ماجرای توهین به نسب امام حسن(ع) و عکس‌العمل امام
کد خبر: 3719207
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹

ماجرای توهین به نسب امام حسن(ع) و عکس‌العمل امام

گروه معارف- مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران گفت: فردی به امام حسن(ع) و نسب ايشان توهين کرد ولي امام حسن(ع) سكوت مي‌كنند و در جواب جسارت آن فرد فرمودند: فكر كنم شما غريبي و ناشناسي و ما را نمي‌شناسي اگر پول نداري كمكتان مي‌كنم اگر مكاني نداري بيا و در منزل من اقامت كن.

ماجرای توهین به نسب امام حسن(ع) و عکس‌العمل ایشان

حجت‌الاسلام  سید مجتبی موسوی مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران  درباره زندگی نامه امام حسن(ع) گفت: این امام همام  در نيمه ماه مبارك رمضان سال دوم هجرت در مدينه متولد شدند پدر مادر ايشان امام علي و حضرت زهرا بودند و شهرت ايشان مجتبي و سبط اكبر و كينه ايشان ابومحمد بود.

وی درباره زمان شهادت امام حسن افزود: 28 صفر سال 50 هجري در سن 47 سالگي به دستور معاويه توسط همسر نابكارشان در مدينه با نوشيدن جام زهر به شهادت مي رسند و مرقد بزگوار ايشان در قبرستان با قدمت بقيع هستند كه با هجرت پيامبر در انجا به وجود آمد.

 مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: ولادت امام حسن و امام حسين به خواست خداوند استثنا بوده است و اختلاف اقا امام حسن و اقا امام حسين شش ماه هست كه فقط مختص اين دو بزرگوار است.

وی افزود: زمان تولد امام حسن(ع)  پيامبر در سفر بودند و بعد از سفر طبق سيره اخلاقي پيامبر كه به اولين جايي كه می رفتند منزل دخترشان بود چه قبل از سفر و چه بعد  از سفر و اين نشان دهنده علاقه پيامبر به اهل بيت(ع) خودشون بودند، وقتي پيامبر از سفر برگشتند و رفتند منزل دخترشان به  امام علي فرمودند: يا علي نام فرزندتان چه گذاشتيد، امام علي فرمودند: من بر شما سبقت نمي‌گيرم و پيامبر نيز فرمودند من نيز بر خداوند سبقت نمي‌گيرم. حضرت جبرييل بر پيامبر نازل شدند و فرمودند: يا رسول‌الله نسبت شما به امام علی همچون نسبت هارون است به موسي فرزند اول هارون «شبر» بود پيامبرفرمودند: زبان من عربي است و عبري نيست جبرئيل فرمودند: شبر به عربي يعني حسن (نيكو) و بعد پيامبر امام حسن را عقيقه - در روز هفتم سر بچه را مي تراشند و اين باعث ميشود فرزند از حوادث غير طبيعي و برخي بلاها محفوظ بماند- كردند كه بسيار مستحب است.

مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: امام حسن به لحاظ وراثت نيز بسيار شبيه به پيامبر بودند. پيامبر طبق احادیث و رواياتي كه نقل شده است ارادت خاصي به نوه‌هاي خود داشتند و هميشه سفارش امام حسن(ع) و امام حسين (ع) به مردم مي كردند.

وی افزود: امام حسن(ع) كريم اهل بيت و مورد احترام زياد امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) و پيامبر(ص) بودند زندگي ايشان در سه دوره است يك دوره در عصر پيامبر كه 8 سال بودند و بخشي ديگر در زمان پدربزگوارشان كه 38 طول كشد و بخش ديگر آن به زمان حكومتشان كه خیلي هم پرماجرا بودند 10 سال به طول انجاميد.

 اجابت بیشتر از نیاز فقیر قبل از درخواست سیره اخلاقی امام حسن(ع) بود

موسوی درباره سيره اخلاقي امام حسن مجتبي(ع) اظهار کرد: امام حسن(ع) در زمان خودشان كريم‌ترين و با انفاق‌ترين فرد بودند طوريكه فقير قبل اينكه تقاضا كند ايشان انفاق خودشان را نشان مي دادند و تقاضاي فقير قبل از گفتن فقير مي‌پذيرفتن و انفاق مي كردن مثلا اگر فقيري مي‌آمد در محضر ايشان و ده دينار می‌خواستند ايشان 20 دينار می‌دادند اصحاب از ايشان مي‌پرسيدن چرا قبل از درخواست فقير آن هم  بيشتر انفاق مي كنيد مي فرمودند: آبروي مومن مهم است درست است از نظر مالي فقير است ولي از نظر انساني انسان است و كرامت دارد و به فقرا كمك زيادي مي كردند به همين خاطر كريم اهل بيت هستند هچون مادرشان كه كريمه اهل بيت‌اند.

وی افزود: امام حسن(ع) ازنظر عبادي زماني كه وضو مي‌گرفتند چهرشان زرد مي‌شد اصحاب  از ايشان مي‌پرسيدند كه چرا اينطور مي‌شويد هنگام وضو مي فرمودند: مگر غير اين است كه در پيشگاه پرودگار قرار است برويم و هنگام نماز از ابتداي نماز لرزش شديد داشتند تا نماز تمام شود چون ايشان فرزند امام علي(ع) و حضرت زهرا(س) هستند دو بزگواري كه در عبادت الگوي همه مومنان هستند.

وی افزود: امام حسن در حلم و عفو نيز زبانزد هستند طوريكه در زمان خلافتشان فردي از طرف معاويه تحريك شد و آمدند پيش حضرت در جمع اصحاب كه مركز خلافت ايشان بود به ايشان  و نسب ايشان توهين مي‌كنند ولي امام حسن(ع) سكوت مي‌كنند و در جواب جسارت آن فرد فرمودند: فكر كنم شما غريبي و ناشناسي و ما را نمي‌شناسي اگر پول نداري كمكتان مي‌كنم اگر مكاني نداري بيا و در منزل من اقامت كن نقل‌ها حاكي از آن است كه آن مرد در خانه حضرت آن شب ساكن بودند و پذيرايي شدند و روز بعد هنگام رفتن ان مرد امام مبلغي هديه به  او دادند آن مرد گفت: يابن رسول الله من زماني كه نزد شما آمدم شما را مغبوض‌ترين انسان مي‌دانستم ولي حالا كه مي روم شمارا محبوب ترين انسان مي دانم.

وی افزود: اين نوع رفتار امام حسن(ع) در واقع نشان دهنده اين است كه ما بايد با عمل خود ديگران را ارشاد كنيم و هيچ چيز بالاتر از عملگرايي والاتر نيست طوريكه خداوند در قران مي فرمايد: چرا چيزي را مي‌گوييد كه به ان عمل نمي‌كنيد.

موسوی درباره نحوه صلح امام حسن(ع) گفت: صلح امام حسن صلح تحميلي بودند در طول تاريخ بزرگان دين سعي بر دشمنان غالب شوند و زماني صلح مي كردند كه از يبن بد و بدتر بد را انتخاب می‌کردند كه اين مسئله در زمان امام حسن هم بود.

وی با بیان اینکه صلح امام حسن در دوچيز خلاصه مي‌شود يكي در اصحاب امام حسن و ديگري در شخصيت پيچيده معاويه، افزود: اصحاب امام حسن بسيار اصحاب بي وفايي بودند يعني پشت سر امام حسن نماز مي‌خواندند ولي سر سفره معاويه معاويه مي‌نشستند روايت است كه امام حسن سه بار لشكر كشيدند براي جنگ با معاويه ولي هر سه بار معاويه با مشاور فريبكارش عمرو عاص در هر سه مرحله فرمانده جنگ امام حسن را با وعده پول و اموال حب دنيا خريدند و جنگ به نفع معاويه تمام مي‌شد امام حسن مي‌دانستند و خطبه‌ها خواندند و فرمودند: من مي‌دانم شما وفا نداريد ولي من مي‌خواهم اتمام حجت كنم. 

موسوی با بیان اینکه اين بي وفاي اصحاب تا حدي بود كه وقتي امام نماز مي‌خواندند زره مي‌پوشيدند تا همچون پدر بزرگوارشان از پشت ضربت نخورند هر چند چندين بار زده شد ايشان در حال خواندن نماز بودند كه يكي از اصحاب از پشت به ايشان شمشير زدند كه ضربه كار نبوده چون حضرت زره به تن داشتند. 

وی ادامه داد: دومين عامل همانطور گفته شد پيچيدگي شخصيت معاويه بود معاويه يك فرد پخته و با تجربه بود و مي دانست امام حسن چه شخصيتي دارند و از چه نسلي هستند مي‌دانستند در جايگاه پيامبر قرار دارند بنابراين بسيار زيركانه عمل مي‌كرد و خود را اميرالمومنين ناميد معاويه خود نفاق بود (به اسم دين عليه دين استفاده مي‌كرد) و همين باعث مي‌شد اگر امام حسن حتي جنگي هم مي‌كرد مردم مي‌گفتند امام با دين مي‌جنگد چون در آن دوره معاويه امام جمعه مردم بود.

 مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران، عنوان کرد: البته صلح امام حسن هم اگر معاويه به آن عمل مي‌كرد  صد درصد پيروزي با امام حسن(ع) بود اما معاويه به هيچ كدام از مفاد صلح نامه عمل نكرد. 

موسوی  گفت: امام حسن(ع) حتي در منزل خودشان غريبه بودند به طوريكه با تحريك و وعده و وعيد معاويه به همسر امام حسن توسط همسرنابكارشان در حالي كه امام روزه بودند جام زهر در زمان افطار مي‌نوشند به شهادت مي رسند و در هنگام تشيع جنازه امام حسن به حدي مظلوم و تنها بودند كه ده تير به تابوت حضرت زده مي‌شود.

 وی افزود: ان شالله روزي ظهور اقا امام زمان(عج) برسد و عدالت اجتماعي و هدفي را كه ان 13 تن معصوم داشتند محقق شود.

انتهای پیام

صدیقه اندی

captcha