بودجه قرآنی نهادهای مختلف از یک کانال پرداخت شود/ یک میلیاردی که به سازمان دارالقرآن پرداخت نشد
کد خبر: 3777773
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱
قره‌شیخلو:

بودجه قرآنی نهادهای مختلف از یک کانال پرداخت شود/ یک میلیاردی که به سازمان دارالقرآن پرداخت نشد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه بهتر است بودجه قرآنی نهادهای مختلف کشور از یک کانال پرداخت شود، گفت: یک میلیارد تومانی که از آخرین تفاهم‌نامه سازمان دارالقرآن و شورای توسعه باقی مانده، هنوز به سازمان پرداخت نشده است.

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا؛ درباره کاهش بودجه قرآنی در بودجه سال آتی کشور و نیز میزان تخصیص اعتبار بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان دارالقرآن اظهار کرد: بودجه‌های قرآنی کشور هر سال با نوسان مواجه است، یعنی ممکن است بودجه قرآنی کشور یک سال خوب و سال دیگر ضعیف باشد که این امر آفت است.
وی افزود: اولین سالی که بودجه نیم درصد اختصاص یافت، بیشترین میزان را داشت و نزدیک به 170 میلیارد تومان برای فعالیت‌های قرآنی کشور تخصیص داده شد که در همان سال سازمان دارالقرآن نزدیک به یازده و نیم میلیارد تومان اعتبار دریافت کرد و این امر باعث شد که یکباره میزان اقدامات سازمان افزایش پیدا کند، اما در سال بعد این میزان تخصیص بودجه ناگهان به صفر رسید و عملاً هیچ کاری بدون این بودجه انجام نشد.
قره‌شیخلو با بیان اینکه این نوسانات بودجه‌ای به فعالیت‌های قرآنی کشور ضربه می‌زند، تصریح کرد: قاعدتاً روند تخصیص اعتبارات باید روندی منطقی و معقول و هر سال نیز در مقایسه با سال قبل رشد مقبولی داشته باشد، نه اینکه نوسان شدیدی پیدا کند که متأسفانه در این سال‌ها فقط با روند کاهش بودجه مواجه بودیم، یعنی بودجه قرآنی کشور از 170 میلیارد تومان آغاز شد و برای امسال به 27 میلیارد رسید.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم بیان کرد: نکته دیگر این است که چه ضرورتی دارد که بودجه از دو کانال توزیع شود؟ تمام دستگاه‌هایی که از شورای توسعه بودجه دریافت می‌کنند، هر کدام پولی را نیز از لایحه بودجه دولت دریافت می‌کنند. سازمان دارالقرآن در سازمان تبلیغات اسلامی بودجه‌ای دارد که از سوی دولت مشخص است و مجموعه سازمان به منزله حوزه تخصصی قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی آن را هزینه می‌کند. اگر قرار است که کار قرآنی کنیم، همان زمانی که برنامه‌ریزی می‌شود بودجه برای سازمان دارالقرآن، که مأموریت‌های قانونی مشخصی دارد، درنظر گرفته شود و اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه دو کاناله شدن بودجه آفت‌زاست و یکسری از مشکلات به خاطر همین دو کاناله شدن است، گفت: بودجه می‌تواند از یک کانال تخصیص یابد و شورای توسعه بر آن نظارت و سیاست‌ها را مشخص کند و نقاط ضعف و قوت برنامه‌ها را بررسی کند.
قره‌شیخلو با بیان اینکه در سال جاری هنوز هیچ بودجه‌ای از شورای توسعه به سازمان دارالقرآن اختصاص پیدا نکرده، گفت: آخرین تفاهم‌نامه‌ای که با شورای توسعه امضا کردیم، مربوط به اعتبار سال 95 بود که در سال 96 اختصاص پیدا کرد. این تفاهم‌نامه حدود یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان بود که چهل درصد از این اعتبار را به سازمان دادند و ما نیز گزارش کار انجام شده را به شورای توسعه ارائه دادیم و منتظر دریافت قسط بعدی بودجه معین‌شده بودیم که این قسط را به سازمان ندادند و اعلام کردند که باید به اندازه کل بودجه در نظر گرفته شده کار انجام می‌دادید تا پس از آن مابقی بودجه به سازمان دارالقرآن اعطا می‌شد. این کار اصلاً درست نیست؛ چراکه باید پول را اعطا و گزارش آن را دریافت می‎کردند و سپس، مرحله بعدی را پرداخت می‌کردند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: مجموعه سازمان دارالقرآن طبق این شیوه باید با پول‌هایی که از سازمان تبلیغات دریافت کرده این کارها را انجام بدهد که اصلاً این کار منطقی نیست و برای بودجه مربوطه برنامه مشخصی تعریف شده است یا گزارش نادرستی به شورای توسعه ارائه شود.
قره‌شیخلو در پایان اظهار کرد: البته در گذشته بدین صورت نبود و تفاهم‌نامه‌ها اقساطی بود، یعنی ابتدا قسط اول بودجه پرداخت می‌شد و پس از دریافت گزارش کار، قسط دوم پرداخت می‌شد. اما در شیوه جدید این روش اجرا نشد. به همین دلیل یک میلیارد تومانی که از آخرین تفاهم‌نامه سازمان دارالقرآن و شورای توسعه باقی مانده، هنوز به سازمان دارالقرآن پرداخت نشده است.
انتهای پیام

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۲ - ۰۹:۵۸
0
0
سردبیر محترم ایکنا
سلام علیکم
از صحبت های جناب آقای قره شیخلو استقلال سازمان دارالقرآن از سازمان تبلیغات به مشام می رسد. امید است ناکارآمدی مدیران قرآنی در رایزنی با دولت و نمایندگان مجلس در زمان بررسی بودجه برای جهت بودجه مناسب قرآنی، منجر به تکثر بیشتر مراکز قرآنی نشود.
ایکنا نیز باید مراقب اینگونه سیاست ها باشد. تجزیه سازمان دارالقران از سازمان تبلیغات مطمئنا نکات مثبت فراوانی دارد اما با این مدیریت گفتار درمان و هیات امنای با اخلاق بدون برنامه و تحرک، مطمئنا به ترکستان خواهد رسید.
captcha