موازی کاری، آفت فعالیت های قرآنی
کد خبر: 3696570
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹

موازی کاری، آفت فعالیت های قرآنی

متولیان، کارشناسان و فعالان قرآنی معتقدند موازی کاری به آفت فعالیت های قرآنی در جامعه تبدیل شده و نهادهای مسئول در این حوزه هدایتگر و اثرگذار باید تحت یک مجموعه واحد منسجم شوند تا ضمن جلوگیری از هدررفت انرژی و سرمایه، به سمت همگرایی در برنامه ریزی و اقدام سوق یابند.

 

 

به گزارش ایکنا؛ ایرنا نوشت: نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: پراکندگی، موازی کاری، کارهای تکراری و آمارهای متعدد نهادها و موسسه های قرآنی برنامه ریزان را دچار مشکل می کند.
محمداسماعیل سعیدی، افزود: دستگاه های مختلف با ارایه گزارش از فعالیت های قرآنی خود اعتباری از دولت برای فعالیت های خود می گیرند که این مساله موجب تقسیم اعتبارها در این حوزه می شود.
وی اظهار کرد: با تقسیم اعتبارها کار خاص و اساسی در این حوزه انجام نمی شود و کارآیی موسسه ها با اعتبار کم از دست می رود و گاهی در جامعه نیز بدبینی و شبهه از تعدد این نهادها بوجود می آید.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه ای در این کمیسیون با سازمان های مرتبط در حوزه قرآنی برای انسجام بخشی آن ها، ادامه داد: در این جلسه قرار شده بود تا همه نهادهای قرآنی در قالب یک اتحادیه فعالیت کنند.
سعیدی ادامه داد: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی آماده است با نهادها و دستگاه های متولی در حوزه قرآنی برای ارایه طرحی در خصوص تجمیع آن ها همکاری کند.
معاون رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به ایرنا گفت: هم اکنون حدود چهار هزار موسسه قرآنی در کشور فعالیت می کند که مجوز بیش از 2 هزار موسسه را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حدود 2 هزار موسسه را سازمان تبلیغات اسلامی داده است.
حمیدرضا شیخ ویسی افزود: این موسسه ها به غیر از مجموعه های قرآنی اوقاف و امورخیریه، آموزش و پرورش، سپاه و سایر نهادها و دستگاه های دولتی و غیردولتی هستند.
وی اظهار کرد: علاوه بر این موسسه ها، موسسه جهاد قرآن محمدحسین طباطبایی به تنهایی 800 شعبه در داخل و خارج کشور دارد که بدون دریافت کمک دولتی فعالیت می کند.
معاون رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآوری کرد: در صورت توجه به این موسسه های قرآنی می توان سازمان مستقل قرآنی در کشور ایجاد کرد که این موضع چند بار مطرح شده ولی تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
شیخ ویسی ادامه داد: در صورت ایجاد چنین سازمانی، بیمه فعالان قرآنی یکسان سازی، تجهیزات و امکانات قرآنی تقویت و آموزش های قرآنی استانداردسازی می شود.
وی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بهتر است به این موضوع ورود کند و طرحی کارشناسی از مجلس برای انسجام بخشی حوزه قرآنی ارایه شود تا همه نهادها و موسسه های قرآنی زیر این مجموعه فعالیت کنند.
امام جمعه تبریز نیز با تاکید بر اینکه در حوزه های فرهنگی باید موازی کاری های بیهوده از بین برود، گفت: در حوزه قرآن هم اکنون شاهد موازی کاری های عدیده بین نهادها و اداراتی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و سایر نهادهای فرهنگی هستیم که این وضعیت باید به صورت مدبرانه ساماندهی شود.
حجت محمدعلی الاسلام آل هاشم افزود: در این راستا همه دستگاه ها و نهادهای متولی می توانند در قالب یک مجموعه به فعالیت در یک بعد از ابعاد مختلف و متعدد قرآنی فعالیت کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به ظرفیت بالای استان در حوزه قرآن گفت: در زمان کنونی علاوه بر موسسه های قرآنی زیر پوشش اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادها، 68 موسسه قرآنی در استان فقط زیر پوشش این اداره کل فعالیت می کنند.
محمد محمدپور افزود: برخی از این موسسه ها به اندازه چند اداره کل برای خود ساختمان و ساز و کار دارند.
وی یادآوری کرد: به عنوان نمونه در شهرستان آذرشهر یک موسسه قرآنی 10 واحد و شعبه قرآنی در روستاها ایجاد کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نهادها و موسسه های فعال در حوزه قرآنی تکلیف را روشن کرده ولی برخی دستگاه ها و نهادها آن را قبول نمی کنند.
محمدپور ادامه داد: این نهادها و موسسه ها خواهان اصلاح این مصوبه هستند که در صورت اصلاح آن همه دستگاه ها آن را به عنوان فصل الخطاب قبول خواهند کرد.
وی گفت: این سازمان قرآنی می تواند منشا انسجام باشد و در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی مجموعه ای مشخص متولی مسائل قرآنی می شود و همه هم از آن تمکین می کنند.

انتهای پیام

captcha