اردوی فرهنگی ـ آموزشی «طریق جاوید» در مشهد به کار خود پایان داد
کد خبر: 3652175
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴

اردوی فرهنگی ـ آموزشی «طریق جاوید» در مشهد به کار خود پایان داد

گروه معارف: هفتمین دوره از اردوی فرهنگی ـ آموزشی «طریق جاوید» امروز با تقدیر از برگزیدگان در مشهد به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اختتامیه هفتمین دوره اردوی فرهنگی ـ آموزشی «طریق جاوید» صبح امروز، 21 مهرماه با حضور حجت‌الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و ... در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلام خراسان رضوی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه صحبت‌های زیادی درخصوص ویژگی‌های برجسته حضرت امام خمینی(ره) در زمان حیات و بعد حیاتشان بیان شده است، عنوان کرد: بیانات فراوانی از امام به صورت مکتوب و غیرمکتوب وجود دارد که هرکدام نمایانگر ویژگی‌های قابل‌توجه ایشان است و غفلت از هرکدام از این ویژگی‌ها موجب شناخت ناقص این شخصیت بزرگوار خواهد شد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: در دنیایی که از لحاظ نظری به دو جریان شرق و غرب تقسیم می‌شد و جامعه باید اتکا به یکی از این دو جریان را انتخاب می‌کرد، امام جریان سوم و پویایی را با عنوان انقلاب اسلامی مطرح کردند که با نقش فعالی که داشتند و با کمک شاگردان و افرادی که در کنار ایشان بودند توانستند انقلاب را رقم بزنند.
وی افزود: طی این ۲۸ سال و بعد از رحلت امام‌ خمینی(ره) رهبری توانستند با نفس مسیحایی خود این اتفاق تا به امروز و با توجه به مشکلات و مسائل پیش روی جامعه جلو ببرند.
حجت‌الاسلام پژمان‌فر ابراز کرد: شاید خیلی از این مسائل از زبان مسئولان بازگو شده باشد اما سؤال مهمی که پیش می‌آید این است که امام چگونه توانستند تهدیدها را با کمک ظرفیت‌های مردمی به فرصت تبدیل کنند.
همچنین حجت‌الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم، دوره جوانی را سن پرورش روح و الگوگیری دانست و افزود: امام خمینی(ره) فرمودند: «در قوس صعود به سمت خداوند، جوانان در نزدیک‌ترین حلقه اتصال به خداوند هستند چراکه می‌توانند به سمت کمال میان‌بر بزنند و بر دیگران پیشی بگیرند»؛ همچنان که درباره تقویت قوای جسمانی نیز جوانی فرصت بی‌نظیری است؛ دلیل این ظرفیت معنوی در جوانان، پاک بودن آنان از گناه و وابستگی‌ کمتر به دنیاست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اظهار این مطلب که جامعه ما به شدت در معرض آسیب‌های اخلاقی قرار گرفته است، اضافه کرد: با وجود اینکه نظام ما نظام اسلامی است، نمی‌توان چشم بر روی آسیب‌ها و نارسایی‌ها ببندیم؛ ما امروز در حوزه روابط خانوادگی و اجتماعی مانند طلاق، احترام به بزرگ‌ترها، جرم و نزاع، در عرصه‌های قضایی و اجرایی، در داوری نسبت به رقیب و دشمن و ... به صورت فردی و اجتماعی دچار آسیب‌های ویرانگری شده‌ایم و آمارها نتایج خوبی را نشان نمی‌دهند؛ به همین دلیل انتخاب عنوان پرداختن به ابعاد اخلاقی و عرفانی امام(ره) برای اردوی طریق جاوید، بسیار مورد نیاز جامعه است.
وی با اشاره به الگوگیری از امام خمینی(ره) در اردوی طریق جاوید، بر لزوم شکل‌گیری جنبش معرفی الگوهای برتر از سوی جنبش دانشجویی تأکید کرد و افزود: اگر امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ماست، جوانان دانشجو، بهترین افرادی هستند که می‌توانند به نیکی امر کنند و از بدی‌ها نهی داشته باشند چراکه ما در تمام حوزه‌های علمی، فرهنگی، هنری، زندگی شخصی و ... نیاز به الگو  و تبعیت از آن داریم.
در ادامه سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه شکاف بین تربیت اخلاقی و عمل اخلاقی موجب بالارفتن هزینه‌های حکومت‌داری و زندگی خواهد شد، گفت: مهم‌ترین سؤالی که مطرح می‌شود این است که چه اتفاقی در جامعه سبب شده بیشتر درخصوص اخلاق سخن بگوییم و کمتر عمل اخلاقی داشته باشیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جامعه‌ای انسانی‌تر است که اخلاقی‌تر باشد، تصریح کرد: در نظرسنجی‌هایی که چند سال اخیر صورت گرفته، متأسفانه شاهد افزایش این شکاف بوده‌ایم.
وی بیان کرد: این شکاف، به معنای افزایش فاصله بین دانسته‌های اخلاقی و اعمال اخلاقی ماست که باعث نامطمئن‌ شدن جامعه و هزینه‌برشدن حکومت‌داری می‌شود لذا باید علل بروز این شکاف و راه‌های رفع آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
سیدمحمد هاشمی‌‎تروجنی، رئیس مرکز فرهنگی ـ دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی و رئیس هفتمین دوره فرهنگی ـ آموزشی طریق جاوید نیز در پایان به ارائه آمار نظرسنجی از شرکت‌کنندگان این دوره پرداخت و بیان کرد: در این نظرسنجی، نقش اردو در تغییر نگرش درباره امام خمینی(ره) در این دوره، 66 درصد خوب به بالا، 20 درصد متوسط و 14 درصد ضعیف اعلام شده بود، همچنین نقش این دوره از طریق جاوید در تشویق به مطالعه نیز 76 درصد رأی خوب به بالا، 14 درصد متوسط و 10 درصد رای ضعیف داشت.
بر اساس گزارش وی، در نظرسنجی صورت‌گرفته از شرکت‌کنندگان، کاربردی بودن 64 درصد خوب به بالا، پاسخگویی به سؤالات در محتوای آموزشی 60 درصد خوب به بالا و زمان‌بندی برنامه‌ها 56 درصد رأی خوب به بالا داشت که هاشمی در این باره اظهار کرد: علت درصد پایین رأی به زمان‌بندی خوب، روزهای کوتاه پاییزی و تأخیر در آغاز برگزاری برنامه‌ها بود که در دوره‌های بعد نیازمند همت و نظم بیشتری است.
بر اساس اعلام هاشمی، شرکت‌کنندگان به فرصت کافی برای نماز و زیارت 58 درصد رأی خوب به بالا، ایجاد فضای صمیمیت 90 درصد رأی خوب به بالا، اطلاع‌رسانی 84 درصد رأی خوب به بالا، برخورد عوامل اجرایی 90 درصد رأی خوب به بالا بالا داده بودند.
وی با بیان اینکه کیفیت محل اسکان 86 درصد رأی خوب به بالا و زمان برگزاری دوره 70 درصد رأی خوب به بالا داشت، ادامه داد: شرکت‌کنندگان به فوق برنامه‌ها 54 درصد رأی دادند؛ ما چون با توجه به حضور در مشهد، زیارت را بهترین فوق برنامه می‌دانستیم، برنامه‌های فوق برنامه خاصی در نظر نگرفتیم و به همین دلیل رأی هم پایین بود.
بر اساس این گزارش، در انتهای مراسم، از برگزیدگان شعر، عکس، نثر و متن ادبی تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است، هفتمین دوره از اردوی فرهنگی ـ آموزشی «طریق جاوید» از سه شنبه، 18 مهرماه در مشهد با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز شد و طی دو روز شرکت کنندگان در درس گفتارهایی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده بود، شرکت کردند.
captcha