خدمت‌رسانی جهادی در عرصه سلامت به مردم محروم زرین‌دشت
کد خبر: 3746456
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴

خدمت‌رسانی جهادی در عرصه سلامت به مردم محروم زرین‌دشت

گروه اجتماعی ـ بیش از ۶۰۰ نفر از اهالی مناطق محروم شهرستان زرین دشت، در استان فارس از خدمات جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه سلامت بهره‌مند شدند.

به گزارش ایكنا از فارس، كوروش عزیزی، رئیس ستاد دانشگاهی اردوهای جهادی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، 21 شهریورماه با اعلام این خبر گفت: گروه اردوهای جهادی شهید بیاضی زاده، متعلق به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به‌مدت ۶ روز در شهرستان زرین دشت، در جنوب غرب استان فارس مستقر شده بود، موفق به ارائه خدمات تخصصی پزشکی و سلامت به بیش از ۶۰۰ نفر و خدمات‌رسانی در دیگر عرصه‌ها به گروه بزرگی از اهالی این منطقه محروم شدند.
وی ادامه داد: با هماهنگی و مشارکت معاونت بهداشتی دانشگاه و تعیین دو روستای نیازمند به خدمات پزشکی در این منطقه، روستاهای «بندشت» و «مزایجان» برای ارائه این خدمات انتخاب شدند.
عزیزی افزود: پس از انجام نیازسنجی های لازم و تعیین اولویت‌های پزشکی منطقه به کمک منابع محلی و متصدیان سلامت شهرستان زرین دشت، تماس‌ها و هماهنگی‌های لازم با متخصصان صورت گرفت و در مجموع، تیمی با حضور بیش از ۴۰ دانشجوی بسیجی و تعدادی از پزشکان عمومی و متخصص، دندانپزشکان، پرستاران و ماماهای داوطلب در قالب گروه جهادی شهید بیاضی‌زاده تشکیل شد.
وی با تأکید بر اینکه تمامی خدمات ارائه شده در اردوهای جهادی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تنها به حیطه سلامت اختصاص دارد، گفت: همه فعالیت‌های انجام شده در اردوهای جهادی این دانشگاه در عرصه سلامت و ارتقای سطح بهداشت مناطق محروم بوده و البته تلاش شده تا ارائه این خدمات موجب اختلال در قوانین و برنامه‌ریزی‌های نظام سلامت کشور نشود؛ بلکه آنچه که بسیار اهمیت دارد، همسویی و هماهنگی عملکرد جهادگران با قوانین موضوعه در این سیستم است و همه واحدهای جهادی این دانشگاه باید به‌صورتی متشکل و متحد با یکدیگر همکاری کرده و از فعالیت‌های مجزا، تکروی و جزیره‌ای پرهیز کنند.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشكی شیراز ادامه داد: در طی مدت استقرار این جهادگران بسیجی در روستاهای بسیار محروم «بندشت» و «مزایجان» در زرین دشت فارس، بیش از ۳۰۰ تن از مردم این روستاها از خدمات تیم دندانپزشکی از جمله جرم‌گیری، پر کردن، کشیدن و رسیدگی به وضعیت سلامت دهان و دندان اطفال برخوردار شدند.
وی افزود: در زمینه ارائه خدمات پزشکی عمومی و نیز تخصص‌های زنان، داخلی و اطفال نیز به حدود ۱۵۰ تن از مردم این روستاها خدمت‌رسانی شد و در کنار این موارد، خدمات پزشکی با موضوع سرویس های آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، مامایی، تزریقات، غربالگری فشارخون و دیابت نیز به اهالی ارائه شد.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه خدمات تیم شهید بیاضی‌زاده در چند محور مجزا و هماهنگ انجام شده است، گفت: این تیم جهادگر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علاوه بر ارائه خدمات مستقیم و تخصصی پزشکی در زمینه‌های آموزشی، فرهنگی و پشتیبانی با موضوعیت سلامت ارائه خدمت کردند.
وی بیان كرد: در جریان برگزاری این اردوی جهادی، فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی زیادی از جمله دیدار با خانواده شهدا، آموزش احکام، مسابقه نقاشی و عروسک‌گردانی برای کودکان، غبار روبی و نظافت مسجد، برگزاری جشن عید غدیر، احداث کتابخانه عمومی در روستای «مزایجان»، مسابقه فوتبال جوانان، رقابت سه گانه دوچرخه‌سواری، دو و ضربات پنالتی و بسیاری فعالیت های دیگر فرهنگی و ورزشی انجام شد.
رئیس ستاد دانشگاهی اردوهای جهادی دانشگاه علوم پزشكی شیراز هدف از برگزاری اردوهای جهادی را خدمت‌رسانی به اقشاری از جامعه عنوان کرد که به دلایل مختلف، موفق به دریافت خدمات و سرویس ‌های لازم اجتماعی نشده‌‌اند و به نوعی از قطار توسعه عقب مانده‌‌اند و فعالان اردوهای جهادی تلاش خواهند کرد تا این فاصله را به کمترین میزان ممکن برسانند.
عزیزی گفت: ارائه خدمات اردوهای جهادی می‌تواند در کوتاه مدت بخشی از مشکلات مناطق محروم را حل کند و باید مسئولان امر برای رفع مشکلات و محرومیت‌زدایی از مناطق محروم به فکر انجام امور زیرساختی و اصولی در بلند مدت باشند تا در آینده شاهد محرومیت هیچ شهر و روستائی در کشور نباشیم.
وی ضمن تقدیر از فعالیت‌های فرهنگی و جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشكی شیراز اضافه کرد: در تقویم مصوب ستاد برگزاری اردوهای جهادی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجام چند اردوی اثرگذار در مناطق و نقاط محروم شناسایی شده استان فارس توسط بسیج دانشجویی این دانشگاه و سایر تیم‌های جهادی در نظر گرفته شده و تا پایان سال جاری و در زمان های تعیین شده، شاهد رسیدگی به آن مناطق نیز خواهیم بود.
یادآور می‌شود، شهرستان زرین دشت با مرکزیت شهر حاجی آباد، از شهرهای جنوب غربی استان فارس است که با وجود ۲۲هزار نفر جمعیت، از مناطق محروم این استان به شمار می‌‌رود.
انتهای پیام

captcha