شهریه بالای آموزش قرآن؛ باری بر دوش خانواده‌ها
کد خبر: 3725004
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۳

شهریه بالای آموزش قرآن؛ باری بر دوش خانواده‌ها

گروه شهرستان‌ها - با فرارسیدن فصل تابستان بسیاری از خانواده‌ها برای پر کردن اوقات فراغت به دنبال کلاس‌های آموزش قرآن هستند، ولی با دیدن شهریه‌های سنگین آموزش قرآن با مقایسه‌ای کوتاه به دنبال ارزان‌ترین کلاس‌ها و انتخاب نکردن آموزش دوره‌های معارف قرآنی قدم برمی‌دارند.

 در کوی مشکلات اقتصادی مردم/ برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن؛ مجانی یا غیر مجانی

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، با پایان سال تحصیلی و آغاز کلاس‌های تابستانی یکی از دغدغه‌های والدین ثبت‌نام در کلاس‌های اوقات فراغت و بهره‌مندی فرزندان از برنامه‌های علوم قرآنی و یادگیری معارف قرآنی است.
یکی از بزرگترین مشکلات برنامه‌های قرآنی تابستان، در دسترس نبودن این کلاس‌ها برای همگان است و نکته بعدی بالا بودن شهریه کلاس‌های آموزشی است.

شهریه‌های بالا و مشکلات خانواده‌ها
سمیه صالح‌ فر، از بانوان قرآنی سبزوار که به دنبال مکانی برای آموزش حفظ قرآن برای فرزند ده ساله‌اش است، در گفت‌وگو به خبرنگار ایکنا گفت: یکی از مشکلات ما بالا بودن شهریه‌ کلاس‌های قرآنی است.
وی افزود: به یکی از موسسات قرآنی در سبزوار مراجعه کردم و برای حفظ کامل قرآن سه میلیون تومان در مدت دو ساله شهریه طلب کردند که از توان ما خارج است.
این بانوی قرآنی که تلاوت قرآن را از پدرش و با شرکت در کلاس‌های رایگان استاد محمودی در کودکی یاد گرفته است، عنوان کرد: سال گذشته با پرداخت شهریه 45 هزار تومانی به مدت سه ماه پسرم را برای یادگیری قرآن به دارالقرآن آموزش و پرورش فرستادم که نتیجه‌اش فقط یادگیری تلاوت دو سوره شمس و ضحی به صورت نیمه بود و حتی یادگیری این دو سوره را تمام نکردند.
صالح فر با ابراز اینکه به دلیل ساکن بودن در منطقه چهل متری دوم و دوری از محل برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن برای حضور در هر بار کلاس فرزندم چهار هزار تومان کرایه پرداخت می‌کنم، گفت: در سال جاری برای شرکت در کلاس‌ قرآنی 120 هزار تومان شهریه تقاضا دارند که برای‌مان زیاد است.
در حالی که در موسسه قرآنی افق نشسته‌ام مادری برای ثبت نام دخترش مراجعه می‌کند و با گلایه از بالا بودن شهریه کلاس‌های قرآنی به خبرنگار ایکنا گفت: برای سه ماه شرکت در کلاس آموزش زبان انگلیسی 96 هزار تومان در حال حاضر پرداخت می‌کنم، چرا باید شهریه کلاس‌های قرآن از شهریه کلاس‌های زبان انگلیسی و کلاس‌های ورزشی بیشتر باشد در حالی که باید شهریه آموزش قرآن بسیار پایین‌تر باشد تا مردم میل و رغبت بیشتری برای شرکت فرزندان‌شان در کلاس‌های معنوی داشته باشند.
سیدمهدی ذاکری‌فر، مدیر عامل موسسه قرآنی افق در همین رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: با تجربه تلخی که از برگزاری رایگان کلاس‌های قرآن در گذشته داریم همیشه ترجیح می‌دهم با ورود بخش خصوصی به آموزش تخصصی قرآن شهریه از مردم دریافت شود.

بی ثمر بودن کلاس‌های موقت
وی با انتقاد از وابسته بودن برخی از آموزش‌های قرآنی به برخی نهادها و سازمان‌ها که به صورت فصلی و موقتی دوره‌های آموزش قرآن برگزار می‌کنند، گفت: با قطع سیاست‌های حمایتی این بخش تمام آموزش‌های قرآنی تعطیل می‌شود و این بزرگترین ضربه به مربیان قرآنی و به خود قرآن آموزان است که نمونه آن را در زمان برگزاری کلاس‌های رایگان موسسه اعتباری ثامن‌الحجج داشتیم و بعد از مدتی همه منحل شدند.
وی با اشاره به اینکه اموزش تخصصی قرآن هزینه‌بر است و باید برای رسیدن به تبحر و مهارت در تلاوت کلام‌الله مجید و حفظ کامل قرآن در حضور اساتید برتر قرآنی هزینه پرداخت، افزود: کلاس‌های رایگان قرآن و کلاس‌های موقت آشنایی با کلام‌الله مجید و علوم قرآنی همیشه در ایام تابستان و در برخی مساجد برگزار می‌شود ولی برخی از این کلاس‌ها به صورت مقدماتی است و برخی از شاگردان قرآنی که از طریق این کلاس‌ها قرآن را حفظ کرده‌اند مجددا برای اصلاح تجویدشان در کلاس تخصصی شرکت می‌کنند.
رتبه اول مسابقات قرآن و اذان کشوری با تأکید بر اینکه آموزش قرآن باید اصولی و از پایه باشد، عنوان کرد: آموزش‌های کوتاه مدت چند جلسه‌ای آموزشی در تابستان و بعضاً در روستاها برای تهیه یک گزارش کاری نه تنها هیچ ثمری ندارد بلکه گاهی اوقات عاملی برای دلسردی اساتید قرآنی و شاگردان قرآنی می‌شود.
حسن صالح‌فر از قرآنیان قدیم سبزواری که آموزش قرآن را به صورت عم جزء و از کودکی یاد گرفته است در این زمینه به خبرنگار ما گفت: با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره شبیخون فرهنگی و تهاجم فرهنگی نیاز به اساتیدی قرآنی مانند استاد محمودی داریم که در آخرین روزهای تدریسش در مسجد جامع سبزوار بیان کرد؛ همه شاهد باشید که من در طول چهل سال تدریس قرآنم نه از کسی یک ریال گرفتم و نه بر کسی منتی دارم.
وی اضافه کرد: اوضاع اقتصادی مردم این روزها به نحوی نیست که توان مالی زیادی برای پرداخت شهریه‌های سنگین آموزش قرآن را برای فرزندان‌شان داشته باشند.
صالح فر با تأکید بر اینکه برای تربیت فرزندانی سالم نیاز به یادگیری علوم قرآنی داریم، اظهار کرد: وقف یکی از بهترین گزینه‌ها برای ترویج علوم قرآنی و تأمین مالی جلسات قرآنی است.
علی اکبر ملکی
انتهای پیام

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳۹۷/۰۴/۰۹ - ۱۳:۱۸
0
0
با سلام.
فرموده بودند فرزندم رو به کلاسهای زبان فرستادم سه ماه 96تومان چرا کلاس قرآن باید120تومان باشه.
اولا بعید میدونم سه ماه کلاس آموزشی زبان 96تومان باشه ثانیا کلاس های قرآن هم برگزار میشه 5 تومن میدین برای طول سال.یا همین مدرسه قرآن سه ماه رو 40تومن میگیره میتونید اونجا ثبت نام کنید.
این خانوم محترم اگه قراره قیاسی انجام بدن باید دو تا موسسه رو که از لحاظ مسائل فنی و کیفی در یک سطح هستند قیاس کنند.هر قیاسی قابل قبول نیست.
علی شیخی
|
Spain
|
۱۳۹۷/۰۴/۱۰ - ۰۸:۱۹
0
0
با سلام و عرض ادب
ببخشید مشکل ما و خانواده ها نگرش به قرآن است نه شهریه زیاد به خاطر باورید که امام حسین (ع) برای اجر کسی که به فرزندش قرائت را آموزش داده بود فرمودند دهان استادش را پر از طلا کنند .سیره ائمه و پیامبر عظیم الشان را فراموش نکنیم ، بایستی برای ارتقاء وضعیت اقتصادی مردم چاره اندیشی نمود که برای بسته های آموزشی و فرهنگی هزینه قرار دهند.ضمن اینکه بنده با رایگان کردن آموزش بشدت مخالفم به لحاظ اینکه کار را بی ارزش و اهمیت محتوا و آموزش قران و هر آموزشی را از میان می برد.
captcha