چرا بانک‎ها وارد ساختمان‎سازی شده‎اند/ خروج از بنگاه‎داری غیردستوری باشد
کد خبر: 3743845
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب/ گروسی پاسخ می‎دهد:

چرا بانک‎ها وارد ساختمان‎سازی شده‎اند/ خروج از بنگاه‎داری غیردستوری باشد

گروه اقتصاد ــ نماینده سابق مجلس اظهار کرد: خروج بانک‎ها از بنگاه‎داری نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق و غیردستوری است؛ باید برنامه‌های اقتصادی به گونه‎ای باشد که مردم، بخش تولیدی را به بانک ترجیح دهند و اگر در بخش‎های سودده اقتصاد همانند نفت، گاز، پتروشیمی و معدن، رضایت مردم جلب شود، کسی به سمت ارز و سکه و خودرو نخواهد رفت.

چرا بانک‎ها وارد ساختمان‎سازی شده‎اند/ خروج از بنگاه‎داری غیردستوری باشد

به گزارش ایکنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با هیئت‌دولت، بر لزوم خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری و فروش اموال مازاد بانک‌ها تأکید کردند. این موضوعی است که بارهای از سوی رهبر معظم انقلاب و همچنین کارشناسان اقتصادی مورد توجه و تأکید قرار گرفته است و یکی از دلایل مشکلات کنونی اقتصاد ایران است؛ چراکه بنگاه‎‎داری وظیفه اصلی بانک نیست بنابراین همانگونه که رهبر انقلاب تأکید کردند باید بانک مرکزی برای این وضعیت چاره‎اندیشی کند.

برای مشاهده متن کامل سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت اینجا کلیک کنید.

حسین گروسی، کارشناس مسائل اقتصادی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در گفت‎وگو با ایکنا، با اشاره به اهمیت خروج بانک‎ها از بنگاه‌داری اظهار کرد: این تأکیدی است که مقام معظم رهبری سال‌های سال به آن اشاره داشته‌اند و دائما روی این موضوع که وظیفه اصلی بانک‎ها، بانکداری است تأکید کرده‌اند بنابراین نظام بانکی باید به این رسالت مهم توجه داشته باشد و از بنگاه‎داری خارج شود.
سودهای کلان بانکی توان رقابت را از بخش‌های تولیدی می‌گیرد
وی ادامه داد: بانک‌ها نباید رقیب بخش خصوصی باشند چراکه در اینصورت قطعا با سودهای کلانی که بابت اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی دریافت می‌کنند، هرگز بخش خصوصی توان رقابت با آنها را نخواهد داشت؛ مخصوصا بانک‎های خصوصی نباید وارد چنین رقابتی با سایر بخش‌های اقتصادی شوند.
گروسی افزود: بانک‌ها موظفند پولی را از بخش خصوصی بگیرند و در صنعت، تولید و سایر بخشهای اقتصاد کشور فعال کنند اما وقتی پای بهره‌های 30 و 40 درصدی به میان می‌آید هیچ صنعتی توان رقابت ندارد؛ بنابراین چنین سرمایه‌هایی به بخش‌های دیگر همانند ساختمان، طلا و ارز می‌رود.
مردم به خرید سهام شرکت‌ها تشویق شوند
عضو سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: اصل فعالیت بانک‌ها بر بانکداری است، نه بنگاه‎داری و باید سپرده‎های مردم را در اختیار بخش مولد قرار دهند تا وظیفه بانکداری خود را ایفا کنند اما وقتی وارد فعالیت اقتصادی شدند، نرخ‎ بهره‌‎ها مدام بالا می‌رود و آنها هم وارد کار بازرگانی و ساختمان‎سازی می‌شوند و فعالیت آنها منجر به تولید نمی‎شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک‎ها به راحتی حاضر به خروج از بنگاه‎داری و فروش اموال مازاد خود خواهند شد، عنوان کرد: اگر بتوانیم مردم را در بخش تولید، معدن، پتروشیمی، نفت و ..... فعال کنیم و خواسته‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم خام‌فروشی محقق شود، در این صورت فردی که اطمینان داشته باشد با خرید سهام یک شرکت به سود بالایی دست پیدا می‎کند، دیگر این سرمایه را به سمت بانک‎ها نخواهد برد و اگر هم سرمایه مردم به سمت بانک روانه شود، بانک‎ها هم آن را با درصد پائینی به بخش تولید تزریق خواهند کرد.
سرمایه‎های کشور صرف خرید کالای واسطه‌ای می‎شود
گروسی تأکید کرد: مشکلی که اکنون در کشور داریم این است که بخش تولید ما حاضر نیست مردم را مشارکت دهد و سرمایه آنها را تضمین و بستری دارای امنیت را برای مردم فراهم کند تا افراد پول خود را در بخش‎های مولد اقتصاد سرمایه‎گذاری کنند و به سود مناسبی هم دست پیدا کنند. متأسفانه امروزه پول‎ها صرف کالاهای واسطه‎ای و خرید ارز و سکه می‎شود.
این نماینده سابق مجلس افزود: تحقق این وضعیت نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق و غیردستوری است. باید برنامه‌های اقتصادی به گونه‎ای باشد که مردم، بخش تولیدی را به بانک ترجیح دهند. اگر در بخش‎های سودده اقتصاد همانند نفت، گاز، پتروشیمی و معدن، رضایت مردم جلب شود، کسی به سمت ارز و سکه و خودرو نخواهد رفت.
لزوم کاهش سود بانکی
وی ادامه داد: مردم باید مطمئن شوند که با سرمایه‎گذاری در بورس و خرید سهام کارخانه‎جات، سود بیشتری خواهند برد؛ بنابراین اگر مردم را در بخش مولد دخالت دهیم، به مرور زمان همان اتفاقی در اقتصاد ما رخ خواهد داد که امروزه در اقتصاد ژاپن مشاهده می‎کنیم که نرخ بهره در این کشور صفر درصد است.
گروسی در پایان گفت: در برخی کشورها همانند سوئیس، نرخ سود بانکی منفی است و اگر کسی سرمایه خود را در بانک بگذارد، هیچ سودی دریافت نخواهد کرد؛ چراکه بسترسازی آنها به گونه‎ای بوده است که سرمایه مردم در این کشورها وارد بخش‎های مولد می‎شود؛ بنابراین سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب، موضوع جدیدی نیست بلکه چندین سال است که بر این موضوع تأکید می‎کنند که بانک‎ها صرفا بانکداری کنند و ما به سمت تقویت تولید داخلی حرکت کنیم.
انتهای پیام

captcha