قرآن و احادیث؛ پشتیبان چگونه زیستن/ معیارهای همسر شایسته از دیدگاه قرآن
کد خبر: 3679848
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱

قرآن و احادیث؛ پشتیبان چگونه زیستن/ معیارهای همسر شایسته از دیدگاه قرآن

گروه جامعه: عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گفت: اگر زن و مرد از نظر ایمانی هر دو مومن باشند؛ تابع گفته ها و توصیه های قرآن و احادیث خواهند بود که این خود پشتیبان چگونه زیستن آن دو با هم می شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، مسئله افزایش آمار طلاق در جامعه امروزی مسئله تاسف برانگیزی است؛ بی شک فاصله گرفتن از معیارهای دینی وقرآن می تواند عامل مهمی جهت افزایش آمار طلاق تلقی شود. به همین منظور سراغ سیدمحمد میردامادی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور رفتیم تا به بررسی معیارهای ازدواج از دیدگاه قرآن و دین بپردازیم.   

 وی، در پاسخ به این سئوال که یک همسر شایسته از دیدگاه قرآن چه ویژگی هایی باید داشته باشد، گفت: در اسلام کفویت و شأنیت ایمانی و اعتقادی یکی از بهترین وبرجسته ترین ویژگی هایی است که پسر و دختر اگر در امر ازدواج به آن توجه کنند می توانند در آینده زندگی خوبی در کنار هم داشته باشند. اگر زن و مرد از نظر ایمانی هر دو مومن باشند؛ تابع گفته ها و توصیه های قرآن و احادیث خواهند بود که این خود پشتیبان چگونه زیستن آن دو با هم می شود.

وی ادامه داد: امام علی(ع) در حدیثی می فرمایند: ايّاکم وَ تَزويجَ الحَمْقاءِ فَاِنَّ صُحبَتَها بَلاءٌ وَ وَلَدَها ضِياعُ. حضرت علی(ع) در این حدیث می گوید: از ازدواج با زن احمق و بی خرد که مصاحبت او گرفتاری است و فرزند حاصل از آن ازدواج، ضایع و تباه شده است. یک انسان مومن دروغ نمی گوید. زوجی که دروغ نمی گویند محور روابطشان بر اساس پاکی و درستی خواهد بود. یکی از مسائلی که روابط زن و شوهر را مشکل ساز می کند عدم رو راستی است؛ هنگامی که زن ومرد یک سری رفتارها، خطاها و لغزش هایی را که دارند از هم  پنهان می کنند، موجب می شود که زندگی آنها متزلزل شود.

توجه به ایمان می تواند به عنوان شانیت ازدواج مطرح شود

این دکترای علوم قرآن وحدیث با اشاره به آیات و روایاتی که زن و شوهر را به عفو و گذشت و فرو خوردن خشم دعوت می کند، افزود: اینها همه ویژگی هایی است که اگر در شکل گیری خانواده در نظر گرفته شود، می تواند آرامش خانواده را تضمین کند و روابط زیبای زن و شوهری را تحقق ببخشد. توجه به ایمان می تواند به عنوان شانیت ازدواج مطرح شود و لوازم و الزامات آن می تواند ازدواج موفقی را شکل دهد.

میردامادی با اشاره به اینکه فقر نباید عاملی برای عدم ازدواج باشد، گفت: فقر نباید عامل ازدواج نکردن یا تحت تاثیر قرار دادن ازدواج باشد. اگر زوجین در زندگی قناعت داشته باشند با آنچه که دارند می توانند زندگی کنند و از زندگی لذت ببرند؛ همین امید داشتن در انسجام خانواده ها می تواند موثر واقع شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور عذرخواهی زن و شوهر را به هنگامی که خطایی از آنها سر می زند یکی از مبانی اعتقادی مسلمانان در زندگی مشترک دانست و گفت: وقتی انسان خطایی را مرتکب می شود در پیشگاه خدا استغفار می کند؛ استغفار به معنای پوزش خواستن است. وقتی انسان لغزشی داشت و نسبت به لغزش خود احساس خطا کرد وبه خاطر اینکه آن خطا را در پیشگاه خدواند انجام داده است از خدا عذر خواهی می کند؛ وقتی این رابطه  بین انسان و خداوند وجود دارد؛ این رابطه اگر بین انسان ها و زن و  شوهر هم وجود داشته باشد بسیار کار پسندیده ای خواهد بود. عذرخواهی زوجین می تواند عفو و گذشت در خانواده را نیز تقویت کند.

captcha