وقتی آرزوی کودکی قاری جوان محقق می‌شود/ از قهرمانی در ووشو تا تدریس قرآن
کد خبر: 3804021
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲
معرفی فعال قرآنی به بهانه میلاد حضرت علی‌اکبر(ع)؛

وقتی آرزوی کودکی قاری جوان محقق می‌شود/ از قهرمانی در ووشو تا تدریس قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ صادق حیدری جوان ورزشکار و موفق در عرصه قرآن از استان چهارمحال و بختیاری است که تشویق پدر و مادرش را علت موفقیت خود می‌داند و در حال حاضر علاوه بر تدریس عمومی قرآن به صورت اختصاصی مباحث قرآنی را نیز آموزش می‌دهد.

به بهانه روز میلاد حضرت علی ‌اکبر(ع) یکی از جوانان بنی‌هاشم و انتساب این روز به روز بزرگداشت جوان برآن شدیم تا یک جوان موفق قرآنی از استان چهارمحال و بختیاری را معرفی کنیم تا شاید الگو و راه روشنی برای دیگر جوانان باشد و با تربیت این جوانان مؤمن به جامعه هدف که تشکیل جامعه قرآنی است، دست پیدا کنیم.

صادق حیدری، قاری و مدرس دانشگاه آزاد شهرکرد متولد 15 اردیبهشت سال 71، دانشجوی مقطع دکتری، رشته مهندسی عمران گرایش زلزله است. وی در یک خانواده مذهبی به دنیا آمده و به همین دلیل از همان کودکی با قرآن و مفاهیم دینی آشنایی داشته است.

در ادامه گفت‌وگو ایکنا با این جوان موفق قرآنی چهارمحال و بختیاری را می‌خوانید.

ایکنا، فعالیت در زمینه قرآنی را از چه سالی آغاز کردید و مشوق اصلی شما چه کسانی بودند؟
به‌دلیل شرایط مذهبی منزل از بدو تولد با قرآن مأنوس بودم و از همان دوران شوق و اشتیاق بالایی برای یادگیری این کلام الهی داشتم و دست یافتن به موفقیت در این رشته یکی از آرزوهای دوران کودکی‌ام بود که تا حدودی به آن دست یافته‌ام اما به‌نظرم هنوز کافی نیست و تلاش بسیاری باید در این زمینه داشته باشم.
به کمک پدر و مادرم و تشویق‌های آن‌ها قرائت قرآن را به صورت حرفه‌ای از سال 90 یعنی در سن 19 سالگی با تلمذ در حضور استاد مسعود داوری در شهرکرد آغاز کردم. اکنون نیز حدود دو سال است که از حضور اساتید اصفهانی چون عنایتی‌مقدم و شاه‌میوه بهره می‌برم.

ایکنا، در حال حاضر چه فعالیت‌های قرآنی را انجام می‌دهید؟
در حال حاضر علاوه بر اینکه در حال آموزش قرآن هستم در دانشگاه آزاد شهرکرد نیز به‌عنوان استاد قرآن در حال فعالیت هستم و از سه ماه پیش تاکنون جلسه آموزش قرآن ‌در امامزاده دو معصوم(ع) شهرکرد برگزار کرده‌ام که قاریان و حافظان استانی برای آماده شدن در مسابقات و بالا بردن سطح قرائت‌های خود شنبه‌شب‌ها در این جلسات حضور پیدا می‌کنند.
‌همچنین از سن 18 سالگی آموزش قرآن را به صورت عمومی در مؤسسات و پایگاه‌های مختلف ‌انجام دادم و حدود سه سال است که جلسات آموزش قرآن را به صورت خاص برگزار می‌کنم از جمله جلسه قرآن مسجد امام حسین(ع) فرهنگیان که از استقبال بالایی نیز برخوردار بوده است.

ایکنا، در زمان نوجوانی کسی را به قرآن جذب کرده‌اید؟
بله، زمانی که برای آموزش قرآن در کلاس‌ها شرکت می‌کردم دوستان خود را نیز به شرکت در کلاس‌ها تشویق می‌کردم که تعدادی از آن‌ها بعدها از شاگردان بنده شدند و اکنون کار قرآن را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهند.

ایکنا، در مسابقات قرآنی ‌شرکت کرده‌اید؟
بله، در مسابقات کشوری و استانی بسیاری شرکت کرده‌ام و رتبه‌هایی از جمله سه رتبه کشوری در رشته قرائت ترتیل و بیش از 20 رتبه استانی در رشته قرائت ترتیل و تحقیق کسب کرده‌ام.

ایکنا، در زمینه‌های دیگر غیر از قرآن هم موفق بوده‌اید؟
قطعاً انس با قرآن انسان را در همه مراحل زندگی موفق می‌کند. به همین دلیل بنده توانسته‌ام غیر از رشته قرآن در رشته ورزشی ووشو نیز موفق شوم و 15 مدال کشوری را کسب کرده‌ام. همچنین توانسته‌ام دو بار در اردوی تیم ملی شرکت کنم.

ایکنا، در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟
کارمند شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری هستم.

ایکنا، سن قرآن‌آموزی را چه سنی می‌دانید و چه توصیه‌ای به جوانان برای یادگیری قرآن دارید؟
بنده با نظریه حجت‌الاسلام طباطبایی موافق هستم. ایشان طرحی را راه‌اندازی کرده‌اند که یک خانم باردار از همان ماه‌های اول بارداری با دائم‌الوضو بودن و قرائت قرآن می‌تواند فرزندش را قرآنی تربیت کند لذا به نظر بنده نیز آموزش قرآن از زمان انعقاد نطفه باید آغاز شود زیرا که تأثیر بهتری خواهد داشت و این نظریه از لحاظ علمی نیز ثابت شده است. زمانی هم که کودک به دنیا آمد و علاقه و استعداد قرآن‌آموزی در وی کشف شد تشویق مادر و داشتن استاد خوب برای یادگیری قرآن لازم و ضروری است.
در واقع تلاش و استاد خوب دو پایه محکم و لازم برای یادگیری قرآن در هر سنی است.

ایکنا، توصیه‌ای برای موفقیت جوانان در جامعه دارید؟
به نظر بنده یک جوان مؤمن برای کسب درجات بالای موفقیت چهار برنامه آموزشی؛ آموزش قرآن، یادگیری زبان خارجه، ورزش و تحصیلات را از بدو تولد باید درنظر داشته باشد و به آن‌ها عمل کند که یقیناً به موفقیت دست پیدا خواهد کرد.

ایکنا، به‌عنوان یک جوان قرآنی موفق چه توصیه‌ای به دولت‌مردان برای فراهم کردن شرایط قرآن‌آموزی در کشور دارید؟
متأسفانه امروزه آنگونه که باید به قرآن و آموزش این کلام الهی بهاء داده نمی‌شود و یا کمتر به آن پرداخته می‌شود که اگر به قرآن به‌عنوان یک درس کلیدی و کاربردی از مقطع ابتدایی نگاه شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. متأسفانه بسیاری از دانشجویان نمی‌توانند حتی از روی قرآن بدون غلط بخوانند و این به‌خاطر کم‌کاری در دوران ابتدایی است.
پس برای تربیت افراد قرآنی باید از پایه و درست وارد عمل شویم.

ایکنا، تا چه زمانی می‌خواهید کار آموزش قرآن را ادامه دهید؟
دریای قرآن پایانی ندارد و هرچه بیشتر از این آب بنوشی بیشتر تشنه خواهی شد لذا تا لحظه مرگم به یاری خدا هم آموزش می‌بینم و هم آموزش می‌دهم.

ایکنا، و اما حرف آخر...
در دانشگاه هاروارد كه نمره اول را در دانشگاه‌های جهان از لحاظ علمی به خود اختصاص داده است بر سر درب دانشكده حقوق دانشگاه آيه ١٣٥ از سوره مباركه نساء را نصب كرده‌اند و زمانی که يكی از دانشجويان عربستانی از دليل كارشان از آن‌ها سؤال می‌كند اعضاء هيئت علمی دانشگاه برتر جهان اذعان می‌كنند كه بهترين معنای عدالت را در اين آيه از كتاب آخرين پيامبر خدا يافتيم. حال باید دقت كنيم كه معنای يافتيم چيست؟ يعنی كندوكاو كرديم تا پيدا كرديم.
بنظر بنده در كشور عزيزمان ايران اسلامی خيلی بيشتر بايد به قرآن بها داد. متأسفانه هر گاه صدای قرآن شنيده می‌شود همه به اين فكر می‌كنند كه گويی كسی از دنيا رفته است درحالی كه اين قرآن برای زندگان است نه مردگان پس همه ما مسلمانان بايد تمام هم و غم خود را برای اينكه قرآن در مهجوريت نباشد را بسيج كنيم.

گزارش از زینب رحیمی

captcha