معلمان قرآن استان تهران تجلیل شدند + عکس
کد خبر: 3714238
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳
از سوی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران؛

معلمان قرآن استان تهران تجلیل شدند + عکس

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ مراسم تجلیل از مربیان مؤسسات قرآنی استان تهران صبح امروز، 24 اردیبهشت‌ماه به همت سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران در اداره تبلیغات اسلامی شهرری برگزار شد.

معلمان قرآن استان تهران تجلیل شدند

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ پنجمین همایش تجلیل و تکریم از معلمان، پیشکسوتان، مدیران موسسات و خانه‌های قرآن استان تهران صبح امروز، 24 اردیبهشت‌ماه در اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ری برگزار شد. در ابتدای این همایش محمدحسن موحدی، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیات قرآن پرداخت.

در ادامه مهدی نادی، رئیس امور قرآنی سازمان تبلیغات استان تهران ضمن خیر مقدم به سابقه تکریم معلمان قرآن استان تهران طی چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: اگر از 450 مؤسسه قرآنی استان، 120 مؤسسه قرآنی اداره ارشاد و 600 خانه قرآنی شهر و روستا، بخواهیم یک معلم را تجلیل کنیم، بیش از 1200 نفر باید تجلیل شوند و به اعتباری بیش از 150 میلیون تومان نیاز است در حالی که در سال 96 کل اعتبار قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی، 150 میلیون تومان بود و اگر نبود لطف خداوند و اعتبارات از منابع و ادارات دیگر تأمین نمی‌شد، این کار صورت نمی‌پذیرفت.

وی افزود: فقط در بحث طرح قرآنی 1451 که اعتبارش را 50 میلیون تومان اعلام کردند، مبلغی به دست ما نرسید و لطف خداوند و دعای خیر شما باعث شد، تمام این مشکلات برطرف شود و تمامی برنامه‌ها بدون خللی برگزار شود.

این فعال قرآنی در ادامه گفت: در سنوات گذشته با کمک اتحادیه تشکل‌های قرآنی و شهرداری تهران، این همایش برگزار شد، اما با وجود زحماتی که برای برگزاری آن کشیده شد، باز چنین برنامه‌هایی برای ما رضایت‌بخش نبود و انتظار ما بیش از اینها است؛ چرا که کرامت معلم، بالاتر از این قبیل برنامه‌های ساده است. امسال هم با همه مشکلات توانستیم این جمع را با گزینش زیاد از دل استان تهران انتخاب کنیم و از آنها قدردانی به عمل آوریم.

نادی در ادامه و با اشاره به اینکه معلم کیست و فرآیند تعلیم و تربیت به چه صورت است، گفت: معلم، شمعی است که می‌سوزد و نورافشانی می‌کند. معلم عاشقی است که با تمام وجود محبت می‌کند و چقدر لذت می‌برد، وقتی که می‌بیند، نهالی را که امروز کاشته در آینده سروی می‌شود. هر معلم، مصداق آیه «أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ» است. معلمی که ما را تعلیم داد، نمونه‌های زیادی مانند ما را تحویل جامعه داده است. معلم، درختی است که شاخه‌های آن فراگیر است، مانند شجره طوبی که به فرموده پیامبر اکرم(ص) در زیر شاخه‌های آن اگر اسب سواری صد سال بتازد به انتهای آن نمی‌رسد. معلم مانند شاخه‌های درخت، فرهنگ را گسترش می‌دهد و چقدر خوب است که این معلم، معلم قرآن باشد و فرهنگ قرآن را توسعه دهد.

معلمان قرآن استان تهران تجلیل شدند + عکس

رئیس امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با اشاره به جایگاه قرآن و معلم قرآن بیان کرد: اولین معلم قرآن، خداوند است «الرَّحْمَنُ* عَلَّمَ الْقُرْآنَ»؛ دومین معلم قرآن، جبرئیل است«نـزلَ بِهِ الرُّوحُ الأمِينُ»؛ سومین معلم قرآن، پیامبر اسلام است. بعد از پیامبر و ائمه، همه کسانی که راه آنها را طی می‌کنند، معلم قرآن هستند، اعم از علما، فضلا و شما که در این مسیر قدم برداشته‌اید و در راه قرآن فعالیت می‌کنید.

وی افزود: معلم قرآن، پایش را جای پای امیرالمومنین(ع) و امام صادق(ع) می‌گذارد. کرسی معلمی قرآن، کرسی خداوند است. رسالت شما بسیار سنگین است و رسالت شما با معلم فیزیک و شیمی متفاوت است. بحث خاک و افلاک است مراقب باشید، لغزش شما لغزش دین و قرآن است. معلم قرآنی چون حضرت امام(ره) درست به فرامین قرآن عمل کرد و دیدید که دنیا را گرفت. چقدر خون‌ها از صدر اسلام، بابت این کرسی قرآن که ما آن را تصاحب کرده‌ایم، ریخته شده است. پس باید قدرش را بدانیم. اولین نکته که معلم قرآن باید در نظر بگیرد، همین جمله مقام معظم رهبری است که بخشی از انگیزه‌های معلمی عشق است، محبت است و احساس مسئولیت است. باید با محبت و به دور از کسلی و خمودی به کلاس برویم ما باید تجسم آیات قرآن باشیم؛ چراکه کل قرآن، خلق پیامبر است،«کان خلقه القرآن» یعنی تک تک آیات قرآن در رفتار پیامبر اکرم(ص) مشخص است.

معلمان قرآن استان تهران تجلیل شدند + عکس

وی افزود: اگر دنبال چیزی به جز این موارد هستیم باید این جایگاه را ترک کنیم. در سال 64 با استاد سیدمحسن خدام حسینی به جلسه‌ مسجد ابوذر می‌رفتم که ایشان گفتند: بزرگترین خدمتی که می‌توانیم به قرآن کنیم، این است که به اداره ثبت برویم و اسم اسلام را از شناسنامه‌مان برداریم. ما نمی‌توانیم رسالت قرآن را نیمه‌کاره رها کنیم، اما اگر این رسالت را پذیرفتیم، باید طوری عمل کنیم که مورد پسند ائمه باشد و طبق فرامین قرآن عمل کرده باشیم.

وی در آخر گفته‌هایش افزود: خواهشی که از معلمان قرآن دارم، این است که مطالبی را که در جلسات و کلاس‌های خود نقل می‌کنند به صورت مستند و با مطالعه ارائه کنند، اما بدانید مطالعه از روی مطالب فضای مجازی مستند نیست و منبع درستی ندارد. از منابع دست اول و به روز استفاده کنید و با بهترین روش‌های تدریس، آموزش دهید.

بعد از نمایش نماهنگی با موضوع سخنان مقام‌ معظم‌ رهبری پیرامون اهمیت قرآن، عباس سلیمی پیشکسوت قرآنی، به بیان نکات و احادیثی پیرامون جایگاه قاریان و معلمان قرآن پرداخت و بر این موضوع تأکید کرد که حاملان قرآن، فقط قاریان و حافظان و معلمان قرآن نیستند، بلکه باید زیست و اخلاق قرآنی داشته باشند تا مصداق اهل‌القرآن و اهل‌ الله و خاصه باشند.

در ادامه برنامه، سه نفر از فعالان و پیشکسوتان قرآنی استان تهران محمدجعفر خرم‌دل، قاسم گنجعلیان و خانم یثربی مورد تجلیل قرار گرفتند. در این میان خرم‌دل دقایق کوتاهی به صحبت پرداخت و گفت: همه ما که الان به‌عنوان فعال قرآنی شناخته می‌شویم، از دوران کودکی در این مسیر بوده‌ایم، پس اگر خانواده‌ها می‌خواهند تا فرزندانشان در آینده قرآنی باشند، باید از سنین کودکی آن‌ها را در این مسیر قرار دهند.

معلمان قرآن استان تهران تجلیل شدند + عکس

حجت‌الاسلام نوری‌زاده، رئیس سازمان تبلیغات استان تهران به‌عنوان آخرین سخنران این همایش به لزوم توجه به ابزارهای جدید در آموزش مفاهیم قرآنی اشاره کرد و گفت: انتظاری که از فعالیت‌های قرآنی سازمان تبلیغات می‌رود بیش از این است و باید تلاشمان را چندین برابر کنیم و از ابزارهای به‌روز و جدید در تبیین آموزه‌های قرآنی استفاده کنیم که فضای مجازی نیز یکی از این ابزارهاست که با استفاده مفید از آن می‌توان گام‌های مهمی در ترویج فعالیت‌های قرآنی برداشت.

در انتهای مراسم از مدیران و معلمان مؤسسات برتر قرآن استان تهران تجلیل به‌عمل آمد و همه شرکت‌کنندگان در این مراسم برای ادای نماز راهی حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) شدند.

گزارش کامل تصویری را اینجا ببینید.

انتهای پیام

captcha