چه‌ کسانی از تیرگی روابط ایران و عراق سود می‌برند/ نفوذی‌ها در دو کشور جنگ روانی دشمنان را پیش می‌برند
کد خبر: 3744907
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
کوشکی تشریح کرد:

چه‌ کسانی از تیرگی روابط ایران و عراق سود می‌برند/ نفوذی‌ها در دو کشور جنگ روانی دشمنان را پیش می‌برند

گروه سیاسی ــ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به منافع فراوان و فرصت‌های بی‌نظیر در روابط ایران و عراق، این روابط را راهبردی خواند و گفت: این حالت اصلا خوشایند آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و خصوصا سعودی‌ها نیست، لذا آنها تحریکات تبلیغی و جنگ روانی فراوانی انجام می‌دهند و متأسفانه در هر دو کشور افرادی که نفوذی دانسته و نادانسته دشمن محسوب می‌شوند، وجود دارند که در راستای نقشه دشمن برای تیره شدن روابط دو کشور عمل می‌کنند تا دو کشور از این منافع سرشار محروم شوند.

به گزارش ایکنا؛ در روزهای اخیر اتفاقات ناخوشایندی در روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عراق رخ داده که موجب نگرانی‌های زیادی شده است. از یکسو روز گذشته در شهر بصره عراق کنسولگری جمهوری اسلامی ایران از سوی عده‌ای مورد حمله قرار گرفت که خسارات زیادی به کنسولگری وارد شد و از سوی دیگر در ایران نیز در خصوص اقدامات غیر اخلاقی زائران عراقی در مشهد اخباری در سطح وسیع در فضای مجازی منتشر شد.

مجموعه این اتفاقات نشان می‌دهد که مسئولان باید بیش از پیش متوجه طرح‌ها و توطئه‌های بیرونی در خصوص روابط دو ملت ایران و عراق باشند. روابطی که تا به امروز بسیار حسنه و برادرانه بوده و به لحاظ راهبردی نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است.

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درخصوص اتفاقات رخ داده در روابط ایران و عراق در روزهای اخیر و نقش عامل بیرونی در تحریک دو ملت علیه یکدیگر گفت: اگر روابط ایران و عراق در شرایط فعلی و چند سال گذشته مورد بررسی قرار بگیرد می‌توان گفت شاید این روابط کلیدی‌ترین روابط اقتصادی ایران با دنیای خارج بوده است.

وی ادامه داد: طی سال 1390 تا به امروز، ایران به طور متوسط سالی 8 میلیارددلار کالای صنعتی به عراق صادر کرده است. این یعنی 8 میلیارد دلار کالا در کارخانه‌های ایران تولید شده و درآمد ارزی ایجاد کرده است. این مطلوب‌ترین حالت اقتصادی برای یک کشور است که کارگرانش در کارخانه‌ها کار کنند و اجناس را به خارج از کشور به دلار بفروشند.

کوشکی اظهار کرد: ایران این چنین روابط اقتصادی را با هیچ کشور دیگری در دنیا ندارد که فروشنده باشد و 8 میلیارد دلار ارزش افزوده در روابط اقتصادی برای کشور به وجود بیاید، لذا رابطه ایران با عراق باید راهبردی‌ترین روابط باشد. از سوی دیگر به طور متوسط در سال‌های اخیر، سالی 1 میلیون و 250هزار تا 1 میلیون و 500 هزار زائر و مسافر عراقی به ایران سفر کرده‌اند که اگر هزینه‌های کنسولی هر نفر را 20 دلار در نظر بگیریم متوجه می‌شویم حدود 30 میلیون دلار درآمد کنسولی برای صدور ویزای عراقی‌ها نصیب کشور شده و اگر هر زائر عراقی در ایران 1000دلار خرج کرده باشد رقمی بیش از یک میلیارد دلار از زائران عراقی برای حمل و نقل، هتل‌ها، صنایع خدماتی و ... کشورمان درآمد حاصل شده است. لذا این رابطه برای کشور ما بسیار ارزشمند است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: از سوی دیگر عراقی‌ها توانستند نیازهای متنوع خود را از ایران با قیمت مناسب، ارزان و با زمان کم و با فاصله و کرایه حداقل دریافت کنند. طبیعتا اگر می‌خواستند این کالاها را از ترکیه، چین یا اروپا وارد کنند باید هزینه‌های بیشتری را هم برای حمل و نقل و هم برای خود کالا می‌کردند. بنابراین این روابط به نفع هر دو کشور است و اگر این روابط گسترش پیدا کند ایران حتی می‌تواند بیش از 13 میلیارد دلار کالای صنعتی به عراق صادر کند یا اینکه برای بسیاری از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور از طریق پذیرش بیماران عراقی شغل ایجاد می‌شود. از طرفی این هم برای عراقی‌ها مطلوب است که مثلا بیماران آنها در ایران درمان شوند چون این هزینه برای اقدامات مشابه در ترکیه یا اروپا بسیار کمتر است. لذا فرصت‌های بی‌نظیری در روابط دو کشور وجود دارد و منفعت کامل برای دو ملت است.

کوشکی با بیان اینکه این حالت اصلا خوشایند آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و خصوصا سعودی‌ها نیست، گفت: آنها برای به هم زدن این روابط که به نفع دو دولت و دو کشور است حاضر به انجام هر کاری هستند و تحریکات تبلیغی و جنگ روانی فراوانی انجام می‌دهند و متاسفانه در هر دو کشور افراد فاقد تحلیل و جاهل و افرادی که نفوذی دانسته و نادانسته دشمن محسوب می‌شوند، وجود دارند و همین نفوذی‌های جاهل یا آگاه در راستای نقشه دشمن برای تیره شدن روابط دو کشور عمل می‌کنند تا دو کشور از منافع سرشاری که در روابط فی‌مابین وجود دارد محروم شوند.

وی با اشاره به ضرورت هوشیاری مسئولان، مقامات امنیتی و رسانه‌های ایران و عراق، گفت: نباید اجازه داده شود که این روابط فوق‌العاده راهبردی و مفید از هم گسیخته شود که در صورت بر هم خوردن این روابط هیچ جایگزینی برای آن پیدا نخواهیم کرد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

captcha