امانتدار اهل بیت(ع) در عزاداری‌ها باشیم
کد خبر: 3745991
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۳
حجت‌الاسلام واعظ‌موسوی:

امانتدار اهل بیت(ع) در عزاداری‌ها باشیم

گروه فرهنگی - حجت‌الاسلام مهدی واعظ‌موسوی گفت: ما باید در عزاداری‌ها امانت‌دار اهل بیت(ع) باشیم و همیشه انجام واجبات را بر مستحبات ارجحیت دهیم تا مبادا به خاطر عزاداری نماز ما قضا شود زیرا امام حسین(ع) در شب تاسوعا با اینکه از شهادت ترسی نداشت اما از دشمنان زمان گرفت تا شب دیگری را نیز با خدا راز و نیاز کند.

//

حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی، کارشناس دینی رسانه ملی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، گفت: عزاداری یک کار نمادین است که در واقع پیام محوری آن فریاد علیه ظالم است؛ بنابراین اگر عزاداری به شکل درستی انجام شود یک حرکت محسوب می شود.

وی با بیان اینکه شهید مطهری عزاداری را یک حرکت دینامیک می‌دانست که محرک است نه مخدر، عنوان کرد: اگر ظاهر بر معنا و مفهوم و قالب بر قلب عمل تسلط یابد، عزاداری کارکردش را از دست می‌دهد.

عزاداری؛ نماد مقابله با ظالم
واعظ‌موسوی با اشاره به اینکه عزاداری نماد مقابله با ظلم است و در واقع همان شعائر الهی است که در قرآن به آن اشاره شده است، عنوان کرد: عزاداری در واقع یک کار سمبلیک است تا در پی آن مفاهیمی به دیگران منتقل شود که مفهوم اصلی در عزاداری عدالت‌خواهی و مبارزه ‌علیه ستم است.

کارشناس دینی رسانه ملی با تأکید بر اینکه عزاداری یک مفهوم عمیق مبنایی دارد و در طول تاریخ ثمرات و آثار زیادی برجای گذاشته است، عنوان کرد: عزاداری اگر از قلب فاصله بگیرد و قالبی شود، به صرف برگزاری مجالس خلاصه خواهد شد.

بگذارید تا صبح اذان بگوید
وی ادامه داد: در چنین شرایطی کارکرد عزاداری افت پیدا می‌کند و از مفهوم اصلی خود فاصله می‌گیرد. در زمان اشغال ایران توسط متفقین ماجرایی شنیدینی وجود دارد که بر اساس آن روزی فرمانده متفقین از مستشار ایرانی پرسید که این فرد چه می‌کند؛ گفت اذان می‌گوید؛ پرسید آیا با اهداف بریتانیای کبیر سازگار است؛ مستشار ایرانی گفت بله با اهداف شما در تناقض نیست و آن فرمانده در پاسخ گفت بگذارید تا صبح اذان بگوید.

واعظ‌موسوی با اشاره به اینکه اذان نیز باید دینامیکی، فعال و بیدار‌کننده باید باشد، گفت: اذان باید برای مقابله با ظلم ظالمان ایجاد حرکت کند وگرنه اذانی که خاصیت مخدری و خواب‌آلودگی داشته باشد از هدف خود دور مانده است. بنابراین بهترین راه برای اینکه عزاداری‌های ما بیدارکننده باشد، بالا بردن معرفت دینی و گم نکردن هدف عزاداری است.

مجالس عزاداری بانوان تبدیل به سالن تفاخر نشود
وی با انتقاد از برخی مجالس عزاداری بانوان که آلوده به تجملات است، اظهار کرد: گاهی مجلس عزاداری بانوان به سالن تفاخر و مد ولباس تبدیل می‌شود که نه تنها باعث درمان دردهای روحی و جسمی افراد نمی‌شود بلکه آسیب هایی را نیز با خود به همراه دارد.

این کارشناس دینی رسانه ملی با تأکید براینکه برخی بانوان برای حضور در مجالس عزاداری هزینه زیادی را برای خرید لباس‌های مشکی گران‌قیمت بر خانواده تحمیل می‌کنند، گفت: این کار نه تنها با روحیه عزاداری و قیام امام حسین(ع) در تضاد است بلکه چالش‌های بسیاری را با خود به همراه می‌آورد.

باید در عزاداری‌ها امانتدار اهل بیت(ع) باشیم
وی عنوان کرد: ما باید در عزاداری‌ها امانت دار اهل بیت(ع) باشیم و همیشه انجام واجبات را بر مستحبات ارجحیت دهیم تا مبادا به خاطر عزاداری نماز ما قضا شود زیرا امام حسین(ع) در شب تاسوعا با اینکه از شهادت ترسی نداشت اما از دشمنان زمان گرفت تا شب دیگری را نیز با خدا راز و نیاز کند.

واعظ‌موسوی با تأکید بر اینکه در عزاداری‌ها نباید شور مقدم بر شعور شود، اظهار کرد: باید با شرکت در سخنرانی‌های مجالس عزاداری، سطح معارف و آگاهی خود را نسبت به شعائر دینی افزایش دهیم.

انتهای پیام

captcha