اصول تغذیه سالم در ماه رمضان
کد خبر: 3712878
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵

اصول تغذیه سالم در ماه رمضان

گروه اجتماعی- ماه مبارک رمضان به دلیل روزه‌داری در ساعات طولانی از روز، شرایط خاصی را برای بدن ایجاد می‌کند که این گرسنگی فواید زیادی برای سلامتی دارد، ولی نحوه تغذیه در این ماه نیز شرایط خاصی دارد که با رعایت آن فرد روزه‌دار از سلامت بیشتری برخوردار خواهد بود.

اصول تغذیه سالم در ماه رمضان

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، در ماه مبارک رمضان فرد روزه‌دار باید با نوشیدن آب کافی و استفاده از میوه و سبزیجات در وعده افطار، شام وسحری سعی کند تا با حفظ سلامت جسمی، روزه‌داری کند، برای داشتن سلامت جسمی در این ماه، رعایت نکاتی حائز اهمیت است، که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.
قبل از شروع ماه رمضان بهتر است با گرفتن روزهای مستحبی بدن خود را آماده یک ماه روزه‌داری کنیم، علاوه براین نزدیک ماه رمضان صبحانه کامل بخورید ولی ناهار نخورید یا سبک‌تر میل کنید تا معده به این گرسنگی عادت کند.
نکات مهم در وعده سحری
در وعده سحری نیز ضمن پرهیز از مصرف فست فودها و نوشیدنی‌های گازدار، سعی کنید یک ساعت بعد از سحری بیدار باشید، زیرا معده در هنگام خواب فعالیت نمی‌کند واگر سریع بعد از سحری بخوابید، غذا در معده فاسد می‌شود، علاوه براین برای رفع تشنگی طی روز به هیچ وجه آب زیاد در وعده سحری ننوشید، زیرا به سرعت دفع می‌شود، بنابراین به جای نوشیدن آب، از میوه‌های آب‌دار در وعده سحری استفاده شود.

حذف وعده سحری ممنوع

حذف وعده سحری و یا مصرف آن در ساعات اولیه شب، ضرر زیادی را به بدن می‌رساند، زیرا گرسنگی زیاد، باعث گرمی زیاد می‌شود و معده را مجبور می‌کند که رطوبات و اخلاط مفید بدن را هضم کرده و در بدن منتشر کند و چون این موارد خاصیت غذایی کمتری دارند، پخش شدن آن‌ها در بدن موجب بروز عوارض و بیماری می‌شود؛ لذا خوردن سحری لازم و واجب است حتی چند لقمه.
نکات مهم در هنگام افطار
امام صادق (ع) فرمودند: «پیامبر خدا(ص) افطاررا ، با حلوایی آغاز می‌کرد و بدان روزه می‌گشود و اگر نمی‌یافت با چند خرما و اگر نیز یافت نمی‌شد، با آب نیم گرم»، آنگاه می‌فرمودند:« این موارد معده و جگر را پاک می‌کند و سر درد را از میان می‌برد». بهتر است با نمک افطار کنید و پس از شروع افطار، آب جوشیده ولرم همراه با خرما یا عسل میل کنید.

آب ولرم، اخلاطی که در طول روز در معده جمع شده‌اند را می‌شوید و شستشوی ابتدایی معده و مجاری گوارشی از دهان تا معده انجام می‌شود. به دلیل حرارت بالای معده در اثر گرسنگی زیاد، وارد نمودن آب یخ و سرد در ابتدا باعث تغییر ناگهانی حرارت معده و قبض یکباره معده و سردی شدید و ضعف معده می‌شود، همچنین مصرف آب خیلی گرم و جوش هم می‌تواند موجب افزایش حرارت معده شود؛ لذا بهترین شکل شروع افطار، با آب ولرم است و غذاهای سهل الهضم و شیرین، چرا که به علت نیاز کبد، طبیعت بدن تمایل زیادی به جذب فوری شیرینی دارد.

عطش خود را یکباره از بین نبرید

برای رفع تشنگی نیز سعی نکنید، که عطش خود را به یک باره و با نوشیدنی زیاد از بین ببرید که در این صورت تشنگی بر طرف نخواهد شد. برای رفع تشنگی، نصف لیوان آب را جرعه جرعه بنوشید و سپس مقداری نان میل نمایید، سپس نصف دیگر لیوان را به صورت جرعه جرعه و آهسته بنوشید؛ همچنین هرگز از زولبیا و بامیه‌های موجود در بازار كه از روغن‌های صنعتی تهیه می‌شوند، استفاده نكنید.

برای صرف شام نیز بهتر است با یک فاصله زمانی میل شود و مراعات کنید تا با شکم پر نخوابید، علاوه براین افراد لاغر در فاصله افطار تا سحر، باید از مواد غذایی و میوه‌های آبدار استفاده کنند.

انتهای پیام

 

 

captcha