خوشبخت‌ترین خانواده از نگاه قرآن/ استفاده جهانی از تکنیک‌های موفقیت اهل بیت(ع)
کد خبر: 3649776
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۲
حجت‌الاسلام موسوی:

خوشبخت‌ترین خانواده از نگاه قرآن/ استفاده جهانی از تکنیک‌های موفقیت اهل بیت(ع)

گروه جامعه: استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه سعادت و خوشبختی، واقعی برای یک خانواده مسلمان، عبد بودن زن و مرد در پیشگاه خدا است، اظهار کرد: تاکید فرهنگ دینی و قرآنی این است که مرد و زن عبد، بنده خدا و تسلیم حق باشد اما این حق‌گویی و حق‌مداری در رفتار بسیاری از مراجعین ما که ادعای مسلمانی هم دارند دیده نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی واعظ موسوی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ویژگی‌های خانواده خوشبخت از نظر اسلام و مبانی قرآنی، اظهار کرد: امروز بعضی‌ها فکر می‌کنند که صرف لذت بردن، شادی کردن و داشتن یک سری تمکنات مالی موجب خوشبختی است، درحالی که وقتی به آموزه‌های قرآنی مراجعه می‌کنیم می‌بینیم که این موضوع به هیچ وجه مطرح نیست، اگرچه امکانات جزو خوشبختی و سعادت در روایات شناخته شده، اما این موارد به عنوان عامل تامه خوشبختی ذکر نشده است.

وی تصریح کرد: آنچه که سعادت و خوشبختی واقعی را برای یک خانواده مسلمان می‌آورد این است که هم زن و هم مرد در پیشگاه خدا عبد باشند. امروز زن و مرد مسلمان در عبودیتشان خیلی فعال نیستند و این یعنی زمانی که اختلافی بین زن و شوهر رخ می‌دهد خدا فراموش شده است.

مدیر مسئول مجله خانواده خوشبخت ادامه داد: ما در مشاوره‌هایمان و طی بیست سال گذشته بارها دیده‌ایم که متاسفانه هیچکدام از زوجین مسلمان در زمان بروز اختلاف سر به آستان عبودیت نمی‌سایند و فروتنی نمی‌کنند تا این عبد بودنشان را ثابت کنند و هر کدام بر مبنای هوا و هوس‌هایشان بر خواسته‌هایشان تاکید می‌ورزند؛ لذا می‌بینیم که این پیوند برقرار نشده و به آشتی نمی‌گراید.

خوشبختی واقعی و بالاترین ضریب سعادت، عبودیت زوجین است

حجت‌الاسلام واعظ موسوی بیان کرد: تاکید فرهنگ دینی و قرآنی این است که هم مرد و هم زن عبد و بنده خدا و تسلیم حق باشد. این حق گویی و حق‌مداری در رفتار بسیاری از مراجعین ما که ادعای مسلمانی هم دارند دیده نمی‌شود لذا خوشبختی واقعی و آنکه بالاترین ضریب را در میزان سعادت دارد، عبودیت زوجین است.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه باید عنصر عبودیت در خانواده پررنگ و روی آن تبلیغ صورت گیرد، اظهار کرد: باید خودمان را عادت دهیم که زن و مرد از همان آغاز ازدواج تا تحکیم، تثبیت و تشکیل خانواده در همه مراحلی که برای خانواده ذکر می‌کنیم اعم از توسعه و تعالی خانواده و مواردی که ذکر شد این عبودیت و عنصر را زنده نگه دارند و در خانواده دیده شود، در این صورت است که آن خانواده خوشبخت‌ترین خانواده از نگاه دین، مبانی قرآن و حتی روانشناسی خواهد بود.

همین مورد را خانواده‌های مسلمان یاد بگیرند

وی در ادامه با بیان شیوه زندگی اهل بیت(ع) و بزرگترین درسی که از خانواده داری و خانواده مداری آنها، می‌گیریم، گفت: اهل بیت(ع) زمانی که در خانواده خود ایثار می‌کردند، می‌گفتند که ما از شما نه پاداش و نه تشکر می‌خواهیم؛ لذا اگر همین مورد را خانواده‌های مسلمان یاد بگیرند و انتظار پاداش و تشکر نداشته باشند و سطح توقع خودشان را پایین بیاورند، این احساس بی‌نیازی موجب رفع بسیاری از کدورت‌ها و ناراحتی‌ها خواهد شد.

حجت‌الاسلام واعظ موسوی عنوان کرد: سیستم و تعریف نظام خانواده اسلامی به همراه مبانی، اصول، رویکردها و راهبردهای آن کاملا مشخص و جوابگوی هر خانواده است، اما باید در گام اول ایمان به سبک زندگی دینی و قرآنی باشد تا بتوانیم به گام بعدی آن برسیم. از این جهت ضرورت دارد که ایمان به همراه خود فرد باشد تا بتوانند سبک زندگی مبتنی بر دین و قرآن را بپذیرد.

این استاد حوزه تصریح کرد: اگر در جریان سبک زندگی دینی، تنها یک بخش از آن تعطیل و انجام شود، بخش‌های دیگر هم تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت و سبک زندگی ناقص و بدون اثر خواهد ماند. تمام بخش‌های سبک زندگی اسلامی همچون یک زنجیر، اثر خود را بر روی دیگری می‌گذارد لذا باید پی‌درپی و کنار هم قرار گیرند.

جایگاه محبت در تحقق خانواده اسلامی

کارشناسان مسائل تربیتی و مشاوران خانواده در ادامه با تاکید بر جایگاه محبت در خانواده اسلامی گفت: محبت مرد به زن در اسلام بسیار مورد تأکید قرار گرفته است. دلیل این همه تأکید، هم نیاز زن به محبت است. محبت به زن، به منزله اکسیژن برای ادامه زندگی است. لذا محبت در زن واقعیتی قطع نشدنی و پیوسته در سبک زندگی اسلامی است.

وی ادامه داد: اسلام درباره مهربانی مرد به زن، بسیار تأکید کرده است. سیره عملی پیشوایان دین نیز همین مطلب را می‌رساند و نشان می‌دهد که پیامبر گرامی به همسرانشان بسیار مهر می‌ورزیده‌اند. رسول خدا  می‌فرمایند: «من با محبت‌ترین شما نسبت به همسرم هستم». لذا مهم‌ترین عامل مهرورزی در جمع صمیمی خانواده، توجه به راهکارهای ایجاد محبت و برگزیدن رفتارهای تأثیرگذار بر دیگران و تعامل درست است که به مرد یا زن اختصاص ندارد.

این استاد حوزه ‌اظهار کرد: تعامل درست، چیزی است که امروزه در جهان خیلی به آن توجه می‌شود و با عنوان تأثیر متقابل افراد یا راه‌های تأثیرگذاری خوب بر دیگران و محبوب شدن به آن اهمیت فراوانی می‌دهند. در منابع دینی ما نیز مهربانی، خوش خویی، فروتنی، ایثار و گذشت، همدلی و غمخواری، وفاداری، صداقت، رعایت انصاف، قدردانی و بیش از همه، دینداری، راهکارهای جلب محبت معرفی شده‌اند.

استفاده جهانی از تکنیک‌های موفقیت اهل بیت(ع)

حجت‌الاسلام واعظ موسوی با ذکر آیه‌ای از قرآن کریم ادامه داد: قرآن کریم می‌فرماید: «انّ الذین آمنوا و عملوا الصالحات سَیَجعَلُ لهم الرَّحمن وُدّاً» و این یعنی کسانی که ایمان آورده‌اند و عمل صالح انجام داده‌اند، خداوند برای آنان محبتی در دل‌ها قرار خواهد داد؛ لذا معاشرت نیکو به اندازه‌ای مهم و فراگیری آداب آن به اندازه‌ای ضرورت دارد که یکی از باب‌های کتاب کافی، تألیف مرحوم کلینی را به خود اختصاص داده است و جالب است بدانید که امروزه همین آموزه‌های دینی، چهارده قرن قبل که برای مسلمانان و ارائه شده توسط معصومین بوده، با عناوینی مانند تکنیک‌های موفقیت، در جهان عرضه می‌شود و مخاطبان بسیاری دارد.
captcha