بداخلاقی و عصبانیت نیروی ایمان را فاسد می‌کند/ «شیما» خواهر پیامبر از نبی(ص) چه خواست؟
کد خبر: 3705524
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۳
حجت‌الاسلام علوی‌ گرگانی:

بداخلاقی و عصبانیت نیروی ایمان را فاسد می‌کند/ «شیما» خواهر پیامبر از نبی(ص) چه خواست؟

کانون خبرنگاران نبأ ــ پیامبر(ص) در حدیثی می‌فرمایند بزرگ‌ترین سرمایه برای مخلوقین نعمت ایمان است اما نقطه مقابل آن که فاسد و نابودکننده این نعمت خواهد بود، غضب است.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین علوی‌ گرگانی، امام جماعت مسجد باب‌الحوائج(ع) تهران روز شنبه، 25 فروردین‌ماه در جمع نمازگزاران مسجد با اشاره به حدیثی از پیامبر درباره مهم‌ترین سرمایه برای انسان‌ها گفت: پیامبر در حدیثی می‌فرمایند بزرگترین سرمایه برای مخلوقین نعمت ایمان است اما نقطه مقابل آن که فاسد و نابود کننده این نعمت خواهد بود، غضب است، منظور از غضب، عصبانیتی است که متأسفانه به وفور می‌توان در وجود انبوه انسان‌ها مشاهده کرد در صورتی که بسیار زشت و نامناسب است برای مؤمنین که روز خود را به شب برسانند.

«شیما» خواهر پیامبر از نبی(ص) چه خواست؟
وی ادامه داد: در حدیثی دیگر درباره بداخلاقی از پیامبر این صفت ناشایست به شدت مذمت شده و در وصف مومنین فرمودند «انسان‌های مومن دارای چهره‌ای بشاش هستند اما حزن و ناراحتی در قلب او وجود دارد»، صفت پسندیده خوش اخلاقی در رفتار پیامبر طبق نقل تاریخ‌نویسان قابل رویت است به طوری که نقل شده بعد از جنگ حنین عده‌ای اسیران را که در بین آنان شیما، (دختر حارث بن عبد العزی، از بنی ساعدة بن بکر، از هوازن) خواهر رضاعی پیامبر(ص) نیز حضور داشت، به محضر حضرت آوردند. وقتی با آنان روبه‌رو شد از حالات آنان پرسید تا اینکه شیما خطاب به پیامبر عرضه داشت آقا مرا می‌شناسید من خواهرتان هستم، وقتی پیامبر این کلام را شنیدند از جا برخاستند و احترام ویژه‌ای برای خواهرشان قائل شدند و حتی عبای خود را زیرانداز ایشان قرار دادند.
علوی‌ گرگانی افزود: بعد از گذر 60 سال از سن خواهر رضاعی پیامبر باز هم حضرت مانند دوران کودکی با خواهرش مواجه شد و به ایشان فرمود چه خواسته‌ای از برادر داری، عرضه داشت می‌خواهم تمام اسرایی را که همراهم هستند، نیز آزاد کنید. پیامبر فرمود اگر می‌خواهی این اتفاق بیفتد باید بین نماز در مسجد خطاب به مردم بگویی همچنانکه پیامبر مرا عفو کرد، شما نیز مرا ببخشید. مردم نیز به خوبی موافقت کردند، حتی در ذیل این حکایت ابن هشام، عالم بزرگ اهل تسنن می‌نویسد «پیامبر حتی به این خواسته نیز بسنده نکرد بلکه هم کنیز و یک غلام را همراه خواهر به او بخشید و این امر سبب مسلمان شدن خواهرش شد»، این نشان از خلق عظیمی است که قرآن آن را لایق وجود پیامبر می‌داند.
انتهای پیام
محمد ایمانی‌مهر

captcha