سرپیچی برخی افراد از دستورات رهبری کشور را دچار مشکل می‌کند
کد خبر: 3804701
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۶
به بهانه سالروز تولد مقام معظم رهبری؛

سرپیچی برخی افراد از دستورات رهبری کشور را دچار مشکل می‌کند

گروه معارف - نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: تجربه ثابت کرده است که باید مطیع امر مقام معظم رهبری باشیم اما متأسفانه برخی از افراد گاهی از دستورات سرپیچی می‌کنند که عواقب این عملشان کشور و ملت را دچار مشکل می‌کند.

شکنجه در زندان‌های ساواک تمرینی برای حاکم جامعه شدن

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، سیدعلی حسینی خامنه‌ای فرزند مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جواد حسینی خامنه‌ای، در 29 فروردین‌ماه سال ۱۳۱۸ شمسی برابر با ۱۳۵۸ قمری در مشهد مقدس چشم به جهان گشودند. او دومین پسر خانواده بود و زندگی مرحوم سید جواد خامنه‌ای هم مانند بیشتر روحانیون و مدرسان علوم دینی، بسیار ساده بود که خود ایشان در این زمینه می‌فرمایند: «پدرم روحانی معروف اما خیلی پارسا و گوشه‌گیر بود. زندگی ما به‌سختی می‌گذشت. من یادم هست شب‌هایی در منزل ما شام نبود. مادرم با زحمت برای ما شام تهیه می‌کرد که آن شام هم نان و کشمش بود»

زوایایی از تحصیلات مقام معظم رهبری

سیدعلی خامنه‌ای تحصیل را در سن چهار سالگی از مکتب‌خانه و با فراگیری قرآن کریم آغاز کردند. دوره‌ دبستان را در نخستین مدرسه‌ اسلامی مشهد به نام دارالتعلی دیانتی، گذراندند در همین ایام، یادگیری قرائت و تجوید قرآن را نزد برخی قاریان قرآن مشهد آغاز کردند.
هم‌زمان با تحصیل در کلاس پنجم دبستان، تحصیلات مقدماتی حوزوی را نیز آغاز کردند. شوق وافر ایشان به تحصیلات حوزوی و تشویق والدین سبب شد که وی پس از اتمام دوره‌ دبستان، وارد دنیای طلبگی شوند و تحصیل علوم دینی را در مدرسه‌ سلیمان‌خان ادامه دهند. وی بخشی از مقدمات را نیز نزد پدر طی کردند. سپس به مدرسه‌ی نواب رفتند. هم‌زمان با تحصیلات حوزوی دوره‌ دبیرستان را تا سال دوم متوسطه ادامه دادند.
ایشان معالم‌الاصول را نزد آیت‌الله سیدجلیل حسینی سیستانی و شرح لمعه را نزد پدر و میرزا احمد مدرس یزدی فرا گرفتند. رسائل، مکاسب و کفایه را نیز نزد پدر و آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی آموختند. در سال ۱۳۳۴شمسی، در درس خارج فقه آیت‌الله سید محمدهادی میلانی حاضر شدند.
 حوزه نجف
آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۱۳۳۶شمسی طی سفر کوتاهی همراه خانواده به نجف اشرف مشرف شدند و در دروس مدرسان بنام حوزه‌ی علمیه‌ نجف، از جمله آیات سید محسن حکیم، سید ابوالقاسم خویی، سید محمود شاهرودی، میرزا باقر زنجانی و میرزا حسن بجنوردی حضور یافتند، ولی به دلیل عدم تمایل پدر برای اقامت در آن شهر به مشهد بازگشتند و به مدت یک سال دیگر در درس آیت‌الله میلانی حاضر شدند. سپس در سال ۱۳۳۷شمسی به شوق ادامه تحصیل عازم حوزه‌ی علمیه‌ قم شدند در همین سال و پیش از عزیمت به قم، آیت‌الله محمدهادی میلانی به وی اجازه‌ روایت داده بودند.
 حوزه قم
سید علی خامنه‌ای، در قم نزد بزرگانی چون آیات سین بروجردی، ‌امام خمینی، حاج شیخ‌مرتضی حائری یزدی، سیدمحمد محقق داماد و علامه طباطبایی تلمذ کردند و در  مدت اقامت در قم اکثر وقت خود را به تحقیق، مطالعه و تدریس می‌گذراندند.
آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۱۳۴۳شمسی به دلیل عارضه‌ بینایی پدر و کمک به وی به ضرورت از قم به مشهد بازگشتند و بار دیگر در جلسات درس آیت‌الله میلانی حضور یافتند که تا سال ۱۳۴۹ ادامه داشت. ایشان  از ابتدای حضور در مشهد، به تدریس سطوح عالی فقه و اصول (رسائل، مکاسب و کفایه) و برگزاری جلسات تفسیر برای عموم همت گماشتند. در این جلسات جمعیت کثیری از قشر جوان به ویژه دانشجویان حضور پیدا می‌کردند. در جلسات تفسیر خود، مهمترین پایه‌های فکری اسلام و اندیشه اسلامی را از خلال آیات قرآن استخراج و بیان می‌کردند و به تعمیق بنیان‌های اندیشه مبارزه و براندازی حکومت طاغوت می‌‌پرداختند در صورتی که شرکت‌کننده در درس تفسیر او به این نتیجه ضروری و طبیعی می‌رسید که حکومتی بر پایه اسلام و معارف دین باید در کشور تحقق یابد.

ایشان از سال ۱۳۶۹شمسی تدریس خارج فقه را آغاز کردند و تاکنون به تدریس ابواب جهاد، قصاص، مکاسب محرمه و صلاة مسافر پرداخته‌اند. به همین منظور برای شناخت بیشتر این مقام دینی مصاحبه‌ای با حجت الاسلام والمسلمین حبیب‌الله زمانی، نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری آماده‌ کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانیم.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب‌الله زمانی، نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌و‌گو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در دوران آغازین حکومت اسلامی بحثی با محوریت اینکه آیا علما و بزرگان برای تشکیل حکومت اسلامی باید قدم بردارند یا خیر؟ به وجود آمد و به همین دلیل امام خمینی(ره)درس ولایت فقیه را برگزار کردند و مباحث مربوط به این موضوع را در این کلاس‌ها آموزش دادند.

وی با بیان اینکه بحث اطاعت از ولایت فقیه را امام خمینی(ره) مطرح کردند، تصریح کرد: در روایت‌ها به این موضوع اشاره شده است که در زمان غیبت که حاکم اسلامی جامعه را اداره می‌کند برای پرهیز از گمراهی به علما و بزرگان دین مراجعه کنید. منظور از ولایت فقیه در حکومت اسلامی شخصی است که جانشین امام شده است که این شخص شرایط و ویژگی‌هایی دارد که در قانون اساسی مطرح شده است.

حجت‌الاسلام زمانی با اشاره به اینکه امام راحل مستقیماً کسی را به عنوان رهبر بعدی جامعه معرفی نکردند، اظهار کرد: در زمان حیات امام(ره) مجلس خبرگان که وظیفه انتخاب رهبری را بر عهده دارد تشکیل شد و حضرت امام در سخنرانی‌های خود به صورت غیرمستقیم از آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان کسی که صلاحیت رهبری را دارد نام می‌برد که همین اشارات ایشان سبب شد تا بعد از وفات امام خمینی(ره) ذهن اعضا را به این سمت سوق داد و آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای به عنوان رهبر جامعه اسلامی انتخاب شد.

وی با بیان اینکه آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای انتخابی بسیار زیبا است، افزود: این انتخاب آرزوی همه دشمنان که بر هم‌زدن و نابودی انقلاب اسلامی ایران بود را برملا کرد و همه شخصیت‌های خارجی بر صلاحیت و رهبری ایشان اذعان کردند که تا کنون بارها و بارها با درایت و خطابه‌های بجایشان توانستند کشتی انقلاب را سکانداری کنند.

 نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های اخیرشان بیان کردند به آینده خوش‌بین هستم، گفت: امیدواریم بتوانیم قدردان این نعمت الهی یعنی شخص مقام معظم رهبری باشیم. در اطراف ما انقلاب‌های بسیاری رخ داده است اما خلع رهبری در همه آن‌ها به چشم می‌خورد و به واسطه نظام سلطه‌ای که در کشورشان حاکم است انقلاب و آرامششان از بین رفته است.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری از قبل از انقلاب سابقه مبارزاتی در راه دین و پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران داشته است، افزود: آیت‌الله خامنه‌ای در دوران قبل از انقلاب در مشهد مقدس در عرصه مبارزات دینی با امام راحل هم‌گام بودند که توسط ساواک دستگیر و به شهرهای ایرانشهر و جیرفت تبعید شدند. بعد از پیروزی انقلاب نیز فعالیت‌هایشان ادامه دار بود از جمله اینکه عضو شورای انقلاب اسلامی، دو دوره رئیس جمهور کشور، عضو مجلس خبرگان و در نهایت نیز در سال 68 به عنوان رهبر کشور ایران انتخاب شدند.

شکنجه در زندان‌های ساواک تمرینی برای حاکم جامعه شدن

حجت‌الاسلام زمانی با بیان اینکه رهبری در جامعه مانند فرمانده در دوران جنگ است که نافرمانی یک نفر از دستوراتش سبب شکست و رخنه دشمن به سپاه می‌شود، بیان کرد: رهبر در جامعه نیز همین حکم را دارد و مسئولان و مردم وظیفه اطاعت از دستورات حاکم جامعه را دارند. اگر ببینیم که حاکم تصمیماتش عاقلانه و در امور کارگشایی می‌کند وظیفه داریم از دستوراتش اطاعت مطلق داشته باشیم.

وی اظهار کرد: اگر زمانی در عمل به قانون دچار مشکل شدیم و حاکم جامعه حکمی داد که در آن صلاح بر عدم اطاعت از قانون بود اطاعت از دستور حاکم بر اطاعت از قانون ارجحیت دارد.

نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: تجربه ثابت کرده است که باید مطیع امر مقام معظم رهبری باشیم اما متأسفانه برخی از افراد گاهی از دستورات سرپیچی می‌کنند که عواقب این عملشان کشور و ملت را دچار مشکل می‌کند.

شکنجه در زندان‌های ساواک تمرینی برای حاکم جامعه شدن

وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مجتهد جامع‌الشرایط و حاکم حکومت دینی هستند لذا امر ایشان دستور است و حتی مراجع اعظام نیز از دستورات ایشان اطاعت می‌کنند اما مجلس خبرگان نیز تشکیل شده است تا اگر خدای ناکرده خطایی از رهبر جامعه اسلامی مشاهده شود و صحت این خطا بر همگان ملموس باشد وارد عمل شود.

انتهای پیام

captcha