رسالت مراکز علمی در گسترش اندیشه حاکمیت صالحان است
کد خبر: 3805074
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۱
رئیس جامعه‌ المصطفی:

رسالت مراکز علمی در گسترش اندیشه حاکمیت صالحان است

گروه حوزه‌های علمیه – رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: بر اساس آیات قرآن کریم، حاکمیت صالحان بر عالَم این موضوع تضمین شده است و افقی روشن پیش روی بشریت ترسیم می‌کند.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین‌علی عباسی امروز، 31 فروردین ماه در جمع پژوهشگران مهدوی، ضمن عرض تبریک ایام باسعادت ولادت حضرت ولی‌عصر(عج) و تقدیر از دست‌اندرکاران و پژوهشگران حوزوی عرصه مهدویت اظهار کرد: مسئله حاکمیت و الگوی قدرت از مسائل مهم جامعه بشری است بطوریکه نظریه پایان تاریخ، که برخی اندیشمندان غربی معاصر مانند «فوکویاما» ارائه کرده‌اند، مدعی است نزاع ایدئولوژی‌ها در باب قدرت، با پیروزی لیبرالیسم و نظام سرمایه‌داری‌ به پایان رسیده و این تفکر توانسته است همه ایدئولوژی‌های رقیب را از صحنه خارج نموده، به تاریخ بشر از این منظر پایان دهد.
عباسی ادامه داد: هواداران این تفکر مدعی بودند ساز و کار دینی، با اندیشه دموکراتیک مدنظر آنان سازگاری ندارد و در حقیقت، پایان تاریخ به معنای پایان عصر حضور دین در عرصه حاکمیت است. حقیقت تلخ این است که این نگاه به حاکمیت، برای چیز دیگری جز منافع و قدرت ارزشی قائل نیست و در این مسیر، مدافع حاکمیت‌های اقتدارگرای سرکوبگری است که ملت‌های مظلوم دیگر را هدف محاصره و تجاوز قرار می‌دهد.
وی در اختیار داشتن امپراتوری رسانه‌ای را ابزاری برای ده‌ها سال تئوریزه کردن و تزریق این تفکر در جوامع بشری خواند و یادآور شد: یکی از ادعاهای مطرح‌شده صاحبان این تفکر آن است که آنچه در حاکمیت اهمیت دارد، چگونگی حکومت و ساز و کار آن است و در این میان، حاکمان و صفات آنان اهمیت ندارد. براساس این فکر، اگر ساز و کار حاکمیت مطابق نظر آنان بود، هر انسان ناصالح و غیرمتعادلی نیز می‌تواند حاکمیت را در اختیار داشته باشد.
رئیس المصطفی برپایی حکومت باصلاحیت را بدون حاکمیت افراد سالم و صالح غیرممکن دانست و خاطرنشان کرد: حتی بهترین ساز و کار حکومت نیز بدون حضور افراد صالح در رأس آن، صلاحیت حاکمیت بر جامعه و شکوفا نمودن استعدادهای بشری را ندارد، ولی اگر حاکمیت در اختیار صالحان قرار گیرد، بی‌شک ساز و کار حکومت نیز صالحانه خواهد بود.
وی یکی از مهم‌ترین موضوعات مراکز آینده‌پژوهشی را شناسایی صفات و ویژگی‌های صالحان و چگونگی تربیت نسل صالح برشمرد و اظهار کرد: قرآن کریم برخی از صفات صالحان را، که آینده حاکمیت بشر باید در دست آنان باشد، تبیین نموده است که پایبندی به ایمان و عمل صالح، نخستین ویژگی آنان به شمار می‌آید.
عباسی حاکمیت صالحان را تنها با حرکت در مسیر انبیا و اولیای الهی متصور دانست و گفت: در قرآن کریم، از انبیا و اولیای الهی، با صفت صالحان یاد شده است. سعادت بشر و استقرار نظام توانمند برای حاکمیت صالحانه، در گرو پیروی از خط انبیا و صالحان است که از ابتدای خلقت آغاز شده است و تا پایان عالم امتداد خواهد داشت.
رئیس جامعه‌المصطفی گسترش اندیشه حاکمیت صالحان را در عالم، رسالت مهم مراکز علمی و پژوهشی دینی برشمرد و گفت: مؤسسه آینده روشن، یکی از پرچم‌داران این حرکت به شمار می‌آید و امیدواریم همه ما نقش خود را در تحقق این آرمان و مدینه فاضله به درستی ایفا کنیم.
انتهای پیام

captcha