دیدگاه امام سجاد ( ع) در خصوص نماز و عبادت
کد خبر: 3802515
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۴

دیدگاه امام سجاد ( ع) در خصوص نماز و عبادت

گروه اجتماعی- مسئول امور روحانیون ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری با اشاره به دیدگاه امام سجاد(ع) در خصوص نماز و عبادت، گفت: عبادت بزرگ‌ترین حق خداوند بر گردن انسان است که اگر با خلوص نیت و در جهت کسب رضایت حق انجام شود، خیر دنیا و آخرت را برای انسان به همراه دارد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین البرز رئیسی، مسئول امور روحانیون ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری، در تشریح عبادت امام سجاد(ع)، با نقل روایتی از امام باقر(ع)، اظهار کرد: امام زین‌العابدین(ع) از عبادت به جایی رسیدند که کسی نرسیده بود و از شب زنده‌داری رنگش زرد، از گریه چشمانش سرخ، از سجده پیشانی‌اش برجسته و از ایستادن در نماز، پاهایش دچار ورم شده بود.
وی ادامه داد: در همین خصوص کلامی نیز منسوب به ابوحمزه ثمالی وجود دارد که نقل می‌کند امام زین العابدین(ع) وارد مسجد کوفه و آماده نماز شد، دست‌های مبارک را تا کنار گوش‌ها بالا برد و تکبیری گفت که از عظمت و جلال آن تکبیر، موهای بدنم راست شد.
حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به دیدگاه امام سجاد(ع) در خصوص نماز و عبادت، بیان کرد: عبادت بزرگ‌ترین حق خداوند بر گردن انسان است که اگر با خلوص نیت و در جهت کسب رضایت حق انجام شود، خیر دنیا و آخرت را برای انسان به همراه دارد.
وی با تأکید بر اینکه خداوند به واسطه عظمت و نعمت‌هایش شایسته عبادت است، اضافه کرد: انسان نیز اگر به این باور برسد که همواره نیازمند عبادت و بندگی خداوند است، لحظه‌ای از عبادت او غافل نمی‌شود همچنان‌که امام سجاد(ع) به گفته ابن حدیث «کان علی بن الحسین غایه فی العباده»، برای عبادت حد و اندازه قائل نبودند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه تلاوت قرآن و تدبر در آیات قرآن یکی از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی معنوی امام سجاد(ع) است، افزود: در روایتی از ایشان داریم که در اهمیت تدبر در قرآن فرمودند «آیات قرآن چون گنجینه‌هایی است و هر گاه گنجینه‌ای در برابر تو گشوده شد، شایسته است به درون آن بنگری».
وی با توصیه به لزوم تدبر در دعا و مناجات‌های امام زین‌العابدین(ع)، به نقل فراز زیبایی از این مناجات‌ها پرداخت که ای خدا اینک من به جهت اطاعت از فرمان تو به دعا و التماس به درگاهت رو آورده‌ام و از تو می‌خواهم که وعده‌ اجابتی را که فرموده‌ای (مرا بخوانید تا اجابت کنم شما را) به آن وفا کن و دعایم را مستجاب فرما، خدایا پس بر محمد و آل محمد درود فرست و مرا با عفو و مغفرتت رو به رو ساز چنان‌که من با اقرار و اعتراف (به گناهان) با تو رو به رو شدم و مقامم رفیع‌تر گردان از آنکه گناهان مرا به خاک هلاکت افکند.
لزوم آشنایی جوانان با شیرینی عبادت
مسئول امور روحانیون ستاد بازسازی عتبات عالیات استان با اشاره به دعای امام سجاد(ع) در مناجات خمسه عشر مبنی بر چشیدن حلاوت عبادت، بیان کرد: کسی که طعم شیرین عبادت را از عمق وجود درک می‌کند به مرحله‌ای از کمال رسیده که لحظه‌ای نمی‌تواند از یاد خدا و عبادت او غافل باشد.
این کارشناس دینی در استان در خصوص کم‌رنگ شدن نماز و عبادت به ویژه در میان جوانان، یادآوری کرد: این مسئله علل و ریشه‌های فراوانی دارد که مهم‌ترین آن عدم آشنایی جوانان با شیرینی عبادت و یاد خداست.
حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه دوران بلوغ حساس‌ترین مرحله زندگی انسان است، اضافه کرد: مسئولیت پدر و مادر در راستای هدایت نوجوان و جوان و نیز درک شرایط حساس او در این مرحله از زندگی، تعیین کننده و مهم است که متأسفانه بسیاری از والدین در زمینه ارائه الگوی مناسب به فرزند و نیز انتخاب دوستان مناسب برای او، از عهده هدایت صحیح فرزند در امور دینی بر نمی‌آیند.
وی با تأکید بر اینکه عدم شناخت صحیح خداوند یکی از دلایل مهم ارتکاب گناه و آلوده شدن به آن است، بیان کرد: نظام تربیتی خانواده و مدرسه نقش بسیار مهمی در شناساندن فلسفه و مفهوم عبادت و نماز به کودکان و نوجوانان دارد، چراکه آگاه بودن به فلسفه عبادت شیرینی آن‌را افزون می‌کند.
حجت‌الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: توجه به نوع رفتار با کودک و نوجوان به ویژه در زمان بلوغ، آگاهی پدر و مادر از بلوغ ذهنی، جسمی، عاطفی و روانی نوجوان، معرفی اسوه‌های مناسب و ارزشی به جوانان، آگاه کردن فرزندان از ارزش و منزلت انسان و ارائه آموزش‌های صحیح و به روز شده به آنان، از جمله مهم‌ترین راهکارهای ترغیب فرزندان به عبادت و نماز است.
انتهای پیام

 

captcha