ضرورت نگاه به بودجه حوزه فرهنگ متناسب با عقبه فرهنگی انقلاب اسلامی
کد خبر: 3779975
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸
یادداشت وارده/

ضرورت نگاه به بودجه حوزه فرهنگ متناسب با عقبه فرهنگی انقلاب اسلامی

گروه سیاسی ــ انقلاب اسلامی اساساً به منزله یک انقلاب فرهنگی در سطح جهانی شناخته می‌شود. لذا ضروری است متناسب با این عقبه به مقوله فرهنگ نگریسته شود. در حالی که متأسفانه جهت‌گیری بودجه هیچ وقت فرهنگ‌محور نبوده و نه فقط در لایحه بودجه امسال، بلکه در لوایح بودجه سال‌های گذشته نیز فرهنگ همواره مظلوم واقع شده است.

فاطمه رهبر، معاون حمایت و سلامت خانواده رئیس کمیته امداد و نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی، با ارسال یادداشتی به ایکنا به بررسی چرایی مسئله مظلومیت حوزه فرهنگ در کشور به ویژه در فصل تخصیص بودجه پرداخته است که متن آن به شرح زیر است:

مجموع اعتبارات پیشنهادی بخش فرهنگ در لایحه بودجه 98 کل کشور، حدود نیم درصد از کل بودجه را تشکیل می‌دهد که با توجه به اهمیت این مقوله واقعاً جای تأمل دارد.

ریشه انقلاب اسلامی فرهنگی بود و اساساً انقلاب اسلامی به منزله یک انقلاب فرهنگی در سطح جهانی شناخته می‌شود. لذا ضروری است متناسب با این عقبه به مقوله فرهنگ نگریسته شود.

جنگ و نبرد با دشمن قبلاً فقط در عرصه نظامی بود، اما در شرایط فعلی این رویارویی در دو حوزه فرهنگ و اقتصاد در قالب تهاجم فرهنگی، عملیات روانی، تحریم و جنگ اقتصادی شکل گرفته است و قطعاً با دست خالی نمی‌توان به جنگ با دشمن تا بن دندان مسلح رفت.

مقابله با سیل ویرانگر تهاجم فرهنگی نیازمند نگاه فرهنگ‌محور در بودجه است، در حالی که متأسفانه جهت‌گیری بودجه هیچ وقت فرهنگ‌محور نبوده است و نه فقط در لایحه بودجه امسال، بلکه در لوایح بودجه سال‌های گذشته نیز فرهنگ همواره مظلوم واقع شده است.

می‌توان گفت انتظارات و مطالبات از حوزه فرهنگ به هیچ وجه متناسب با بودجه معین‌شده برای آن نیست. در بودجه‌ریزی سالانه باید توجهات به سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در بخش‌های مختلف در دستور کار قرار گیرد که در این بین فرهنگ قطعاً جایگاه والا و بالایی دارد.

غفلت از فرهنگ به منزله یک کارویژه کلیدی منشأ بسیاری از مشکلات فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی کشور است و تا امرو فرهنگی در اولویت قرار نگیرد، مشکلات فعلی جامعه تداوم خواهد یافت. چراکه فرهنگ ریشه و بنیان بسیاری از مسائل است.

البته به مشکلات، محدودیت‌ها و تنگناهای دولت به ویژه برای سال آینده واقفیم اما لازم است در اولویت‌بندی امور، مسائل فرهنگی و سهم این عرصه در بودجه نیز به خوبی لحاظ شود.

امروز برای مهار روند شتابان آسیب‌های اجتماعی توجه به عرصه فرهنگ امری ضروری است که باید در دستورکار مسئولان قرار گیرد. مسائلی از قبیل تقویت و ترویج ارزش‌ها، فضای مجازی، رسانه‌های ارتباط جمعی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تقویت نهاد خانواده و... از مهم‌ترین موضوعات در عرصه فرهنگ هستند که نیازمند حمایت بودجه‌ای است.

البته در کنار مشکلات و محدودیت‌ها در میزان و کمیت بودجه تخصیصی به عرصه فرهنگ، مشکل دیگری نیز وجود دارد و آن هم عدم هدف‌گذاری هدفمند و درست در اختصاص بودجه‌هاست. آنچه مهم است شناسایی نقاط حساس و اولویت‌بندی براساس ضرورت‌هاست.

در پایان باید گفت با استمرار نگاه حاکم بر بودجه‌های سنواتی نباید انتظار داشت که عرصه فرهنگ با تغییر شایان توجه و قابل ملاحظه‌ای روبرو شود.

انتهای پیام

captcha