابره نمی‌شد، حضرت زینب (س) مظلومه تاریخ هستند و این مظلومیت تا به امروز نیز ادامه دارد،‌ ما سخن از حضرت زینب (س) را تنها اختصاص به واقعه کربلا کرده‌ایم و این خود مظلومیت این بانوی عظیم‌الشان را نشان می‌دهد و این در حالی است که ایشان از زمان تولد دارای کمالات خاص و ویژه‌ای بودند.
وی افزود: حضرت زینب (س) در زمان خلافت امام علی (ع) جزو مفسرین قرآن در مدینه محسوب می‌شدند، امام سجاد (ع) درباره حضرت زینب (س) فرموند: عمه‌ام دانایی بود که تعلیم ندیده بود، ایشان در زمان ازدواج همسرشان از ثروت قابل توجهی برخوردار بودند اما حضرت زینب (س) با زهد و قناعت زندگی خودشان را می‌گذراند و این درس مهمی برای ما محسوب می‌شود.
جنتی خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) درباره عبادت حضرت زینب (س) فرمودند: عمه‌ام زینب (س) در مسیر کربلا و کوفه که طی شد ایشان نمازهای واجب و مستحبی خودشان را اقامه می‌کردند، یقینا با حادثه‌ای که برای حضرت زینب (س) در کربلا رخ داد برای شخص دیگری اتفاق می‌افتاد توان بردباری و مقابله با آن را نداشت اما از آنجایی که حضرت به ام‌المصائب ملقب بودند، در محضر خداوند سر تعظیم فرود می‌آوردند.
این مسئول افزود: حضرت زینب (س) الگو گرفته از جدشان حضرت رسول اکرم (ص)، امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و برادران بزرگوارشان بودند، اما یکی از مسائلی که در کربلا نمود یافت موضوع حیا و عفت بود، ایشان با وجود اینکه وظیفه ابلاغ پیام کربلا را داشتند با حفظ حدود و احکام شرعی رفتار کردند.
جنتی تصریح کرد: حیا و عفت برای یک بانوی اهل‌بیت (ع) جزو خطوط قرمز بود که باید رعایت می‌شد، ایشان با وجود تحمل سختی لحظات اسارت لحظه‌ای دست از حیا و عفت و خود نمی‌کشیدند.
جنتی یادآور شد: حضرت زینب (س) در دوران سخت اسارت نیاز به غذا و آب داشتند اما ایشان دغدغه پوشش و حفظ حجاب از چشم نامحرمانان داشتند، اینان همگی پیام‌های مهم از کربلا برای ما است به ویژه در جامعه اسلامی که الگوی‌مان را اهل‌بیت (ع) قرار داده‌ایم.
این مسئول افزود: زنجان به نام پایتخت شور و شعور حسینی شهره است، باید بگویم شور و شعور حسینی تنها در زبان نمی‌شود، بلکه باید در عمل نمایانگر باشد که این اصل را هم مردان با غیرت‌شان و هم زنان با عفاف و حجاب نشان دهند.
وی خاطرنشان کرد: مادران باید برای فرزندان خود و مردان نیز برای همسر و دختر خودشان الگو باشند، امروز در این همایش گردهم آمده‌ایم که به حضرت زینب (س) بگوییم همانگونه که شما در کربلا و در سخت‌ترین شرایط اسارت مراقب عفاف و حجاب خود بودید، ما هم با تبعیت از سیره شما در این راه ثابت‌قدم خواهیم ماند.
captcha