طی کردن فرسنگ‌ها برای آموزش کلام الهی/ آغاز یک راه قرآنی
کد خبر: 3718977
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۱

طی کردن فرسنگ‌ها برای آموزش کلام الهی/ آغاز یک راه قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی - افرادی هستند که برای رساندن صدای مهجوریت قرآن تلاش بسیاری می‌کنند تا پیام‌های الهی فراموش نشود، در این گزارش با بانویی آشنا می شویم که با همت بلند خود توانست مفاهیم قرآن را گسترش دهد و برای این کار هر هفته با طی مسافتی طولانی پا در روستایی می‌گذارد و به آموزش قرآن می‌پردازد.

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، افراد گمنام زیادی وجود دارند که بدون هیچ چشم داشتی در راه آموزش قرآن فعالیت می‌کنند و هدفشان تنها نشر پیام الهی است. اسلام به افرادی نیاز دارد تا پیام‌های الهی را به مردم برسانند و خفتگان را بیدار کنند. این افراد در واقع یاری کنندگان دین مبین اسلام هستند.
با بانویی آشنا شدم که با همت بلند خود توانست مفاهیم قرآن را گسترش دهد و برای این کار هر هفته با طی مسافتی طولانی پا در روستایی می‌گذارد و به آموزش قرآن می‌پردازد. او حتی با تمام وجود برای یافتن انگیزه در دل کودکان تلاش می‌کند و با روش‌های خاص آموزشی و جوایزی که خود تهیه می‌کند آنان را به سمت قرآن فرامی‌خواند.

قصد دارم صدای مهجوریت قرآن را به گوش جهانیان برسانم
آغاز یک راه قرآنی
آمنه قاسمی، مدیر خانه قرآن تنزیل روستای آسو در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اهل روستای آسو هستم و به دلیل علاقه بسیار به کلام خدا با زنان روستا دوره ترتیل قرآن داشتیم.
وی افزود: سال ۹۰ به سازمان دارالقرآن استان مراجعه کردم و برای گرفتن چند رحل قرآن برای جمع خوانی قرآن پیگیر شدم که پیشنهادی برای اینکه در حیطه مربی گری قرآن در آن روستا فعالیت کنم، به من شد.
این مربی قرآن با بیان اینکه سال اول در خانه بسیج استان با حضور ۱۶ زن دوره قرآن گذاشتیم و کار آموزش را آغاز کردیم، تصریح کرد: در سال ۸۷ جامعه القرآن دوره‌های مفاهیم و تجوید را گذراندم و موفق به کسب گواهینامه این دوره‌ها شدم.
قاسمی با اشاره به اینکه به این ترتیب کلاس‌های قرآن را با حضور بانوان روستا برگزار کردیم و سازمان دارالقرآن نیز حمایت کرد، اظهار کرد: برای مکان برگزاری کلاس‌ها مشکل داشتیم که هر روز در حسینیه یا در خانه بسیج برادران روستا این کلاس‌ها را برگزار می‌کردیم.
وی ادامه داد: مشکلات مکان ادامه داشت تا اینکه بانویی زمینی را برای خانه قرآن واگذار کرد وبا حمایت‌های استانداری و فرمانداری خانه قرآن روستای آسو ساخته شد.
ضرورت توجه به حافظان قرآن و فضاهای آموزش کلام الهی
این مربی قرآن با اشاره به اینکه اکنون نیز این خانه قرآن سالن اجتماعات ندارد و فضا برای برگزاری کلاس‌ها کوچک است، افزود: این خانه قرآن با کمک‌های مردم آن روستا اداره می‌شود، به طور مثال هر روز در خانه قرآن زیارت عاشورا برگزار می‌شودو پذیرایی این مراسم هر روز با یکی از بانوان است.
قاسمی بیان کرد: متاسفانه به حفاظ قرآن آن طور که باید بهایی داده نمی‌شود و بهتر است از مراکز قرآنی بازدیدهایی صورت گیرد تا قرآن آموزان انگیزه‌ای برای فراگرفتن قرآن و مفاهیم آن را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه این خانه قرآن به تجهیزات زیادی نیاز دارد، افزود: دیوار ورودی این خانه قرآن ناقص است و در زمینه آب و برق نیز مشکل دارد که امیدوارم مسئولین کمک کنند.
این مدیر خانه قرآن به فعالیت‌های دیگر خود اشاره کرد و افزود: تابستان سال گذشته در روستای بویک به عنوان مربی قرآن فعالیت کردم و طی آن ۲۴ نفر پذیرفته شدند وگواهی خفظ سوره حجرات را دریافت کردند.
آموزش 23 نفر در خانه قرآن تنزیل
وی با بیان اینکه در خانه قرآن آسو، از مقطع پیش دبستانی تا بزرگسال آموزش قرآن را داریم، تصریح کرد: این خانه قرآن در حال حاضر در دوره‌های آموزش معنای سوره، تفسیر سوره، حفظ قرآن کریم و مفاهیم قرآن فعالیت دارد.
مدیر خانه قرآن تنزیل روستای آسو با بیان اینکه در حال حاضر من و یک مربی دیگر مسئولیت آموزش در این خانه قرآن را برعهده داریم، افزود: در حال حاضر 23 نفر در این خانه قرآن آموزش می‌بینند.
قاسمی بیان کرد: جلسات ختم قرآن مردم این روستا در این خانه قرآن برگزار شده و این مراسم با کمک خیران و مردم روستا اداره می‌شود.
وی با بیان اینکه برنامه‌های ویژه ماه رمضان امسال در این خانه قرآن، تفسیر سوره قصص و حفظ و مفاهیم قرآن است، اظهار کرد: مردم روستا اقبال زیادی به این خانه قرآن دارند و جلسات قرآنی خود را در آن برگزار می‌کنند.
طی کردن مسافت‌ها برای آموزش قرآن
این مربی قرآن بیان کرد: در شهر بیرجند سکونت دارم و به دلیل اینکه نیاز مردم را به آموزش قرآن و مفاهیم آن می‌بینم، روزهای آخر هفته را به این روستا سفر می‌کنم.
قاسمی با بیان اینکه اغلب اوقات با مینی بوس به این روستا می‌روم، افزود: در روستاها به دلیل اینکه اکثر والدین سواد کافی ندارند، آموزش قرآن به خصوص به نسل جوان ضروری‌تر می‌نماید.
زمانی که از او پرسیدم انگیزه‌ات از این سفرهای سخت هر هفته به این روستا چیست، تصریح کرد: انگیزه من پیشرفت کودکان روستا است.

قصد دارم صدای مهجوریت قرآن را به گوش جهانیان برسانم
اصول تربیت قرآنی فرزند
مدیر خانه قرآن تنزیل روستای آسو با بیان اینکه فرهنگ قرآنی را در منزل خود نیز رعایت می‌کنم، اظهار کرد: دخترم ۱۲ ساله است و حافظ سه جزء از قرآن کریم است.
وی ادامه داد: اصول دین اجبار ندارد و پدر و مادر باید الگوی فرزندان باشند چرا که زمانی که فرزندان ببینند که پدر و مادر بسیاری از اصول را رعایت می‌کنند، خود نیز این اصول را در زندگی به کار می‌برند.
این مربی قرآن در خصوص چگونگی آموزش قرآن به کودکان، بیان کرد: والدین باید با زبان قصه الگوی فرزند خود باشند و با خلق و خوی خوش به دنبال تربیت قرآنی فرزند باشند.
سخن آخر
قاسمی بیان کرد: برای رساندن صدای قرآن تا زمانی که زنده‌ام این کار را انجام می‌دهم و دغدغه‌ای جز آموزش قرآن ندارم.
وی دعایی نیز در آخر سخنش کرد و یادآور شد: دعا می‌کنم صدای قرآن به گوش جهانیان برسد و پیرو دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب، همه مردم عامل به قرآن باشند. راه اسلام و قرآن نیازمند افرادی است که با عزم راسخ خویش در راستای رساندن پیام الهی این راه تلاش می‌کنند.
زهرا حمیدی

 

captcha