تصحیح و تحقیقی نو از «اوصاف‌الاشراف» منتشر شد
کد خبر: 3681327
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۶

تصحیح و تحقیقی نو از «اوصاف‌الاشراف» منتشر شد

گروه ادب: کتاب «اوصاف‌الاشراف» تصحیح و تحقیق براساس نسخ نوشناخته از سوی انتشارات «آیت اشراق» منتشر شد.

تصحیح و تحقیقی نو از «اوصاف الاشراف» منتشر شد
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «اوصاف الاشراف» نوشته ابوجعفرمحمدبن حسن طوسی است که از سوی ابوالفضل مرادی براساس دو نسخه نوشناخته و نسخ دیگر، تصحیح و تحقیق شده و انتشارات «آیت اشراق» با یک مقدمه علمی و تحقیقی در 137 صفحه چاپ کرده است.
ابوجعفرمحمدبن حسن طوسی ملقب به خواجه نصیرالدین و مشهور به محقق طوسی است و با القاب استادالبشر و عقل حادی عشر و معلم ثالث در طلیعه آفتاب روز یازدهم جمادی الاولی سال 598 هجری قمری در طوس چشم به جهان گشود.
علوم مختلف را از پدر و سپس از علما و دانشمندان طوس و نیشابور و خراسان در حوزه‌های فقه و فلسفه و حدیث و نجوم و ریاضیات و دیگر رشته‌ها آموخت. آثار علمی خواجه در عرصه‌های گوناگون سرآمد تولیدات علمی دانشمندان شیعی بر تارک فرهنگ اسلام و ایران می‌درخشد.
«اوصاف‌الاشراف» رساله‌ای کوتاه در سیر و سلوک به فارسی در واپسین دهه‌های عمر گرانقدر خواجه که به در خواست خواجه شمس‌الدین محمد جوینی وزیرنگاشته شده است. اسلوب خواجه در این رساله بیان طریقت و روش اهل سلوک و عرفان مبتنی بر روش عقلانی است که براین اساس انسان پس از طی مرحله حکمت نظری قابلیت آن را می‌یابد، به عالمی والاتر که همان مرتبه ملائکه مقدس و عقول و نفوس مجرد به حقیقت مطلق است، قدم بگذارد. این عالم در آثار خواجه نصیر، به عالم اشرف نامگذاری شده است.
کسانی که سیر و سلوک و حرکت باطنی و مهرورزی با حق را در پیش گرفته‌اند در جایگاهی فراتر از حکما و فلاسفه قرار دارند. از این رو خواجه در توصیف آنان، این کتاب را «اوصاف‌الاشراف» نام نهاده است.
«اوصاف الاشراف» متنی عرفانی دارد که از قواعد عقلی پیروی می‌کند و می‌توان گفت این اثر درباره احوال و مقامات عرفانی است اما با غلبه زبان و بیان فلسفی.

captcha