معرفت‌ُالامام اولین وظیفه شیعیان در عصر غیبت است
کد خبر: 3761981
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۷

معرفت‌ُالامام اولین وظیفه شیعیان در عصر غیبت است

گروه معارف – حجت‌الاسلام قائم‌فرد گفت: در زمان غیبت کبری، وظیفه اول شیعیان و منتظران معرفت و شناخت امام زمان(عج) با همه خصوصیات، اعم از مشخصات فردی و عمومی ایشان است.

معرفةالامام؛ اولین وظیفه شیعیان در عصر غیبت/ ملاک و میزان شناخت حضرت ولی‌عصر(عج) در دست ماست

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین سیدمحمد قائم‌فرد، خطیب برجسته کشوری در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی در خصوص وظایف مردم در زمان غیبت امام عصر(عج) گفت: وظیفه اول شیعیان، معرفت و شناخت امام زمان(عج) با همه خصوصیات ایشان اعم از مشخصات فردی و عمومی است.

امام(ع)، عالمی است که جهل در او راه ندارد
وی ادامه داد: در بحث مشخصات عمومی حضرت مهدی(ع)، امام رضا(ع) در روایتی فرمودند: «اَلْإِمَامُ عَالِمٌ لاَ يَجْهَلُ» امام عالمی است که جهل در او راه ندارد و علم از ویژگی‌های همه اولیاء خدا مخصوصا پیغمبر اکرم(ص) و اوصیاء ایشان است.

امام(ع) مسئولی است که از مسئولیت خویش روی‌گردان نیست
این خطیب برجسته افزود: علامت دوم امام «راع لاینکل» می‌باشد؛ یعنی امام(ع) مسئولی است که از مسئولیت خویش روی‌گردان نیست. ائمه بزرگوار ما هر کدام در هر برهه‌ای وظیفه و مسئولیتی داشته‌اند که به آن عمل کرده‌اند. وظیفه امام مجتبی(ع) صلح است، وظیفه سیدالشهدا(ع) قیام است، وظیفه زین‌العابدین(ع) این است که در قالب دعا، معارف حقه را به مردم یاد بدهد، وظیفه امام پنجم و امام ششم(ع) گسترش دین است، وظیفه امام هشتم(ع) در اریکه قدرت نشستن است و ...

امام(ع)، معدن طهارت، قداست، پاکی، زهد و بی‌رغبتی به دنیاست
حجت‌الاسلام قا‌ئم‌فرد تصریح کرد: نشانه و علامت سوم؛ این است که امام معدن طهارت، قداست، پاکی، زهد و بی‌رغبتی به دنیاست. همچنین امام(ع) معدن عبادت است. در تمام این اموری که ذکر شد، احدی در عالم به پای امام(ع) نمی‌رسد. این در حالی است که خود حضرات ائمه(ع) نسبت به اعمال امیرالمومنین(ع) اعلام می‌کردند که عمل ما نسبت به ایشان ناقص است. دلیل این مدعا، روایتی است که جابر از امام سجاد(ع) نقل می‌کند. جابر به امام سجاد(ع) عرض کرد: آقا چرا این‌قدر در عبادت خودتان را به زحمت می‌اندازید؟ خداوند بهشت را برای شما آفریده است و جهنم را برای دشمنان شما. امام چهارم(ع) فرمود: وای بر تو ای جابر! عبادات من کجا به پای عبادت‌های جدم امیرالمومنین(ع) می‌رسد؟ وقتی زین‌العابدین(ع) اینطور بفرماید دیگر تکلیف ما روشن است. لذا بهترین و خالص‌ترین عمل را امام معصوم(ع) انجام می‌دهد.

ائمه(ع)؛ سیاست‌مدار صحیح جامعه
وی گفت: ما روایات متعدده داریم که ائمه ما از وجود مقدس امیرالمومنین تا امام عصر(ع) اسامی‌شان ذکر شده و همگی از اولاد حضرت زهرا(س) هستند. ائمه ما سیاست‌مدار صحیح جامعه هستند، در زیارت جامعه کبیره هم می‌خوانیم « و ساسة العباد». البته سیاست را به معنای امروزی نباید معنا کرد. سیاست، تدبیر صحیح در نظام اجتماع است که قرآن مجید معین کرده است. لذا عمل امام و دین ایشان یا به تعبیری سیاست امام همیشه بر هم منطبق است و هیچ اختلافی در آن راه ندارد و هیچ تباینی بین دین و سیاست امام معصوم(ع) نیست.

مشخصات خاصّه حضرت ولی‌عصر(عج)
قائم‌فرد یادآور شد: این مواردی که ذکر شد مشخصات عمومی است که همه ائمه(ع) دارا هستند. امام عصر(عج) یک سری مشخصات خاصه دارند. اسم و کنیه خاتم‌الانبیاء(ص) فقط در امام زمان(ع) جمع شده است. این در حالی است که به جز حضرت بقیة‌الله(عج) هیچ‌کدام از اهل‌بیت(ع) کنیه پیامبر(ص) را ندارند. اگر هم اسم پیامبر در امام پنجم و نهم(ع) هست، فقط اسمِ تنهاست و جمع اسم و کنیه فقط در امام عصر(عج) است. از دیگر ویژگی‌های خاص امام زمان(عج)، بحث حکومت جهانی حضرت(ع) است. تمام حضرات ائمه(ع) مامور به حکومت ظاهری بودند ولی امام زمان(عج) حکومت جهانی خواهد داشت. ائمه همگی مامور به اجرای حکم ظاهری بودند ولی امام زمان(عج) مامور به اجرای حکم واقعی و عدالت خاصه خواهد بود. همچنین از دیگر ویژگی‌های خاص ولی‌عصر(عج)، گسترش علم و غلبه دین اسلام بر ادیان الهی دیگر است.

ملاک و میزان شناخت حضرت ولی‌عصر(عج) در دست ماست
وی در پایان گفت: مطلب مهم در باب معرفةالامام این است، چرا به ما فرموده‌اند که امام زمان(عج) را بشناسید؟ زیرا اگر کسی ادعای مهدویت کرد، ما فریب وی را نخوریم و بتوانی با ادله‌ای که موجود است تطبیق بدهیم. به تعبیری ما باید معیار، ملاک و میزان را بشناسیم که اگر کسی ادعای مهدویت کرد، بتوانیم تشخیص لازم را داشته باشیم. از اوایل غیبت کبری تا به امروز یعنی از سال 329 هجری تا امروز که در سال 1440 قمری قرار داریم، در این سال‌ها بیش از 270 نفر در دنیا ادعای مهدویت کرده‌اند، حال اگر شخصی در جامعه امروز چنین ادعایی کرد، ملاک و میزان دست ماست.
انتهای پیام

captcha