کانون‌های مساجد؛ ظرفیت کار خلاقانه در اوقات فراغت نوجوانان
کد خبر: 3754807
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۰
وزیر ارشاد اظهار کرد:

کانون‌های مساجد؛ ظرفیت کار خلاقانه در اوقات فراغت نوجوانان

گروه جامعه ــ سیدعباس صالحی در آئین اختتامیه طرح ملی اوقات فراغت با بیان این‌که باید برای تخلیه انرژی کودکان و نوجوانان در زمان‌های آزاد برنامه‌ریزی داشته باشیم، اظهار کرد: کانون‌‌های فرهنگی هنری مساجد، ظرفیتی بزرگ برای کار خلاقانه، مطالعه و رشد در اوقات فراغت است.

کانون‌های مساجد؛ ظرفیت کار خلاقانه در اوقات فراغت نوجوانان

به گزارش ایکنا؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهارشنبه، 18 مهرماه در آئین اختتامیه طرح ملی اوقات فراغت اظهار کرد: سه برداشت رایج از اوقات فراغت وجود دارد؛ یک اینکه بعضی گمان می‌کنند منظور از وقت فراغت، اوقات خالی و حفره‌های زمانی به مثابه یک وقت ناخواسته و آزادشده است. برداشت دوم این است که انسان، بعد از هر تلاشی به رفع خستگی و استراحت نیاز دارد و این زمان استراحت را اوقات فراغت می‌دانند. تفسیر سوم رایج هم این است که زمان تفریح و سرگرمی را وقت فراغت می‌دانند. اما یک برداشت دیگری هم وجود دارد که من بر مبنای آن، ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را بیان می‌کنم.

وی افزود: ما دو نوع وقت داریم؛ یکی اوقاتی که در آن وظیفه تحصیلی یا شغلی داریم و دیگر، اوقاتی که وقت‌های آزاد انتخابی محسوب می‌شود. هر وقتی به غیر از اوقات اجباری ما، اوقات آزاد انتخابی یا همان اوقات فراغت است. دانش‌آموزان بعد از ساعات مدرسه و در فصل تابستان، در اوقات آزاد هستند که بیشترین آزادسازی انرژی در این زمان انجام می‌شود و ما باید برای آن برنامه داشته باشیم.

وزیر ارشاد در ادامه گفت: مساجد با توجه به ابعاد اجتماعی و سیاسی که در زندگی ما مسلمانان و ایرانیان دارند، محوری نیرومند در فعالیت‌ها هستند و کانون‌های فرهنگی هنری که در ذیل آن فعالیت می‌کنند، ظرفیتی بزرگ برای کار خلاقانه، مطالعه و رشد در اوقات فراغت هستند.

کانون‌های مساجد؛ از رویش‌های انقلاب

در ابتدای این برنامه، حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی مساجد با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری اظهار کرد: ایشان می‌فرمایند: «انقلاب به هنرمند نیازمند است» و در موضعی دیگر فرموده‌اند: «هنر یک شیوه بیان و ادا کردن است، منتها این شیوه بیان از هر تبیین دیگر دقیق‌تر، نافذتر و ماندگارتر است»، با استعانت از رهنمود ایشان، معتقدم بهترین فضا برای رشد هنرمند، مساجد است و اساساً تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال 71 با این هدف بوده است.

مشاور وزیر ارشاد در ادامه گفت: در طرح ملی اوقات فراغت، حدود 20 هزار و 900 کانون متقاضی بودند که این تعداد از طریق ثبت در سجا (سامانه جامع اطلاعات کانون‌های مساجد) احصاء شدند. امروز این تعداد ثبت شده به 22 هزار کانون افزایش یافته و از این طریق، اطلاعات 400 هزار نفر از فعالان کانون‌ها ثبت شده که انتظار می‌رود این تعداد تا پایان سال جاری به دو میلیون نفر افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به این‌که بیش از 20 هزار کانون در این طرح ملی مشارکت داشته‌اند، اظهار کرد: فعالان کانون‌های مساجد حتی یک ریال هم دستمزد نمی‌گیرند و این از رویش‌های انقلاب اسلامی است که چنین مجموعه‌ای مخلص و هدفدار را در کشور ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام ارزانی همچنین یادآور شد: با توجه ویژه وزیر فعلی ارشاد به کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، برای نخستین‌بار شورای عالی سیاستگذاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، تشکیل و تاکنون چند جلسه از آن با حضور نمایندگان نهادهای مهم کشور برگزار شده است.

رونمایی از کارت عضویت چندمنظوره کانون‌های مساجد

در ادامه این مراسم که چهره‌هایی همچون حجت‌الاسلام والمسلمین نعیم‌آبادی، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و سعید اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز حضور داشتند، ضمن تجلیل و قدردانی از خانواده پنج شهید مدافع حرم که از مدیران و فعالان کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بوده‌اند، از کارت عضویت چندمنظوره ویژه اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که با همکاری بانک ملی تولید شده است، رونمایی به عمل آمد.

همچنین در این مراسم ضمن تجلیل از مدیران برگزیده استانی و مدیران برتر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از زحمات حجج اسلام نعیم‌آبادی، سلیمانی، عاملی، طباطبایی‌نژاد، یعقوبی و قریشی به عنوان حامیان طرح ملی اوقات فراغت در کسوت امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید.

انتهای پیام

captcha