فضای مجازی کارکرد تأثیرگذاری در تقویت آموزش قرآن دارد
کد خبر: 3803438
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۹
قاری سوری در گفت‌وگو با ایکنا:

فضای مجازی کارکرد تأثیرگذاری در تقویت آموزش قرآن دارد

گروه بین‌الملل ـ محمدماهر قبیس، نماینده سوریه در رشته قرائت مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، با تأکید بر اینکه اهل قرآن باید آراسته به تواضع و فروتنی باشند، گفت: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی کارکرد تأثیرگذاری در تقویت آموزش قرآن دارند.

محمدماهر قبیس، قاری سوری و نماینده سوریه در رشته قرائت سی‌وششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، در گفت‌وگو با ایکنا درباره چگونگی فراگیری قرائت قرآن گفت: از سنین پایین و از وقتی که خردسال بودم، یعنی از مقطع ابتدایی شروع به آموختن قرآن کردم و از آن زمان تاکنون مشغول یادگیری قرآن هستم.

وی افزود: حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران نخستین تجربه من برای شرکت در یک رخداد بین‌المللی قرآنی است و قرآن را به دو شیوه تحقیق و ترتیل تلاوت می‌کنم.

این قاری سوری درباره چگونگی راه‌یابی‌ به مسابقات قرآن ایران گفت: از طریق وزارت اوقاف سوریه برای شرکت در این دوره از مسابقات کاندید شدم و پس از آن هماهنگی‌ها با مسئولان ایران انجام شد و در نهایت مفتخر به حضور در این رقابت‌ها شدم.

وی همچنین درباره استادان و مشوقان قرآنی‌ خود اظهار کرد: نخستین مشوق من در یادگیری قرآن کریم مرحوم شیخ محمد صالح، از استادان و مبلغان برجسته سوری، بود و پس از وفات وی تاکنون استاد من شیخ محمد هلال بوده است.

محمد ماهر قبیس در مورد آموزش قرآن در سوریه تصریح کرد: در کشورم آموزش قرآن اهمیت فراوانی دارد و مدارس قرآنی زیادی هم داریم. قرآن کریم بر پیامبر(ص) نازل شد و نسل به نسل به ما انتقال یافت وما نیز آن را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کنیم. استاد من از استادش آموخت و او نیز از استادش و همین طور ادامه می‌یابد و به نبی مکرم اسلام می‌رسد.

وی افزود: در دانشگاه‌های سوریه رشته‌های علوم دینی داریم که در این رشته‌ها دانشجویان علوم دینی تربیت می‌شوند و به صورت تخصصی علوم قرآنی را فرامی‌گیرند.

سطح قاریان

محمد ماهر قبیس درباره سطح شرکت‌کنندگان مسابقات ایران تأکید کرد: سطح قاریان حاضر این دوره از مسابقات خوب بود. البته تلاوت قرآن در مقابل تماشاگران دشوار است و احتمال دارد فرد دچار استرس شود، همان‌طور که من نیزهنگام تلاوتم خیلی استرس داشتم.

کارکرد شبکه‌های اجتماعی

این قاری قرآنی سوری در ادامه درباره نقش شبکه‌های اجتماعی در آموزش قرآن گفت: شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی در آموزش قرآن دارند؛ مثلاً وقتی کسی می‌خواهد قرآن یاد بگیرد، فقط کافی است که اینترنت را فعال و بعد به سایت قاریان و پایگاه‌های آموزش قرآن مراجعه کند و یا صوت هر قاری را که می‌خواهد جست‌وجو کند؛ برای مثال استاد عبدالباسط یا هر استاد دیگری. بنابراین فرد گزینه‌های بسیاری دارد، هر کدام را که بخواهد می‌تواند انتخاب کند و به صوتش گوش دهد و  قرآن را یاد بگیرد؛ چه از لحاظ فهم و تدبر و چه از لحاظ صوت، لحن و فنون و احکام قرائت.

ويژگی اخلاقی اهل قرآن

وی همچنین با تأکید بر اینکه قرآن باید بر روح و اخلاق افراد مؤثر باشد، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی اخلاقی حافظ و قاری قرآن تواضع و فروتنی است. شخص قرآنی باید متواضع باشد. شایسته نیست که قاری قرآن متکبر یا خودبین باشد، بلکه شخص قرآنی باید بگوید: «خدایا من برای تو قرآن می‌خوانم».

مهم‌ترین ویژگی حافظ و قاری قرآن تواضع است

محمد ماهر قبیس در ادامه گفت: قاری قرآن باید با صوت زیبا و دلنشینش دیگران را به سوی خدا دعوت کند. پس باید به صداقت و درستی و همه صفات پسندیده مزین باشد که در رأس آنها تواضع است.

این قاری قرآن اهل سوریه در پایان تصریح کرد: قرآن می‌تواند نقش بسیار مهمی در اتحاد پیروان مذاهب اسلامی داشته باشد و امت اسلام را یکپارچه و متحد کند، به‌ طوری که اکنون در محافل قرآنی سوریه همه مردم اعم از شیعه و سنی حضور دارند.

گفت‌وگو از سعیده بیرجندی

انتهای پیام 

captcha