نگرش قرآن نسبت به نعمت‌های خداوند
کد خبر: 3666708
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶

نگرش قرآن نسبت به نعمت‌های خداوند

گروه معارف: اگر انسان همواره به نعمت‌هایی که خداوند به او اعطا کرده توجه داشته باشد، هیچ گاه از یاد خدا غافل نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، اگر انسان همواره به نعمت‌هایی که خداوند به او اعطا کرده توجه داشته باشد، هیچ گاه از یاد خدا غافل نمی‌شود.
انسان‌هایی که از فطرت پاک برخوردارند، حتی خدمت بسیار کوچک دیگران را هرگز فراموش نمی‌کنند و همیشه خود را شرمنده آنان می‌دانند. حال فطرت انسان چگونه قبول می‌کند که در برابر نعمت‌های بی‌شمار خداوندی، در مقام شکر و حق شناسی برنیاید!؟
انسان، بیشتر اوقات به ارزش و اهمیت بسیاری از فضایل اخلاقی واقف است، اما برای رسیدن به آن‌ها، انگیزه و همت لازم را ندارد. به بیان دیگر، انسان می‌خواهد به مواعظ اخلاقی انبیا و اولیای الهی(ع) عمل کند، اما چون از انگیزه و همت قوی در این زمینه برخوردار نیست، امور مربوط به زندگی دنیا را بر آن‌ها مقدم می‌دارد.
بکارگیری نعمت‌های خداوند در جهت رسیدن به سعادت اخروی است
حجت‌الاسلام علی اکبر اکرمی، امام جمعه سراب در گفت‌ و گو با ایکنا اظهار کرد: تمامی نعمت هایی که خداوند به انسان ارزانی داشته است، به منظور بکارگیری آنان در جهت رستگاری و رسیدن به سعادت اخروی است.
وی افزود: هیچ نعمتی توان مقایسه و مقابله با قرآن را ندارد، چرا که خدای متعال آن را برترین وسیله هدایت معرفی می‌نماید.
وی با استناد به آیه 18 سوره نحل خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: و اگر بخواهید که نعمت‌های خدا را شماره کنید هرگز نتوانید  که خدا در حق بندگان بسیار آمرزنده و مهربان است.
حجت‌الاسلام اکرمی ادامه داد: انسان اگر بداند که حتی انجام همین تکالیف آسان نیز برای به کمال رسیدن و سعادت ابدی اوست، همواره شکرگزار و مطیع اوامر و دستورات الهی خواهد بود. هر قدر انسان نسبت به این مسایل بیشتر بیندیشد، انگیزه بیشتری برای عمل به دستورات اخلاقی پیدا می‌کند.
امام جمعه سراب یادآور شد: همه نعمت‌ها از زیبایی و ارزش خاص بالایی برخوردار هستند؛ چرا که این نعمت‌ها در جهت رفاه و آسایش انسان می‌باشند، تا اینکه انسان روزگار را به سختی و مشقت نگذراند.
وی با اشاره به فرموده امیرلمومنین علی(ع) افزود: مولای متفیان علی(ع) می فرمایند: سلامتى بهترین نعمت است.
حجت‌الاسلام اکرمی، قرآن کریم را پربارترین نعمت الهی دانست و تاکید کرد: قرآن كریم، اولین و مهم‏ترین و پربارترین نعمت الهی است؛ زیرا انسان، تنها در سایه تعلیم خداوند و دریافت و تلقّی قرآن، به كمال نهایی خویش می‏‌رسد.
توجه به نعمت‌ها روح بندگی را در انسان زنده می‌كند
حجت‌الاسلام محمد منیب راد، امام جمعه شهر جدید سهند در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: توجه به نعمت‌ها، عشق به آفريدگار و روح بندگی را در انسان زنده می‌كند.
وی افزود: وظیفه دارم که شاکر نعمات خداوند باشیم و در شکر لفظی، گویده الحمدالله باشیم.
وی با استناد به آیه 112 سوره نحل خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: و خدا بر شما حکایت کرد و مثل آورد مثل شهری را که در آن امنیت کامل حکمفرما بود و اهلش در آسایش و اطمینان زندگی می‌کردند و از هر جانب روزی فراوان به آنها می‌رسید تا آنکه اهل آن شهر نعمت‌های خدا را کفران کردند، خدا هم به موجب آن کفران و معصیت طعم گرسنگی و بیمناکی را به آنها چشانید و چون لباس، سراپای وجودشان را پوشاند.
حجت‌الاسلام منیب راد ادامه داد: انسان حتی قدرت شمردن نعمت‌های الهی را ندارد چه رسد به قدرت شكرگزاری آنها!
وی بیان کرد: در شکر قلبی نیز باید بدانیم که این نعمت‌ها از حداست.
امام جمعه شهر جدیدسهند با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) یادآور شد: امام جعفرصادق(ع) می‌فرمایند: کسی که خداوند دین حق را به او شناسانده و او را هدایت کرده و به رشد رسانیده و عقلی به او داده که بتواند به وسیله آن نعمت‌های خدا را بشناسد و او را از علم و حکمت بهره‌مند ساخته تا بتواند کارهایش را با تدبیر انجام دهد، باید شکرگزار خدا باشد و درباره نعمت‌های خدا بیندیشد و کفران نعمت ننماید و همواره روح اطاعت از خدا و ترک گناه و معصیت در او وجود داشته باشد.
وی برخورداری از ایمان را از نعمت‌های خداوندی دانست و افزود: برخورداری از ایمان و مذهب صحیح از نعمت‏‌های بسیار بزرگی است که خدا به ما ارزانی داشته است.
حجت‌الاسلام منیب راد تاکید کرد: در شکر عملی نباید نعمات خداوند در معصیت خرج شود.

captcha