تدریس علوم انسانی مبتنی بر قرآن باشد/ ضرورت توجه به ظرفیت‌های بومی و اسلامی
کد خبر: 3691525
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۴

تدریس علوم انسانی مبتنی بر قرآن باشد/ ضرورت توجه به ظرفیت‌های بومی و اسلامی

گروه اندیشه ــ ولایتی با تأکید بر اینکه امروز به بازگشت به ظرفیت‌های بومی و اسلامی خودمان نیاز داریم، گفت: تدریس علوم انسانی ما باید مبتنی بر قرآن باشد، مگر علوم انسانی که به نظریات منسوخ داروینی یا فرویدی استناد کند، می‌تواند جامعه‌ای سالم بسازد؟

بررسی راهکارهای «جهاد علمی جامعه‌محور و تمدن‌گرا»

به گزارش خبرنگار ایکنا، گردهمایی بیش از هزار استاد بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان تحقق«جهاد علمی جامعه‌محور و تمدن‌گرا» به همت سازمان بسیج اساتید کشور، امروز ۲۵ بهمن‌ماه، با حضور علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد و سردار غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در واحد مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

سالن همایش‌های شهیدباکری از ساعت 9 صبح مملو از اساتید بسیجی دانشگاه آزاد بود که با فراخوان سازمان بسیج اساتید به این همایش آمده بودند. سردار غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین به احترام تلاوت قرآن کریم پشت درب ایستاده بود و پس از ورود به سالن مورد استقبال صمیمانه علی‌اکبر ولایتی و مسئولان دانشگاه آزاد قرار گرفت؛ آغوش گرم ولایتی برای غیب‌پرور و احوالپرسی صمیمانه این دو مسئول نظام که در پایان همایش نیز تکرار شد، تداعی‌کننده عینی تحول جدید و انقلابی در دانشگاه آزاد اسلامی بود.

در این میان اما اصرار مأموران حفاظت فیزیکی سالن بر تفکیک جنسیتی کامل میان اساتید خانم و آقا، ناراحتی‌هایی را به وجود آورد که اگر متوقف نمی‌شد می‌توانست شیرینی چنین گردهمایی بامحتوا و اثرگذاری را تلخ کند، این اصرار در حالی بود که اساتید خانم و آقا خودشان منفک از یکدیگر نشسته بودند و فقط چند نفر به علت کمبود جا، مختلط نشسته بودند.

نقش اساتید بسیجی در تمدن‌سازی

در ابتدای برنامه، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه‌ آزاد استان تهران ضمن خیر مقدم و ابراز خرسندی از میزبانی اساتید بسیجی دانشگاه آزاد، گفت: جهاد مستمر علمی، پیشرفت همه‌جانبه علمی و تحقق انتظارات مقام معظم رهبری، هدف دانشگاه آزاد است؛ بنابراین نقش اساتید جهادی و بسیجی در تحقق این هدف بسیار مهم است.

در ادامه این مراسم مجتبی زارعی، رئیس سازمان بسیج اساتید با اشاره به تحول انقلابی در دانشگاه آزاد اسلامی و تقویت رویکرد اجتماعی در سازمان بسیج مستضعفین، گفت: ما ۵۳ هزار استاد بسیجی داریم و باید به کمک این ظرفیت، تمدن‌سازی کنیم.

وی افزود: دانشگاه آزاد باید با سرمایه‌گذاری بر اساتید ایده‌پرداز، مسأله محور و تخصصی کردن کانون‌ها، ایده‌های کاربردی را حفظ و اجرایی کند.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با تأکید بر اینکه آمریکا به غارت ایده‌ها می‌پردازد، گفت: امروز یکی از مشکلات ما، جاسوسی در حوزه علم و فناوری است و برای مقابله با این غارت‌های علمی، نقش اساتید بسیجی بسیار پررنگ است.

در ادامه این برنامه، فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز به سخنرانی پرداخت و گفت: با تدبیر آقای ولایتی، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، پرداخت به فرهنگ و انسان‌سازی در صدر برنامه‌های این دانشگاه قرار گرفته است، این مهم، خواست و درایت مقام معظم رهبری است که با کمک اساتید بسیجی قابلیت تحقق دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه می‌خواهیم دانشگاه در جامعه، تمدن‌ساز باشد، افزود: دانشگاه تمدن‌ساز، یک دانشگاه معنویت‌گرا، ارزش‌گرا، عدالت‌محور، تولیدمحور و جهت‌دهنده علم است، چون علم بی‌جهت ما را به ناکجاآباد می‌برد، دانشگاه تمدن‌ساز باید تولیدات فکری و فرهنگی بومی و اصیل داشته باشد و نسبت به جامعه، دولت، اقصاد و فرهنگ نقاد باشد و احساس مسئولیت کند.

تحول انقلابی و علمی به کمک اساتید بسیجی

در ادامه، سردار غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه تشکیل چنین جلساتی از توفیقات بزرگ الهی است، گفت: معتقدم با چنین جلساتی می‌توانیم برای هم‌افزایی انقلابی در همه دانشگاه‌های کشور، تجمیع ایده داشته باشیم‌‌.

وی با اشاره به ۴۰ سالگی انقلاب و پختگی آن گفت: مردم ما برای این انقلاب خیلی جانفشانی کرده‌اند، هم در دوران امام راحل(ره) و هم در دوران زعامت مقام معظم رهبری، مردم پای انقلاب بوده‌اند، همین دو روز قبل مشاهده کردید که در ۲۲ بهمن چه راهپیمایی تماشایی برپا شد، گاهی حتی خود متدینین انقلابی تصور می‌کردند که اگر صحنه دیگری همچون دفاع مقدس به وجود بیاید، مردم همانگونه به صحنه می‌آیند؟ پاسخ این سوال را به خوبی گرفتیم، کمی آنطرف‌تر شهدای دفاع از حرم را دیدیم، در داخل کشور هم هزینه دادن مردم برای ماندن انقلاب را دیدیم، شرط حفظ انقلاب، انقلابی بودن ما است، اگر غفلت کنیم دشمن ما را با لگد بیدار می‌کند که این را از کلام معصوم اقتباس کرده‌ام.

غیب‌پرور با طرح این سوال که چگونه انقلابی بمانیم؟ گفت: هم به شکل فردی و هم به شکل اجتماعی باید انقلابی باشیم و تلاش شبانه‌روزی همچون امام و رهبری داشته باشیم، اگر خدای ناکرده از فضای جهاد و تلاش مستمر فاصله بگیریم، به تعبیری «فاتحه همه ما خوانده است».

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: می‌خواهد علم ما را بدزدد، پروژه نفوذ را کلید بزند و دانشگاه‌های ما را به سمت سکولارشدن سوق دهد، ما از دو سال قبل اعتلای بسیج در دانشگاه‌ها با قدرت شروع کردیم، اگر قائلیم که انقلاب یک موجود زنده بانشاط است، اکسیژن این موجود زنده، تحول‌خواهی و نگاهی ضد رسوب‌زدگی است‌.

غیب‌پرور افزود: مقدم بر شروع تمدن‌سازی به وسیله دانشگاه، آسیب‌شناسی است، بنده به حضرت آقا گفتم ایده کم نداریم اما لوازم اجرای طرح نداریم، اگر قرار است دانشگاه آزاد و همه دانشگاه‌های ما موتور محرک انقلاب باشند، نباید آسیب‌شناسی کنیم؟ آیا تبلیغ سکولاریستی در دانشگاه جزو اهداف انقلاب است؟ چه اتفاقی افتاده است که در بعضی از دانشگاه‌ها بعضی اساتید متدین، از ابراز تدین خود نگران هستند؟ اگر دین باشد، علم، نور خواهد بود و اگر دین نباشد، این علم جهنمی است. این دین هم باید در ظواهر خود را نشان بدهد و هم در محتوا.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان گفت: بنده با حضور آقای ولایتی در دانشگاه آزاد که شهادت می‌دهم تمام عمر خود را صرف اعتلای انقلاب کرده است، بسیار امیدوارم که دانشگاه آزاد، آغازگر این تحول دینی، انقلابی و علمی در دانشگاه‌های کشور باشد.

سپس نوبت به علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد رسید تا آخرین سخنران گردهمایی اساتید بسیجی این دانشگاه باشد؛ در هنگام سخنرانی ولایتی به علت فزونی جمعیت، عده زیادی به صورت ایستاده، سخنرانی را نظاره می‌کردند.

ولایتی با بیان یک مقدمه درباره سوابق درخشان تولیدات فکری و علمی ایرانیان مسلمان گفت: ما شخصیتی مثل ابوعلی سینا را داریم که کتاب «قانون» او هنوز هم مورد استناد است، این شخصیت در طول 58 سال عمر خود کتب بسیاری تألیف کرده و امام خمینی(ره) در وصف او می‌فرماید بعد از معصومین، افضل از همه است، پزشکی ما برای دورانی طولانی سرآمد جهانیان بوده است اما در اواخر دوره قاجار و بعد پهلوی، این ذهنیت را به وجود آوردند که یک پزشک معمولی در یک کشور نه چندان مطرح اروپایی می‌تواند به دانشجویان ما طبابت آموزش دهد.

وی یادآور شد: تأسیس مدرسه درالفنون هم که خدمت ارزشمندی از امیرکبیر بود، توسط شاهزاده‌های قاجاری از هدف اصلی خود خارج شد و در خدمت جهتی که غرب می‌خواست قرار گرفت.

تدریس علوم انسانی، مبتنی بر قرآن باشد

 ولایتی با تأکید بر اینکه امروز به بازگشت به ظرفیت‌های بومی و اسلامی خودمان نیاز داریم، گفت: تدریس علوم انسانی ما باید مبتنی بر قرآن باشد، مگر علوم انسانی که به نظریات منسوخ داروینی یا فرویدی استناد کند، می‌تواند جامعه‌ای سالم بسازد؟ تفاوت بسیاری است بین نگرشی که انسان را اشرف مخلوقات و فرزند آدم ابوالبشر می‌داند با نگرشی که انسان را زاییده لجنزار و حاصل تکامل آمیب می‌داند، همچنین در نگرش اسلام به انگیزه فعالیت‌های اجتماعی تفاوت وجود دارد با نگرش فرویدی که انگیزه فعالیت‌های اجتماعی را عقده‌های جنسی می‌داند.

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به تحولات دانشگاه آزاد از 30 دی‌ماه سال گذشته، گفت: ما از 31 استان کشور، رؤسای 21 استان را بر مبنای رویکرد تحولی جدید، تغییر داده‌ایم و در حال حاضر، افرادی همچون فرهاد رهبر، طهرانچی و ... همکار ما هستند که همگی وزنه علمی هستند و سوابق بارز انقلابی دارند.

ولایتی همچنین یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی دچار دیوانسالاری‌های محدودکننده نیست و دست اساتید برای اجرایی کردن ایده‌های فرهنگی، انقلابی و ... در این مجموعه باز است.

در پایان این برنامه، از محمودی، رئیس سابق بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر به عمل آمد و سید محمود هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال به عنوان رئیس جدید بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد.

گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید!

انتهای پیام/

captcha