حوزه‌های علمیه در مسیر تحول تربیت‌محور باشند
کد خبر: 3698095
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۵
آیت‌الله مروی:

حوزه‌های علمیه در مسیر تحول تربیت‌محور باشند

گروه معارف- عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه در مسیر تحول باید تربیت‌محور باشند، گفت: در واقع نظامی که فقط به انتقال مفاهیم آموزشی بپردازد و کاری به تربیت اخلاقی نداشته باشد، کار حوزه‌های علمیه نیست.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، آیت‌الله جواد مروی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در دومین نشست کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه که صبح امروز، ۱۷ اسفند در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت برگزار شد، به ضرورت تحول و الزامات و بایسته‌های آن پرداخت.
وی با بیان اینکه ضرورت و بایستگی تحول، امری واضح و روشن است، اطهار کرد: این موضوع نیازی به استدلال وتوضیح بیشتر ندارد و مهم‌ترین مسئله این است که ما بدانیم قلمرو این تحول کجاست و حوزه در چه ابعاد و محور‌هایی به تحول و دگرگونی نیاز دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: اگر قلمرو تحول در نظام عظیم و بزرگی مثل حوزه‌های علمیه به درستی محاسبه نشود، محاسبات نادرست به اشتباهاتی منجر می‌شود و در این صورت به خطا‌های بزرگی دچار می‌شویم که جبران آن غیر ممکن است.
وی با بیان اینکه راه برای ابداع و ابتکار در حوزه باز است،‌ اظهار کرد: با توجه به اینکه در مسائل فقهی افتخار ما این است که باب اجتهاد مفتوح است، اما در عین حال ما نیاز داریم که در مسیرکارآمدی و روزآمدی پیش برویم.
آیت‌الله مروی با بیان اینکه تحول در زمینه علمی و ساختاری باید با دقت صورت گیرد، ادامه داد: در واقع هر چه محتوای علمی با وضوح بیشتری به دانش‌پژوهان منتقل شود، سرعت فراگیری افزایش می‌یابد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر روی محتوا گفت: در عین حال لفظ نباید حجابی برای انتقال مفاهیم باشد.
وی با بیان اینکه به هر میزان که محتوا آسان‌تر باشد، به هدف آموزش نزدیک‌تر می‌شویم، تصریح کرد: در این مسیر نباید مفاهیم عمیق علمی و میراث حوزه‌های علمیه دچار اختلال بشود.
آیت‌الله مروی درادامه با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه در مسیر تحول باید تربیت‌محور باشند، اظهار کرد: در واقع نظامی که فقط به انتقال مفاهیم آموزشی بپردازد و کاری به تربیت اخلاقی نداشته باشد، کار حوزه‌های علمیه نیست.
وی در ادامه بر تخصصی شدن تأکید کرد و گفت: تخصصی شدن امر مطلوبی است و در عین حال باید به اقتضائات توجه کرد؛ چرا که نیاز امروز جامعه، طلبه جامع است که در محور‌های مختلف علم و توانایی داشته باشد.
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه در سیاستگذاری‌ها، به جمع بین جامعیت و تخصص  نیاز داریم، گفت: از طرفی در سیاستگذار‌ی‌های آموزشی باید به سمت تقویت و شناسایی استعداد‌های هنری طلاب برویم.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی نیاز است که مباحث دینی از زبان هنر برای مردم منتقل شود، ابراز کرد: ما باید بتوانیم استعداد‌های هنری را با حفظ شئون طلبگی شناسایی و شکوفا سازیم و درعین حال، طلاب نباید در این مسیر نسبت به تقویت استعداد‌های هنری خود در مقابل دیگران واداده شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به ایحاد فاصله بین علمای گذشته حوزه با طلاب جوان امروز ابراز نگرانی کرد و گفت: نیاز است که طلاب با توراث و بزرگان علمی حوزه بیشتر آشنا شوند.
انتهای پیام

captcha