خدمات عام‌المنفعه در قانون جدید دادرسی پیش‌بینی شده است
کد خبر: 3649685
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۵
موحد:

خدمات عام‌المنفعه در قانون جدید دادرسی پیش‌بینی شده است

گروه اجتماعی: رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: خدمات عمومی رایگان یا خدمات عام‌المنفعه در قانون جدید دادرسی پیش‌بینی شده است و نگاه و نگرش جامعه باید به جایگزین‌های مجازات حبس تغییر کند، زیرا جامعه از مجازات‌های جایگزین اقبال چندانی ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمان، یدالله موحد، رئیس کل دادگستری استان کرمان دیروز جمعه 14 مهر گفت: جرم در تاریخ همواره امنیت، آرامش، آسایش و نظم جامعه بشری را تهدید کرده و می‌کند.
وی افزود: جامعه بشری متناسب با آثار مخرب جرم همواره در برابر جرم واکنش نشان داده و این واکنش‌ها سیر تاریخی را دارد و جامعه انسانی طی قرون متفاوت واکنش‌های متناسب با فرهنگ و وضعیت عمومی جامعه نشان داده و متحول شده است و به عنوان مثال جامعه بشری در اروپا در قرون وسطی به مجازات‌های بدنی بسیار سخت متوسل می‌شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهارکرد: زندان از قرن 18 به عنوان جایگزین مجازات بدنی مشخص شد و زندان در جامعه ما در حالی رواج پیدا کرد که زندان جزو مجازات‌های شرعی ما نیست.
موحد تصریح کرد: نگاه مردم، مدیران و قضات هم زندان‌محور شد و همه به مجازات زندان متوسل شدند و انبوهی از آدم‌ها به زندان روانه شدند و امروز 8 میلیون زندانی در دنیا داریم.
وی از ناکارآمدی زندان در اصلاح افراد سخن به میان آورد و متذکر شد: زندان به مدرسه آموزش جرم تبدیل شد به طوری که فردی با جرم سبک به زندان وارد شده و با مجرمان حرفه‌ای آشنا می‌شود و جرائم جدید را فرا می‌گیرد و به عنوان مجرم حرفه‌ای وارد جامعه می‌شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اضافه کرد: دولت هزینه‌های هنگفتی را برای زندانیان پرداخت می‌کند و خانواده زندانیان هم دچار آسیب و متلاشی می‌شوند و مشکلات زندانی روز‌به‌روز بیشتر می‌شود و به همین علت حدود 40 درصد بازگشت مجدد به زندان داریم.
موحد یادآور شد: امروز تئوری جدیدی با عنوان جایگزین‌های مجازات حبس برای مجرمانی را داریم که خطرناک نیستند و ضرر و زیان به جامعه وارد کرده‌اند و به دنبال این هستیم که این زیان جبران شود.
وی در همین زمینه عنوان کرد: خدمات عمومی رایگان یا خدمات عام‌المنفعه در قانون جدید دادرسی پیش‌بینی شده است و نگاه و نگرش جامعه باید به جایگزین‌های مجازات حبس تغییر کند، زیرا جامعه از مجازات‌های جایگزین اقبال چندانی ندارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهارکرد: بعضی از مجازات‌های جایگزین حبس مانند حکم حفاظت از محیط زیست برای شکارچیان غیرمجاز و یا رسیدگی به کهنسالان برای فرد اهانت کننده به یک پیرمرد مورد استقبال مردم قرار گرفته است و این در حالی‌ است که این نوع مجازات‌ها نیازمند نظارت و همکاری سازمان‌های مرتبط است و دولت باید با دستگاه قضایی همکاری کند.
موحد بیان کرد: دستگاه قضایی استان کرمان درصدد است در سطح وسیعی احکام مجازات‌های جایگزین حبس را اجرا کند که نیازمند همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط هستیم و این احکام برای افراد بدون سابقه‌ای به مرحله اجرا درمی‌آید که جرم سنگینی را انجام نداده‌اند.
منبع: روابط عمومی دادگستری استان کرمان
captcha