ساماندهی اعتبارات فرهنگی نباید به مخالفت با فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی منجر شود
کد خبر: 3691226
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹
هاشمی رفسنجانی؛

ساماندهی اعتبارات فرهنگی نباید به مخالفت با فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی منجر شود

گروه جامعه_ رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اخیرا دامن زدن به اینکه مدیریت شهرداری با فعالیت‌های مذهبی مخالف است، نکته‌ای است که باید مراقب آن باشیم، گفت: ساماندهی اعتبارات فرهنگی نباید به مخالفت با فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی منجر شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران در آغاز چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران که امروزسه‌شنبه،۲۴ بهمن‌ماه برگزار شد، ضمن تشکر از حضور پر شکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اظهار کرد: این حضور علی‌رغم وجود مشکلات و نارضایتی‌های فراوان صورت گرفت که بار مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به فرآیند بررسی بودجه در کمیسیون‌های شورا و صحن علنی تصریح کرد: لازم است که با توجه به انتشار برخی تحلیل‌ها چند جمله را در این خصوص بیان کنم که نظام مدیریت و تأمین مالی در شهرداری یک امر بسیار حساس و پیچیده است که باید از یک سو هدفمند و در عین حال باید حساب شده باشد تا موجب بی ثباتی ساختار نشود.

وی با بیان اینکه دامن‌زدن به انتظاراتی که نظام مدیریت مالی شهرداری باید اصلاح کند تنها می‌تواند موجب یک سرخوردگی شود، گفت: اخیرا دامن زدن به اینکه مدیریت شهرداری با فعالیت‌های مذهبی مخالف است، نکته‌ای است که باید مراقب آن باشیم، لذا ساماندهی اعتبارات فرهنگی نباید به مخالفت با فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی منجر شود.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در برخی موارد دیده شده که دستگاه‌هایی کار موازی می‌کنند، تصریح کرد: این رفتار موجب حیف شدن بیت‌المال می‌شود و بسیاری از تکالیف قانونی مدیریت شهری به روی زمین می‌ماند.

سیاست شورا و شهرداری ساماندهی اعتبارات فرهنگی است
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه سیاست شورا و شهرداری ساماندهی اعتبارات فرهنگی است، گفت: این سیاست نباید به مخالفت با فعالیت‌های مذهبی تعبیر شود و از سوی دیگر نباید به مدیریت شهری اتهام مخالفت با فعالیت‌های مذهبی‌زده شود و به جامعه مذهبی هم نباید اتهام رانت‌خواری زده شود، زیرا اینگونه رفتار‌ها موجب شکاف در جامعه می‌شود.

حق از دست رفته حوزه فرهنگی و اجتماعی شهر را باز گردانید
در ادامه این جلسه محمد جواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، با واکنش به کاهش چشمگیر بودجه فرهنگی کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: شهردار تهران از ۹ معاون ۷ معاون جدید انتخاب کرد و معاونت فرهنگی اجتماعی تا به امروز بلاتکلیف مانده است؛ متاسفانه برنامه‌ریزی نتوانست حقوق فرهنگی را تنظیم کند.

‌وی تصریح کرد: حدود ۷ ماه است که معاونت فرهنگی با شش حوزه ماموریتی بلاتکلیف است و کاهش هزینه ۲۴ درصدی بودجه فرهنگی چشمگیر بوده، در صورتی که دیگر حوزه‌ها یا افزایش داشته‌اند و یا به همان میزان بودجه مانده‌اند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: اگر بودجه‌بندی بر اساس انصاف و قاعده است با چه منطقی ۲۴ درصد از بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی کم می‌شود؟ این انصاف و عدالت است؟ چرا گناه عملکرد قالیباف را به سر آیندگان شهر میشکانید. چشم هایتان را باز کنید و خودتان را به خواب نزنید.

تخصیص بودجه فرهنگی شهر بدون متولی مورد بی‌مهری قرار گرفت
 
سیدابراهیم امینی، نایب رئیس شورای شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه، متاسفانه به دلیل اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی در شهرداری متولی ندارد کسی نبوده که از بودجه این معاونت دفاع کند، گفت: بنابراین مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

وی افزود: در حالی که در برنامه‌های اعلامی ما تاکید بر این بوده که می‌خواهیم به روح و جان شهر توجه کنیم. لازم است بودجه برای کار‌های عمیق در حوزه فرهنگی دیده شود. اگر می‌خواهیم نشاط ایجاد کنیم با جیب خالی نمی‌شود. اگر کاهشی در بودجه باشد باید نسبت عادلانه‌ای داشته باشد.
 
به گزارش ایکنا، سید محمود میرلوحی، معاون اجرایی شورای شهر تهران در این جلسه ضمن مخالفت با افزایش سقف بودجه فرهنگی شهر تهران گفت: روزی که مردم در هوای پاک و با استفاده از حمل و نقل عمومی بتوانند بدون دغدغه تردد کنند، بهترین کار فرهنگی است.
 
وی افزود: شیوه هزینه کرد در حوزه فرهنگی شهر مشکلاتی را ایجاد کرده است که باید شیوه‌ها را تغییر داد. جامعه ما در سال‌های گذشته نسبت به شیوه تبلیغ فرهنگی واکنش منفی نشان داده است. نگاهی که فکر می‌کند باید سالی 1800 میلیارد تومان به نام فرهنگی اما با مقاصد غیرفرهنگی هزینه شود و یا مسجدی با 9 میلیارد تومان هزینه ساخته شود دیگر به کار نمی‌آید.
 
باید مشکلات بافت فرسوده، پسماند و حریم و نشاط اجتماعی را حل کنیم
میرلوحی تصریح کرد: باید مشکلات بافت فرسوده، پسماند و حریم و نشاط اجتماعی را حل کنیم. باید به الودگی هوا و ترافیک برسیم. روزی که مردم در هوای پاک از حمل و نقل عمومی هم بتوانند استفاده کنند این بهترین کار فرهنگی است. باید با عمل و رفتار نشان دهیم که علاقه‌مند به کودکان کار و معلولان هستیم.
 
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شرایط جامعه را می بینیم نمی شود امروز حقوق کسی را قطع کرد نمی‌شود آب و برق را قطع کرد، ادامه داد: من به‌شدت موافق کار فرهنگی که با محوریت حمل و نقل ریلی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و کاهش الودگی هوا و ترافیک باشد، هستم.
captcha