بازسازی جلوخان آرامگاه فردوسی به مرحله اجرا رسیده است
کد خبر: 3744102
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۰
عضو شورای اسلامی مشهد:

بازسازی جلوخان آرامگاه فردوسی به مرحله اجرا رسیده است

گروه اجتماعی - عضو شورای اسلامی مشهد گفت: بازسازی و ساماندهی باغ هفت هکتاری مقابل آرامگاه فردوسی به نام(جلو خان) به مرحله اجرا رسیده است.

بازسازی جلوخان آرامگاه فردوسی به مرحله اجرا رسیده استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سیدمسعود ریاضی صبح امروز در همایش شاهنامه و دانش شهری گری در تالار شهر مشهد در خصوص بازسازی باغ جلو خان آرامگاه فردوسی گفت: آغاز بازسازی و ساماندهی باغ 7 هکتاری مقابل آرامگاه فردوسی به نام جلو خان به مرحله اجرا رسیده است. این موضوع بعد از 50 سال شروع خوبی بشمار می رود.

وی ادامه داد: کمیسیونی از ابتدای دوره شورای پنجم، در شورای شهر به نام کمیسیون توسعه و عمران توس ایجاد شد که علت تشکیل آن، این بود که حدودا از سال 94 توس وارد محدوده شهری شد اما تاکنون اقدام قابل توجهی در مورد آن انجام نگرفته بود.

عضو شورای اسلامی مشهد اظهار کرد: از 50 سال پیش که آرامگاه فردوسی بازسازی شد و در سال 47 مجددا به بهره برداری رسید، هنوز کار خاصی در آنجا انجام نشده است. این کمیسیون تمرکز خود را بر همگرا کردن دستگاه‌هایی که در حال انجام فعالیت در توس و آرامگاه فردوسی هستند، گذارد و تا الان فعالیت‌های مفیدی نیز انجام داده است.

ریاضی تصریح کرد: توس در گذشته نام ولایتی بوده و شهری به نام توس نداشتیم. این مکانی که امروز به نام توس شناخته می‌شود، شهری در کنار نوغان، به نام تابران بوده است. این شهر قدمتی هزار ساله دارد و با یک دیواره هفت کیلومتری در برگرفته شده است. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصمیم دارد که این دیوار با ارتفاع 12 متری را بازسازی کند.

وی افزود: این دیوار یک وسعت 350 هکتاری از شهر تاریخی توس را در بر گرفته بود. شاید با یک حفاری نیم متری در این اراضی، امکان خروج این شهر از زیر زمین وجود دارد. هم اکنون قله‌هایی از این شهر تاریخی همچون بنای هارونیه، مسجد مدرسه، آرامگاه غزالی و فردوسی نیز قابل مشاهده شده است.

عضو شورای اسلامی مشهد خاطرنشان کرد: در اوایل قرن حاضر، یعنی حدودا در سال 1300، یک نهضت ملی با هدف احیای آرامگاه فردوسی شکل گرفت که یکی از پیشتازان آن ملک الشعرای بهار بود. در سال 1305 بعد از برنامه ریزی‌های متعدد، یک نفر مامور می‌شود تا مکان اصلی آرامگاه فردوسی را تعیین کند.

ریاضی ادامه داد: در این دوره یک نماینده مجلس زرتشتی به نام کی خسرو شاهرخ که در فرهنگ فارسی از آن به نیک نامی یاد می‌شود، مامور به انجام مسئولیت تعیین مکان آرامگاه فردوسی شده و چند معمار معروف همچون گدار و طاهرزاده بهزاد روی این موضوع کار می‌کنند و در 1313 آرامگاه با شکل کنونی ساخته می‌شود.

وی اظهار کرد: بخشی از مخارج این مجموعه با بلیت بخت آزمایی تامین شد. اسناد آن هم تهیه شده و موجود است. این آرامگاه بعد از مدتی دچار ترک خوردگی، نشست و آسیب دیدگی می‌شود و سرانجام در دوره پهلوی دوم، مرحوم سیهون یک زیرزمین به این بنا اضافه می‌کند تا آن را بازسازی نماید.

عضو شورای اسلامی مشهد عنوان کرد: در ادامه این اقدامات استخوان‌های فردوسی را به عمق 6 یا 7 متری زمین منتقل می‌کنند و آرامگاه در سال 1347 مجددا بازسازی می‌شود و نهایتا به همین شکل کنونی باقی می‌ماند.

ریاضی تصریح کرد: شورای پنجم شهر مشهد با قصد کمک به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، با توجه به اعتبارات کمی که دارد، تصمیم گرفت شهرداری را به عنوان بازوی اجرایی این اداره کل منصوب کند و در این زمینه تفاهم نامه ای هم امضاء شد.

لازمه شناخت فردوسی، شناخت زمانه فردوسی است
وی با تاکید بر اینکه لازمه شناخت فردوسی، شناخت زمانه فردوسی است، گفت: در زمانه فردوسی ایران تحت سیطره خلفای عباسی بود و از طرف دیگر پادشاهان تورانی و محمود غزنوی ایران را تحت فشار خود قرار داده بودند. بنابراین طبیعی است که فردوسی یک اثر ملی خلق کند و در این مجادله یک طعنه ای به خلفای عباسی بزند که نمونه آن داستان ضحاک است.

عضو شورای اسلامی مشهد یادآور شد: چنین انسانی در چنین دوره ای که دو عنصر جان و خرد ارزش خود را از دست داده و حرمتی نداشته، به شکلی جهادی می‌سراید «به نام خداوند جان و خرد/کزین برتر اندیشه برنگذرد». 

ریاضی ادامه داد: اقبال خوبی که فردوسی داشته، این بوده که توسط حکیمان و ادیبان نسل‌های بعد از خود همچون حافظ، خیام و مولوی مورد توجه قرار گرفته است. متاسفانه این موضوع در نسل حاضر فراموش شده است.

وی اظهار کرد: مهجور بودن فردوسی در نسل حاضر سه دلیل عمده دارد؛ نخست اینکه بروکراسی حاکم باعث شده که منطقه توس و فردوسی آنچنان که باید، بالنده نشود. دومین علت نبود همت کافی برای این کار صرف نشده است و سومین عامل که مهم ترین عامل هم بوده، عدم توجه به فردوسی است.

عضو شورای اسلامی مشهد عنوان کرد: در واقع سومین عامل را می توان ناآگاهی نیز دانست. ما فردوسی را در حلقه متخصصین محدود کرده ایم اما آنچنان که باید، فردوسی بین مردم آورده نشده است. باید تلاش کنیم فردوسی را از حلقه متخصصان خارج کنیم و در معرض دید همگان قرار دهیم.

ریاضی تصریح کرد: شهرداری مشهد با این هدف کارهایی را آغاز کرده که نمونه‌هایی از این اقدامات در میدان فردوسی قابل مشاهده است. در این میدان داستان‌های فردوسی نقاشی شده و دیروز هم واقعیت افزوده به آن نقاشی‌ها اضافه شد. یکی دیگر از این اقدامات شهرداری در این راستا این بود که دانش آموزان آن منطقه تحت آموزه‌های شاهنامه قرار گرفتند.

وی افزود: همچنین دیوارهای مدارس این دانش آموزان به کمک دانشگاه آزاد اسلامی نقش و نگاری شد و قرار است که «زنگ فردوسی» در این مدارس راه اندازی شود تا در آن فردوسی به دانش آموزان معرفی گردد.

انتهای پیام

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Sheni
|
United States of America
|
۱۳۹۷/۰۶/۱۶ - ۱۷:۱۱
0
0
عالی و خوب
captcha