امام جماعت باید مانند پدری دلسوز باشد
کد خبر: 3689291
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۰
حجت‌الاسلام سیدی‌نژاد:

امام جماعت باید مانند پدری دلسوز باشد

گروه جامعه: حجت‌الاسلام سیدی‌نژاد ضمن بیان آسیب‌های موجود در مساجد بیان کرد: امام جماعت در مسجد باید مانند پدر یک خانواده باشد و مشکلات را با دلسوزی حل کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم سیدی‌نژاد، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به بیان عوامل جذب و دفع نوجوانان و جوانان در مسجد پرداخت و گفت: از مهمترین عوامل جذب نوجوانان به مسجد، حضور جوانان فعال در امور فرهنگی و بسیج مساجد است، جوانانی که از نظر سنی به نوجوانان نزدیک‌اند و بعضاً در مدارس نیز مشغول هستند.
این کارشناس مذهبی با بیان این موضوع که درب دفتر امام جماعت باید به روی همه باز باشد، بیان کرد: عامل مهم دیگر در جذب نوجوانان، ایجاد ارتباط آزادانه و برداشتن موانعی که برای پاسخ به سؤالات و رفع مشکلات آن‌ها وجود دارد، است. نوجوانان باید بتوانند مشکلات شخصی، خانوادگی و اخلاقی خود را با امام جماعت مطرح کنند.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که نوجوانان در مساجد با آن مواجه هستند، برخورد بزرگترهای مسجد است، که به‌دلیل وجود تفاوت‌های سنی و درک نشدن نوجوانان توسط بزرگترها ایجاد مشکل می‌کند و اثرات دفعی دارد. متأسفانه برخی از بزرگترهای مسجد از یک کودک و نوجوان، رفتار یک‌مرد 50 ساله را انتظار دارند که این منطقی نیست. اگر انرژی این بچه‌ها در مسجد مصرف نشود، به‌ناچار در محیط‌های ناسالم استفاده و منجر به ایجاد معضلات اجتماعی درآینده می‌شود.
وی در پرسش به این پاسخ که چرا نوجوانان با افزایش سن از مسجد فاصله می‌گیرند، گفت: نوجوان وقتی که وارد مرحله جوانی می‌شود نیازهایش تغییر می‌کند، ما نیز باید توان خودمان را به تناسب نیاز آن‌ها تغییر دهیم، اما متأسفانه غالباً همان نگاه کودکانه به جوانان می‌شود و به استعدادها و توانایی‌هایی که در وجود او رشد کرده توجهی نمی‌شود و نهایتاً این موجب دافعه می‌شود.

حجت‌ الاسلام سید ابراهیم سیدی نژاد
سیدی‌نژاد به بیان یکی از مهم‌ترین دلایل دافعه در مساجد پرداخت و گفت: یکی دیگر از دلایل مهم دلزدگی و دافعه در مسجد، بروز اختلافاتی است که بین مسئولان مسجد به‌وجود می‌آید و این اختلافات علنی شده و قبح آن از بین می‌رود.
وی افزود: از زمانی که امام جماعت بودم همیشه خود را در جایگاه پدری برای یک خانواده احساس کردم، پدری که مشکلات را با دلسوزی حل می‌کند، مثلاً؛ من خودم یک بسیجی هستم، اما اگر آسیبی در بسیج ببینم از روی احساس تکلیف آن را متذکر می‌شوم و کنار آن‌ها هستم نه این‌که مقابل آن‌ها قرار بگیرم.
سیدی‌نژاد گفت: فرزند هر چقدر هم که ناصالح باشد، پدر برایش دلسوزی می‌کند و نهایتا اگر چاره‌ای نداشته باشد، عاق می‌کند البته نه این‌که سر هر موضوعی فرزند خود را عاق کند که حرمت عاق شکسته ‌شود. حضرت علی(ع) درباره پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: «طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّه» در حالت عادی مریض همیشه به دنبال طبیب می‌رود، اما این خصلت پیامبر ما بود که خود مانند طبیبی به دنبال بیماران می‌رفت. اگر از کسی اشتباهی سر می‌زند نباید او را به چشم مقصر و گناهکار ببینیم، بلکه مانند بیماری که به درمان نیاز دارد به او بنگریم و کمکش کنیم، این رسالت یک روحانی و یک امام جماعت است.
وی در پایان با بیان راهکاری برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد گفت: اکثر مساجد ما قدمت زیادی دارند و امارت فیزیکی آن‌ها نیاز به بازنگری و تجدید بنا دارد، زیرا امروزه جلوه‌های بصری نقش بسیار زیادی در جذب و مقبولیت مخاطب خواهند داشت. در کنار زیباسازی، تجهیز امکانات لازم برای جوانان مانند کتابخانه و اتاق مطالعه و پژوهش از دیگر موارد لازم برای ایجاد جذابیت برای مساجد است.

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۶/۲۸ - ۰۱:۵۵
0
0
ایشون در کدام مسجد امام جماعت هستند؟
captcha