قرآن کریم به ارث زن اصالت داده است
کد خبر: 3649911
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷
آیت‌الله العظمی نوری همدانی:

قرآن کریم به ارث زن اصالت داده است

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی نوری همدانی با اشاره به احکام 14 گانه در مورد ارث که در سوره نساء بیان شده است گفت: قرآن کریم به ارث زن اصالت داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی 15 مهر در درس خارج خود به ادامه بحث ارث پرداخت و با بیان اینکه احکام الهی از کتاب و سنت قابل استفاده است گفت: در سوره مبارکه نساء آیاتی در مورد ارث وجود دارد و چون قبل از اسلام زنان را از ارث محروم می‌کردند قرآن در این سوره به این مسئله پرداخته است.

وی با اشاره به آیات 11 و 12 سوره نساء با بیان اینکه در هر کدام از این آیات شش مطلب و حکم کلی در مورد ارث ذکر شده است عنوان کرد: در آخر سوره نساء یعنی آیه 76 نیز دو حکم در مورد ارث ذکر شده است و در مجموع 14 حکم کلی در قرآن در مورد ارث بیان شده است.

این مرجع تقلید به ذکر طبقات بهره‌مند از ارث در این آیات پرداخت و تاکید کرد: اسلام برای ایجاد عدالت میان زن و مرد قوانین خاص ارثی را وضع کرده از جمله اینکه فرموده است زنان نصف مردان ارث می‌برند که البته با حکمت ویژه‌ای وضع شده است.

آیت‌الله نوری همدانی اظهار کرد: آنچه در این مسئله باید تاکید کنیم این است که در مورد میت اول باید هزینه کفن تامین، دوم دین میت ادا شود و در مرحله بعدی نیز باید به وصیت میت که ثلث مال است، ترتیب اثر داشته شود و در مرحله آخر، بحث میراث و تقسیم آن پیش می‌آید.

این مرجع تقلید تصریح کرد: مبنای ارث الهی بر اساس حکمت است؛ لذا در آیه 12 بر این مسئله تاکید شده است که چون و چرا در این مسئله نکنید؛ زیرا انسان نمی‌داند کدام حکم الهی به نفع او و کدام حکم به ضرر او است.

آیت‌الله نوری همدانی بیان کرد: قرآن کریم به ارث زن که در جاهلیت از ارث محروم بود اصالت داده؛ لذا ابتدا ارث زن را در آیه عنوان و فرموده ارث مرد نیز دو برابر ارث او است.

این مرجع تقلید افزود: اگر اولاد مرد همگی زن و بیش از دو دختر باشند در این صورت فرزندان دختر، دوسوم میراث میت را خواهند برد و اگر دو نفر نیز باشند همین حکم را دارد.

وی در ادامه به سایر طبقات ارث بر اساس این آیات پرداخت و تاکید کرد: تمامی احکام الهی مبتنی بر مصالح عالیه است. 

captcha