جوانان راویان انقلاب و دفاع مقدس می‌شوند
کد خبر: 3649328
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۱

جوانان راویان انقلاب و دفاع مقدس می‌شوند

گروه ادب: در نشست خبری جشنواره «روایت» عنوان شد؛ جوانان راویان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری جشنواره «روایت» ظهر امروز با حضور محسن دریالعل، مدیرعامل انتشارات روایت فتح و مجید سان‌کهن دبیر علمی جشنواره روایت برگزار شد.
دریالعل در این نشست در سخنان کوتاهی گفت: حدود سه ماه است که در مدیریت انتشارات روایت فتح تحولاتی رخ داده و برنامه‌های متعددی اجرا خواهد شد که نخستین برنامه، جشنواره روایت است و در راستای پیدا کردن استعدادهای نویسندگی از میان جوانان برگزار خواهد شد تا بتوانیم در آموزش مجازی و کارگاهی بستر این امر را فراهم کنیم و در آینده نزدیک برنامه‌های روایت فتح را به صورت مجزا رسانه‌ای خواهیم کرد.
مجید سان‌کهن در ادامه عنوان کرد: یکی از اهداف این جشنواره، پوشش دادن فضای معرفتی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و هر تمدنی که ظهور می‌یابد در نخستین قدم، باید در راستای ثبت و نگهداری از تجربیات بکوشد تا بتواند تمدن‌سازی کند و تا زمانی که این تجربیات ثبت و ضبط نشود نمی‌توان انتظار حرکت و اتفاقات جدی داشت.
وی ادامه داد: حدود چهار دهه تحولات ملی، منطقه‌ای و جهانی داشته‌ایم و می‌توان این حوادث و تحولات را قبل و بعد از انقلاب تقسیم‌بندی کرد و در کشور خودمان نوعی استیصال در ثبت و نگهداری تجارب وجود دارد به همین دلیل مؤسساتی که در این زمینه فعالیت می‌کنند زینت المجالس هستند و در حوزه تصمیم‌سازی، خبری از آنها نیست؛ از این رو در قدم نخست باید تاریخ شفاهی مردم ایران را در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ثبت کنیم و براساس تجربه بیست ساله این امر با بخشنامه رخ نمی‌دهد و باید کار عملی صورت گیرد.
سان‌کهن گفت: تجارب ملی که با خون جوانان کشورمان به دست آمده در حال از بین رفتن است و بستر آموزشی ما در باشگاه‌های روایت این امکان را فراهم می‌کند تا این تجارب ثبت و ضبط و مکتوب شود و این باشگاه در تهران راه‌اندازی شده و در شهرستان‌ها نیز در حال راه‌اندازی است.
وی در ادامه درباره مراحل اجرایی این طرح گفت: این طرح به مدت هشت ماه اجرا می‌شود و شامل مراحل مختلف است، مرحله نخست سوژه‌یابی است و سپس پژوهش و تألیف انجام می‌شود و در هر سه بخش، آموزش‌هایی را خواهیم داشت. در مرحله سوژه‌یابی افراد حداکثر 5 سوژه را می‌توانند در حوزه انقلاب و دفاع مقدس پیشنهاد دهند و این سوژه‌ها داوری می‌شود و تعدادی از آنها مورد پژوهش قرار گرفته و این پژوهش‌ها در صورت دارا بودن معیارهای مورد نظر در قالب کتاب چاپ می‌شوند و این آثار نیز در نهایت داوری شده و به آثار برتر جوایزی اعطا می‌شود.
دبیر علمی جشنواره روایت تصریح کرد: یکی از آسیب‌های حوزه فرهنگ انقلاب، این است که کار در این حوزه را نمی‌توانیم عمومی کنیم. در قدم نخست باید این انگیزه را در جوانان ایجاد کنیم تا جوانان به عنوان راویان، تجربیات انقلاب و دفاع مقدس را ثبت و ضبط کنند و در این راستا آموزش‌ها رایگان است و با شکل‌گیری باشگاه‌های شهرستان این کار به صورت منسجم انجام می‌شود که این کار می‌تواند برکاتی داشته باشد که از جمله می‌توان به دلگرمی معنوی گذشتگان اشاره کرد.
اخباری مدیر روابط عمومی انتشارات روایت نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: جشنواره روایت ویترینی برای انتشارات خواهد بود؛ چرا که جوانان علاقه‌مند و توانمند را گرد هم می‌آورد تا آینده‌سازان انتشارات باشند و آثارشان در این انتشارات ارائه شود.
وی در ادامه بیان کرد: این جشنواره براساس فعالیت کارگاهی و آموزش‌محور خواهد بود و برگزیدگان نهایی 14 تیرماه سال آینده طی مراسمی معرفی می‌شوند و جوایزی که برای نفرات برتر درنظر گرفته شده به ترتیب هشت، شش و چهار سکه تمام بهار آزادی به علاوه چاپ اثر و حمایت از آن است.
اخباری افزود: علاقه‌مندان می‌توانند با ثبت‌نام در سایت جشنواره، سوژه‌های خود را برای بررسی ارسال کنند. از میان سوژه‌ها در مرحله اول تا سقف 100 سوژه و در مرحله دوم تا سقف 10 سوژه انتخاب می‌شوند و در مرحله پایانی نیز افراد برگزیده آموزش‌های لازم را درباره نگارش اثر دریافت می‌کنند تا آثار برتر از میان آن‌ها انتخاب شود.‌
وی در ادامه یادآور شد: دو جایزه ویژه برای بیشترین و بهترین سوژه‌ها و مصاحبه‌ها اختصاص می‌یابد و هر کدام دو سکه تمام بهار آزادی دریافت خواهند کرد.
captcha